do Myleene, nie martw sie, moj maluch ma 5 tygodni, wazy 5kg300 i tez ciagle je. 125 ml z butli potem piers potem butla i tak na okraglo. nie przejmuj sie. ja z poczatku nie dawalam butli a maly plakal ciagle----z glodu. poprostu dzidzia jest duza i potrzebuje wiecej pokarmu, HV mowi, ze wszystko ok!!!!!!!!!
reklama
Medio
Fanka BB :)
Myleene póżneij dzieci juz mniej przybierają, a zobaczysz,że Twój maluszek niedługo zacznie machac mocno rączami i nóżkami, przekręcać się to i kalorie spali, zaufaj trochę instynktowi dziecka, byleby nie był za chudy, o resztę się nie martw, Karolek w wieku 5 tyg.ważył 6 kg na przykład.
A
asinka_z
Gość
Myleene : zapomniałam dodać że dwa razy dziennie dostaje mleko Aptamil2 extra hungry bo tak to śpi po 20 min a po tym mleko 2 godziny
A
asinka_z
Gość
tego drugiego mleka zje około 70 ml i jest pojedzona i ładnie śpi
reklama
Tajchi
Fanka BB :)
ostraszka ja urodziłam 9 dni po termine a na wywołanie umawiaja 12 dni po terminie.wszytsko u mnie było ok,wody czyste,mały zdrowy więc sie nie martw,na pewno wszytsko będzie ok.
Mi dziewczyny radziły i polecam tez, kapiel 30min później spacer 30 min znowu kąpiel 30 min i spacer i tak 3 razy wszytstko powtórzyć tego dnia co tak zrobiłam w nocy pojechalam na porodówke a rano urodziłam
medio no mały bilardzista z tego mojego synusia
ime ,asinka,myleene mój mały odkąd zaczął być na mleku zawsze jadł to mleko to dla glodniejszych dzieci i zawsze jadł dużo według mnie. Co 4 godziny tak mu daję jeść do tej pory czasem dłuższy odstęp się zdarzy jadł po 3 miesiącu po 120-180ml poźniej zaczełam dodawać kaszki i myślałam,że będzie jadł mniej ale gdzie tam cały czas to samo. Na noc ok20-21.00 zjada 200-230 ml z kaszka i ładnie śpi do ok 3.00 zje i do 8-9.00 śpimy,jak natomiast oszukałam go i dałam mu samo mleko to wstawał w nocy 3 razy,czyli nie najadał sie teraz dostaje mleko z kaszka zawsze,a w dzień urozmaicam mu zupkami deserkami itp.
Więc nie martwcie się że dużo jedza,dobrze,że maja apetyt gorzej jakby nie miały apetytu. Mój ma teraz 5,5 miesiąca i waga jest w normie a jak zacznie chodzić czy najpierw raczkować to pewnie zrzuci troszke. A i jeszcze mój przybierał 1-1,5 na miesiąć.
waga mojego synka:
urodzenie 3.430
3tyg. 3.600
2 miesciące 5.500
2 miesiące i 3 tyg 6.200
4 miesiące 7.000
5.5 miesiąca 8.200
w takich wymiarach wagowych podobno wszytsko było w normia,wiadomo troche więcej troche mniej tez będzie ok.
myleene w Londynie tez raz w tygodniu jest HV,tyle,że koło mnie sa 4 przychodnie i każda jest w innym dniu otwarta i przyjmuja HV,a tak jak u mnie było to połozna tylko na poczatku przychodziła do odmu i wazyła później musisz sama chodzić i maleństwo ważyć
Mi dziewczyny radziły i polecam tez, kapiel 30min później spacer 30 min znowu kąpiel 30 min i spacer i tak 3 razy wszytstko powtórzyć tego dnia co tak zrobiłam w nocy pojechalam na porodówke a rano urodziłam
medio no mały bilardzista z tego mojego synusia
ime ,asinka,myleene mój mały odkąd zaczął być na mleku zawsze jadł to mleko to dla glodniejszych dzieci i zawsze jadł dużo według mnie. Co 4 godziny tak mu daję jeść do tej pory czasem dłuższy odstęp się zdarzy jadł po 3 miesiącu po 120-180ml poźniej zaczełam dodawać kaszki i myślałam,że będzie jadł mniej ale gdzie tam cały czas to samo. Na noc ok20-21.00 zjada 200-230 ml z kaszka i ładnie śpi do ok 3.00 zje i do 8-9.00 śpimy,jak natomiast oszukałam go i dałam mu samo mleko to wstawał w nocy 3 razy,czyli nie najadał sie teraz dostaje mleko z kaszka zawsze,a w dzień urozmaicam mu zupkami deserkami itp.
Więc nie martwcie się że dużo jedza,dobrze,że maja apetyt gorzej jakby nie miały apetytu. Mój ma teraz 5,5 miesiąca i waga jest w normie a jak zacznie chodzić czy najpierw raczkować to pewnie zrzuci troszke. A i jeszcze mój przybierał 1-1,5 na miesiąć.
waga mojego synka:
urodzenie 3.430
3tyg. 3.600
2 miesciące 5.500
2 miesiące i 3 tyg 6.200
4 miesiące 7.000
5.5 miesiąca 8.200
w takich wymiarach wagowych podobno wszytsko było w normia,wiadomo troche więcej troche mniej tez będzie ok.
myleene w Londynie tez raz w tygodniu jest HV,tyle,że koło mnie sa 4 przychodnie i każda jest w innym dniu otwarta i przyjmuja HV,a tak jak u mnie było to połozna tylko na poczatku przychodziła do odmu i wazyła później musisz sama chodzić i maleństwo ważyć
Ostatnia edycja:
Podziel się: