reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Junia to bardzo smutne,że Twojej siostry córunia nie zyje, jak ona sie czuje, doszla jakos do siebie?
Mamunia2 dzięki za informacje, ciekawe tylko dlaczego u nas nic nie napisała.

Dziewczyny ile trzeba czekaclb co nasciemniac by wywolali mi ciaze? Z Polskiego terminu powinnam urodzic 24 kwietnia a z Angielskiego 4 maja. Boje sie bo za 2 dni mija mi 2 tyg pol terminu a maly juz nie ma miejsca w brzuszku. Pobowalam juz wszystkich metod przyspieszenia porodu a tu nic. Nie mialam ani jednego skurczu tylko brzusio mi twardnieje ale to nic nie boli. Jak bylam w zeszlym tyg na badaniu w szpitalu bo wydawalo mi sie ze wody mi odchodza (ale nie odchodza) to mialam rozwarcie na 1 cm i polozna widziala glowke z mnostwem wloskow :-D ( wiec wiadomo skad sie wziela moja zgaga przez cala ciaze). Brzusio opadl mi juz tydzien temu ale moja mama wyjezdza w niedziele rano do Polski i chcialaby zobaczyc wnuka (przyjechala z zamiarem by mi pomoc przy nim). Wiec... co moge zrobic lub co powiedziedziec poloznej by mnie skierowala na wywolanie w ciagu 2 dni?

Witam

ostraszka : sama byłam w podobnej sytuacji i szukałam sposobu ale tutaj dla lekarzy i położnych to wszystko jest normalne więc nie wiem co ci doradzić

Junia: gratulacje !!!

U nas mały sukces. Milenka od dwóch tygodni miała potworne wzdęcia i kupki nie mogła zrobić tak jak radziłyście kupiłam infacol już miałam się nawiedzić lekarza a tu sukces malutka sama zrobiła:tak::tak::tak: Jaka radocha

Ola od września do szkoły idzie cieszę się bo przynajmniej kontakt z dziećmi będzie miała i językiem.
To tyle zmykam obiad robić bo akurat malutka śpi

Witam

ostraszka skoro tu termin wyznaczyli ci na 4 maja, obawiam sie, ze beda sie trzymac tej daty. W UK maja takie zasady, ze dobiero w 10 dniu po uplynieciu od tego terminu, zabieraja cie do szpitala na wywolanie porodu. Wczesniej proponuja masaz szyjki macicy i moze wtedy to przyspieszy porod. Wiec raczej nic nie zdzialaasz:(
Wiem to z doswiadczenia.

Ostraszka cięzka sprawa, zawsze można jakiś bajer puścić,że krwawiłaś, masz bóle serca, ale jedna tak zrobiła to jej cesarkę zrobili na cito, ja tak nie umiem grać, pomijam kwesteie etyczne hehe, ale co w Polsce by poskutkowało to tu niekoniecznie, oni i tak robia wszytsko jak chcą.

Myleene: średnio przez dzień wypija po 120ml. Ale po nocy jak śpi 4 godziny to wypija nawet i 150 ml
Mały głodomór ale przynajmniej zdrowa i ładnie przybiera na wadze- więc się nie martwie.

A ile twój szkrabik wypija? Z resztą wyczytałam na forum pediatrycznym odnośnie karmienia butelką sztucznym mlekiem że powinno się karmić na żądanie tylko trzeba kontrolować wagę dziecka jak przybiera

reklama
No wlasnie. A ja mam problem, bo moj maluch ma miesiac a wypija 150ml i mam wrazenie, ze jest wciaz glodny. Spi po pol godziny tylko, a skoro najedzony, powinien spac dluzej:( Ja sie boje ze on jakis chory. Co prawda urodzil sie duzy , wiec i potrzebuje wiecej.
Ostatnio wazylam go 21 kwietnia. I wszystko bylo ok, wrecz ksiazkowo przybieral na wadze. Potem HV nie pojawila sie 2 razy, wiec nie wiem ile teraz wazy, ale wyraznie jest ciezszy. Jutro sama pojde do HV, skoro one sie nie pofatygowaly. Niestety u mnie w miescie tylko 1 dzien w tygodniu przyjmuja:((

Mam nadziej ze go nie zapaslam

Do góry