reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
mamunia mamunia calkowicie zastapilas Aptamil1 Aptamilem2, czy podobnie jako asinka przeplatalas jedno mleczko drugim? Czym przepajalas malego?
Co masz na mysli mowiac, ze wczesniej to byl koszmar??

No więc zmieniłam mleczko od razu, a z tym przepajaniem to nie mam się czym chwalić bo mały nie tolerował zwykłej wody więc troszkę słodziłam i szybciutko wprowadzałam herbatki dla dzieci, a HV doradzała dolać odrobinkę soku jabłkowego lub pomarańczowego do wody, ale ja tego nie robiłam no bo jak można dać pomarańczę takiemu maluszkowi:angry:. A koszmar to był bo Alex też ciągle wisiał na butli a spał po 15 min. W nocy to usypiałam z Nim na ręku podczas godzinnego karmienia.

Aha Myleene była bym zapomniała: na dwójeczce starałam się nie karmić go częściej niż co 3 i pół, 4 godziny:) Powtarzam, że starałam się;))))

Myleene- to były nasze ulubione:
HIPP Herbatka Rumiankowa od 1 tyg.
HIPP HERBATKA UŁATWIAJĄCA TRAWIENIE po 1 mies.
HIPP Herbatka Uspakająjaca po 1 mies.
HIPP Herbatka uspokajająca z kwiat lipy, liść melisy, kwiat rumianku po 1 mies.
koperkowej nie podawałam bo bolał go po niej brzuszek.

Witajcie:D
Byłam wczoraj z Karlekim u lekarza bo zagorączkował mi po szczepienieu, ale juz jest w porządku.
Co u Was?
Olinda, Tajchi jak tam ząbki Waszych pociech widac już coś?

Medio- niestety nie nic nie widac a bola ja jak diabli conajmniej raz dziennie dostaje czopka lub syrop przeciwbolowy :-:)wściekła/y: ja mam juz dosyc tak bardzo bym chciala zeby sie juz nie meczyla przechodzi to zabkowanie strasznie z Ola nie mialam tego jej wyszly zabki niewiadomo kiedy moze z 5 razy posmarowalam jej zelem i to bylo wszystko a wyszly jej zaraz po skonczeniu 6 miesiecy mam nadzieje ze Olivce tez tak wyjda :tak:A jak Karolek n jak bylo z Krzysiem kiedy wyszly mu pierwsze zabki?

mylenne- mamunia podała ci wszystkie herbatki które ja tez stosowałam i tez polecam.
Myleen mleczko typu 2 jest tak samo od 0-12 miesięcy,mi HV powiedziała,że jak chce to mogę podawać nie ma przeciwskazań,on jest tylko bardziej treściwe i powinno na dłużej wystarczać.
mamunia masz racje że nie podawałaś pomarańczy do wody koszmar co one mówią w ogóle,mi nawet w ciąży na końcówce nie kazali jeść owoców cytrusowych,a co dopiero takiemu maleństwu podawać.
medio lekarz juz 2 marca mi mówił,że Kacperek ma dziąsełka spulchnione ale do tej pory nie ma ząbków,ale nie jest tak źle jak u Olindy ja mu nie podaje nic na bolące dziąsełka,u mnie na szczęscie jest ok

Ostatnia edycja:
reklama
Olinda u Krzysia nie pamiętam dokładnie chyba jak miał 6 miesięcy lub 7 a on mi płakał cały czas od urodznia więc marudkiem był przed w trakcie i po ząbkowaniu.

Do góry