reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Dobry wieczor kochane!

Iwee bardzo mi przykro, ale trzymam kciuki i modle sie zeby wszystko bylo dobrze z Twoimi maluchami, napewno wszystko bedzie dobrze, musi byc!

My mamy dzisiaj termin, ale nic sie nie dzieje :-( nawet sie troche dzisiaj nachodzilam... jednak bez skutku :baffled: bol w nodze mi minol, spalam z wielka poducha miedzy nogami, moze to cos pomoglo, ale i tak sie nie wyspalam bo malenstwo sie strasznie rozpychalo, nozki wkladalo pod zebra, ach ma tak malo miejsca ale nie chce wyjsc ;-)
Pozdrawiam was goraco!

reklama
Dziewczyny mam do Was jeszcze takie pytanie odnosnie rzeczy ktore nalezy zabrac do szpitala, wlasnie przeczytalam na jednej ze stron pt polak na wyspach, ze powinnam zabrac kosmetyki dla dziecka, recznik, nozyczki do paznokci i jeszcze jakies tam pierdolki. Czy Wy bralyscie to wszytsko ze soba do szpitala? Bo ja juz zgupialam

karolinka- oj nic sie nie dzieje... moze cos posprzataj albo chodz po schodach... ty to sie nameczysz... sciskam goraco... a co do tych rzeczy to ja samanie mam pojecia wlasnie mialam sie pytac....

Dziewczyny mam do Was jeszcze takie pytanie odnosnie rzeczy ktore nalezy zabrac do szpitala, wlasnie przeczytalam na jednej ze stron pt polak na wyspach, ze powinnam zabrac kosmetyki dla dziecka, recznik, nozyczki do paznokci i jeszcze jakies tam pierdolki. Czy Wy bralyscie to wszytsko ze soba do szpitala? Bo ja juz zgupialam

Ja za każdym razem brałam tylko ręczniczek, waciki do dupki, chusteczki mokre, a żadnych nożyczek ani kosmetyków do kąpieli bo wszystko było w szpitalu, a brałam za to szczoteczkę do włosków:-).

Dziewczyny-jesli chodzi o kosmetyki dla malenstwa to ja tylko wzielam husteczki nawilzone i pampersy no i ciuszki to w zupelnosci wystarczylo mala ani razu nie byla kapana a lezalam po cesarce 2 doby.
Karolinka 577 zycze szybciutkiego rozwiazania aby wszystko poszlo gladko!!!! Trzymam kciuki za to wszystko:tak:

Czesc laseczki
U mnie z nadzerka bylo tak ze wyszedl mi zly wynik, mialam napisane w liscie "abnormal cervix cells" czy jakos tak juz nie pamietam, i wtedy GP szybko wyslal list do szpitala, a ty mamunia jak chcesz to mozesz zazadac dodatkowego badania i niemoga ci odmowic.
Ja tez dokarmiam moja Majunie aptamilem ale jak na razie wszystko jest ok, musze ja dokarmiac bo straszny z niej glodomor a po butelce spi przynajmniej 3 godziny.
Do szpitala dziewczyny wezcie ze soba chusteczki nawilzone i ubranko dla dzidzi, no i jakis reczniczek, reszta nie jest w ogole potrzebna, bo tutaj przeciez dzieci nie kapia w szpitalu.
Powodzenia dla wszystkch w terminach i pozdrowienia od Majeczki.:-):-)

Mamunia, asinka ja juz sama nie wiem czy to wina mleka, czy mojego dziecka. Mam wrazenie, ze moj syn ma nieokielznany apetyt, zjada wiecej niz moze pomiescic jego zoladeczek, a potem objedzony jak bak ulewa i ma czkawki.

Karolinka moim zdaniem do szpitala powinnas zabrac ze soba troszke ciuszkow dla malca, pieluszki, krem do pupci i chusteczki nawilzone. To wystarczy w 100%. Wiem, sama po sobie, bo zabralam ogromna torbe rzeczy (nozyczki, pudry, kremy) i nie skorzystalam z tego. W szpitalu malego nawet nie wykapali. Minimalizm:)

Asinka no nie wiem czy nie moga odmówic jak byłam 3 tyg temu chciałam by mi zrobili smeat test to mi odmówili, bo powiedzieli,że miałam 2 lata temu a oni mi zrobią dopiero za rok, i nic ich nie było w stanie przekonać, wrrr, cóż zrobię w Pl, prywatnie.

Ja tak jak Olinda, do szpitala brałam ciuszki i chusteczki i pampersy, a i mój Lolek ani razu nie był tam kąpany.

Cześć dziewczyny:-).
Ja brałam ręczniczek i szczoteczkę, bo kąpałam dzieci w szpitalu:tak:. Wiem, że raczej tu się tego nie praktykuje ale ja po prostu chciałam ich wykąpać przed wyjściem do domku:-).

reklama
Do góry