reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Mamunia2 U mnie to bylo tak ze poszlam na kontrolne badanie cytologiczne, po badaniu wyszlo ze mam nadzerke i lekarz wyslal sam list do szpitala i wezwali mnie na drugie badanie wzieli wycinek i po kilku tygodniach kazali przyjsc na zabieg. Od tej pory co roku mam sie zglaszac na kontrole. Jak bedziesz u lekarza popros o "smear test" i wtedy dopiero bedziesz wiedziec czy musisz miec zabieg.

Ja miałam smear test prawie 2 lata temu, a robią tu chyba co 3 tak?

reklama
Medio no mam nadzieje, ze wkrotce unormuje sie to wszystko, czyli jego pory jedzeniowe i sen, bo jak narazie to jest okropnie. A u twoich chlopcow ile to trwalo?

karolinka boli cie cale udo, czy tylko pachwina?

Myleene boli mnie cale udo, nie potrafie opisac tego bolu, nie jest jednostajny, nasila sie, slabnie, zanika i tak caly czas, mialam przerwe z 2 godziny i znowu wrocilo, bol jest promieniujacy zaczyna sie od pachwiny i schodzi do kolana, czytalam ze to dzidzius musi uciskac jakis nerw i moge tak miec az do porodu... wiec oby szybko nastapil....

karolinka- moja siostra tez tak miala... od 35 tygodnia mala tak mocno uciskala na nerw w nodze ze nie mogla chodzic... ani sie poruszac... wiec ciagle lezala prawie do samego porodu... kochana jeszcze troszke wytrzymaj juz tuz tuz... i bedziesz miala malenstwo przy sobie...

Witam! Nie bylo mnie tu nie tydzien i tyle naklikalyscie ze nie nadrobie co u kogo sie dzieje....no moze potem:)
U mnie tak pokrotce, to po wczorajszym scanie nie wesolo:-( Okazalo sie ze jeden blizniak zatrzymal sie w rozwoju i niewiadomo dlaczego:no: Od 2 tyg waga stoi w miejscu, dali mi wczoraj zastrzyk na rozwoj pluc, dzis mam dostac druga dawke. Niewykluczone ze porod bedzie wczesniej niz by sie tego ktokolwiek spodziewal...Na domiar zlego wykryto u mnie cukrzyce ciazowa:-:)-:)-(
Pamietam ze ktoras z was mialo cukrzyce , dlatego blagam o pomoc, bo jeszcze nie widzialam sie z polozna od cukrzycy i niewiem co powinnam jesc a czego unikac, no i wogole jakie sa tego konsekwencje na dzidziusia...:no:

Dzien dobry :-)

iwee- trzymam mocno kciuki za Twoje malenstwa a cukrzyce z tego co pamietam miala Monika1213 wiec pewnie cos ci doradzi a moze napisz na priva :tak:

Karolinka577 mnie tez tak noga bolala koszmar ale juz niedlugo i bedzie po wszystkim:-)

Medio a jak tam u Ciebie Karolek daje mamusi pospac ???? bo u mnie to tak roznie jest ale pewne mam jak w banku ze okolo 6 rano jest pobudka no i w nocy z raz czy dwa choc wczoraj zrobila sobie prawie 2 godz przerwy i tak tak jej bylo do spania jak mi do tanczenia :wściekła/y::szok::sorry:

Buziaki

Karolinka taki bol spowodowany jest tym, ze dzidzius sie obniza i uciska na nerwy...ja takze mialam podobny, czasami pojawial sie niewiadoma skad i byl tak bolesny, ze gdy szlam, musialam sie zatrzymac, bo nie dawalam rady z bolu. Mialam go ze 2 tygodnie, a potem minal i do porodu juz nie wrocil. Trzymam kciuki by i tobie minal.

Myleene z Krzysiem do 2,5 roku nie pzespałam całej nocy,z nim było ciezko.
Zkarolkie jest inaczej, śpi z nami daje mu cyca przez sen (tak z 2-4 razy w nocy) jak się wierci i spi tak ze mną do ko. 6.30 czaem nawet do 8.30.
Berandetta a jak to było z ta cytologią, miałaś wynik zły czy poprostu zauważyli,że masz nadżerkę pobierając próbke do badania.
Olinduś noce są niezłe, Lolek śpi z nami w nocy cycka wyciagam, daje mu i spi dalej, w poprówniu do Krzysia to super, wysypiam się normalnie. A Ty niewyspana, jak tam dziąsełka małej, ida ząbki?

reklama
Medio- z dziaslami jest masakra w poniedzialek tak mi plakala jakby ja mardowali i smarowalam jej zelem i dalam czopka to troszke czopek pomogl ale i tak bylo ciezko juz coraz czesciej robi takie zadkie kupki wiec mam nadzieje ze lada dzien cos sie pokaze Oli wyszly zaraz po skonczeniu 6 miesiecy i chyba u niej bedzie podobnie tylko ze Ole nic nie bolalo a Olivka tak ciezko przechodzi:-( mam tylko nadzieje ze jak wyjdzie pierwszy to z reszta jakos pujdzie lzej :tak:

Do góry