reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarne na Wyspach

Czesc dziewczynki
fasoleczka- ja tez mialam wysokie cisnienie jak bylam na wizycie w szpitalu i przez to umowili mnie na kolejna wizyte w szpitalu, ale bylam 2 dni temu u poloznej na wizycie i mialam juz cisnienie w normie. Jak wspomnialam poloznej ze w szpitalu kazali mi czesto cisnienie mierzyc, to sie zasmiala i stwierdzila ze wszystko ok, a cisnienie pewnie bylo wyzsze z powodu stresu, ze pierwsza wizyta w szpitalu. Oni tu jak widac maja rozne podejscie do tego cisnienia.

reklama
fasoleczka- Mi dolne dochodziło do 104 i ciągle wysyłali Mnie do szpitala na badania, a pod koniec ciąży również co 3 tyg do lekarza i zawsze wszystko w krwi i moczu było ok( a krew pobierali mi czasem co tydzień:szok:). Tylko przez to wyznaczyli Mi wywołanie na 7 dzień po terminie, bo nie chcieli czekać dłużej, bo to niebezpieczne, ale moje maleństwo i tak postanowiło wyjść przed wywołaniem(na szczęście):-).

ja chcialam zapytac mamusie ktore maja dzieciaczki w wieku powyzej roczku ile mleczka w nocy wypijaja wasze pociechy? nasz kacper pije duzo w nocy,jedna butle do spania i dwie w ciagu nocy(po 230ml) chyba troche duzo,co? pozdrawiam:)

mamuski mam do was takie pytanie odnosnie karmienia:
zostalam zmuszona do karmienia olivera butelka, powod jeden, mam bardzo duzo pokarmu, ale maly sie nim nie najada, caly czas plakal, potrafil mi nie spac 5godzin i tylko siedziec przy piersi i jesc, a co zjadl to mu sie ulalo a jak go odciagnelam to plakal strasznie, jak tylko zaczelam podawac mu butle to jest spokoj, ale miedzy butelkami daje mu piers, nie chce go odstawic calkowicie od cyca, bo to jednak najzdrowsze a przedewszystkim zaciesnia wiez miedzy nami :happy2: a pytanie mam takie: pomyslalam ze bede sciagac moje mleko i rozrabiac je z mlekiem w proszku dla niemowlat (uzywam Hipp organic) i w takiej postaci podawac malemu, nie wiem czy to jednak bezpieczne? :baffled: bo na opakowaniu pisze zeby rozrabiac z woda, a o mleku matki nie ma slowa, co robic???

Karolina oj nie wiem kotus jak to z tym mlekiem, możesz zrobic mleko sztuczne wg zalecień z wodę i ewentualnie dolac do niego swoje, ale rozrabiac na swoim mleku, to chyba nie za bardzo.
Alex to Oliwierek niezły ma apetyt, mój Krzyś w nocy w tym wieku nie pił wogóle mleka, w dzień tez musiałam kaszkami nadrabiać, bo nie chciał pic mleka i już.

Dzien dobry:-)

Karolina ja tez nigdy tego nie robilam i nie mam pojecia co z takiej mieszanki wyjdzie przykro mi :-(

A wczoraj mojej corci wyszla 2 jedyneczka na dole mam nadzieje ze na kolejne troche poczekamy bo inaczej to ona sie zameczy ( a kiedy wychodza na gorze jedyneczki????)

Pozdrawiamy

Ostatnia edycja:
karolinka mialam dokladnie taki sam problem. Nie rozrabiaj mleka modyfikowanego ze swoim. Uzywaj do tego wody. Ale mozesz mieszac swoje mleko z modyfikowyanym. Sprobuj pol butelki mleka swojego i pol modyfikowanego. Albo podawaj co ktorej karmienie mleko modyfikowane, a reszte karmien cycem. Ja to wlasnie przerabialam...
Po hipp moj maluch strasznie ulewal i mialam wrazenie, ze to mleko jest zbyt ciezkie jak dla niego...

Olinda super, teraz górne jedynki wyjdą, mojemu Krzysiowi chyba po dwóch miesiącach dopiero wyszły.

reklama
Alex ratuj co zrobic by dzieko karmione piersią nie gryzło, jeszcze mały nie ma zębów, a już podgryza co będzie później!!!

Dziewczny poradźcie.
Jak np.odwiedzaja nas znajomi, lub spotykach kogoś znajomego na spacrze i wtedy te osoby dotykaja mi dziecko, to za rękę, to za buzię,nie wiem co mam zrobić, wiem,że nie myły przecież przed chwilą rąk,( a nawet w przypadku dzieci,że mają wręcz brudne), by tego uniknąć. Mały mi pcha rączki do buzi, a ludzie są bezmyślni, szczególnie angole, łapią, macają,a w ogóle aż mam nerwa na nich, ale nie wiem jak się zachowac by ich nie urazić, a jednocześnie chronić swoje dziecko.
Jak Loluś miał kilka dni przyszł aw odwiedziny angielka z opryszczką (notabene bardzo jest to niebezpieczne dla noworodków) i z córką,k tóra też miała oprychę i macać chca mi dziecko, rąk nie umyja nawet, ja wtedy byłam padnięta, z 3 dni po porodzie, niewyspana, a ta sobie przychodzi w gości na długo. I bądź tu mądry…,co robić. Teraz znowu to traktowanie dziecka jak zabawiki i brak higieny, mnie dobija, niby są mili, ja też, ale wewnątrz az się gotuję, jak mi takimi brudaśnymi palcami niemowlę inne dzieci dotykają a rodzice nic na to i czasem sami tez podobnie robią.
Miałyście taką sytuację? Jak z tego wybrnąć z klasą?

Ostatnia edycja:
Do góry