reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Paula jestem w szoku:szok: Strasznie mi przykro ale na pocieszenie masz cudna parke:-)Gratuluje malej ksiezniczki;-) Co do potomstwa to zgadzam sie z dziewczynami - poczekaj i poradz sie innych lekarzy:tak:
Lucin a u ciebie w szpitalu robia 3D, czy bylas prywatnie? Bo w Londynie chyba tylko prywatnie i koszt ok £100. Z jednej strony to pamiatka na cale zycie ale z drugiej to np. koszt lozeczka.....
U nas tez chlopak i caly czas zastanawiam sie nad jakims uniwersalnym imieniem, latwo wymawianym i w polsce i w angli. Moze macie jakies pomysly?

reklama
Dziewczyny mam do was takie pytanie, co jesc zeby miec dobry pokarm? Bo my wlasnie mamy problem, mam duzo pokarmu, ale podejrzewam ze jest on malo tresciwy, bo Oliver potrafi mi wisiec na cycku 2 godziny, a jak go odciagne od cyca to strasznie sie awanturuje. Juz sama nie wiem co jesc zeby maly nie byl glodny, nie chce go dokarmiac butelka ale nie chce zeby maly byl glodny. Pomozcie
Buziaki dla Was

karolinka- tak w/g mnie, skoro masz dużo pokarmu to nie masz sie co martwić na pewno wszystko jest z nim ok:tak:, tylko może synuś to mały żarłoczek:-).

Karolina napewno masz dobry pokarm, jak sie oczywiście nieodchudzasz, bo ja jak przeszłam na diete tomały zaczął mi bardzo mało przybieraćimusiała przerwać, eh... jesz małsło, polskie najlepiej, mleko bedzie bardziej tłuste.

Kolejny pochmurny dzien:(((

paula, trzymam kciuki i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.

moje malenstwo ma na policzkach i na brzuszku tzn po boczkach male czerwone krostki...czy wiecie co to moze byc?

Olinda, Melka - nie mam pojęcia jak damy na imię synkowi - mam wielki z tym problem :confused:, możliwe, że będzie to Oleg, a ostatnio spodobał mi się Maksymilian, ale tak naprawdę nie ma takiego, które mi się podoba :no: A Wy jakie macie pomysły?:confused::confused::confused:

Melka - jestem w tym momencie w Polsce :-) W sobotę mam USG 3D za 200zł - godzinne nagrywanie na DVD + płyta CD ze zdjęciami + mnóstwo wydrukowanych zdjęć (wczoraj ze zwykłego USG dostałam 19 w tym 7 i tak jest 3D - taki gratis na zachętę) :tak: Bardzo miły pan doktor Jerzy Sarap (Bydgoszcz, VICTORIA):cool2:

medio nie mam pojecia, w sumie na poczatku sama myslalam, ze to moze potowki, ale przeciez nie ubieram malego zbyt cieplo...sama nie wiem
a jakie sa sposoby by sie pozbyc potowek?

Myleene-

Na buzi dziecka mogą pojawić się czerwone krostki przypominające trądzik nastolatka. Winne są hormony mamy wciąż krążące w organizmie maleństwa. Trądzikiem nie warto się przejmować, za miesiąc zniknie bez śladu. Buzię dziecka najlepiej kilka razy dziennie przemywać chłodną przegotowaną wodą i delikatnie osuszać. I absolutnie nie wyciskać pryszczy!

reklama
mamunia no te krostki wygladaja jak tradzik mlodzienczy u nastolatka, takie male pryszczyki, czerwone krostki z bialymi koncoweczkami...mówisz, ze to nic groznego. ok zastosuje sie do Twoich wskazowek...nie chce z kazda duperelka latac do GP, moj maz i tak juz sie ze mnie smieje ze mam syndrom przewrazliwionej matki:szok:

Jak zgubic ta oponke, pozostalosc po ciazy?!

Do góry