Olinda - mieszkamy w Motherwell/k.Glasgow i tutaj takie pary jak my (2+1) dostają mieszkanko w ciągu około 2-3 miesiecy, plusem jest fakt, ze jestem wysoko w ciąży i mieszkamy z dzieckiem w jednej sypialni (złożyliśmy wniosek dokładnie 17 marca i na razie czekamy, trzeba było wypełnić książeczkę na temat aktualnego mieszkania i warunków jakie w nim panują - ile osób, pokoi, co jest wspólne a co osobne, potem dzielnice w których chcemy lub nie chcemy mieszkać i jak w jakiejś nie chcemy to dlaczego- ja akurat wymieniłam taką dzielnicę ze względu na częste nieprzyjemne incydenty w tej okolicy
), znajoma jako samotna matka dostała mieszkanie w 3 tygodnie, znajomy jako bezdomny w tydzień, ogólnie wszyscy których znam nie czekali dłużej niż 3 miesiące, ale to zależy w sumie tak naprawdę od miasta, jak widzę co się dzieje w Londynie, albo u nas w Glasgow czy Edynburgu to włos się jeży
Paula -
przeżyłam szok czytając Twój post
, naprawdę brak mi słów, dobrze, że wszystko z Tobą i z dzieckiem ok, i też myślę, że powinnaś udać się do lekarzy w PL to wszystko jeszcze raz skonsultować.
A teraz życzę zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka kochana.
PS. Byłam dziś na USG, miało być 3D, ale doszło do nieporozumienia i okazało się, że zapisali mnie na zwykłe USG trwające 20 minut i lekarz nie mógł mi poświęcić więcej czasu (umówiłam się jeszcze raz na sobotę
), zrobił zwykłe USG, ale pokazał mi troszkę dzidzię w 3D - małe cudo - no i już mam 100% pewności, że to chłopiec, zobaczyłam to sama zanim zdążył coś powiedzieć - muszę powiedzieć, że nie wiedziałam, że męskie genitalia są tak wyraźnie widoczne na USG - szok
Buziaki dziewczynki