reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam :) tutaj chyba jeszcze nie pisalam:)
wlasnie ja tez mam problem z ruchami dzidzi sa slabsze ale wczoraj bylam u poloznej i wszystko ok wiec chyba tak ma byc moze dzidzia zbiera sily na porod:)

Ada moja dzidzia obrocila sie wiec moze twoja tez sie obroci niekiedy jest tak ze tuz przed sammym porodem dzidzia sie obraca ale na to obracanie to sie nie zgadzaj moim zdaniem takie cos nie jest raczej dobre ja bym wybrala cc a tak poza tym to dzidzia mojej znajomej obrocila sie spowrotem glowka do gory w 39 tyg wiec juz jej wyznaczyli termin cc bo stwierdzili ze juz napewno spowrotem sie nie obroci a jeszcze jak tydzizen temu do niej dzwonilam to mowila ze lezy glowka w dol i bedzie rodzic sn a tu taka niespodzianka:) wiec widzisz wszystko moze sie zdarzyc:)

pozdrawiam:)

reklama
Tajchi- witaj na angielskiej ziemii :tak::-D super ze synus dobrze zniosl podroz dzielny chlopak
Karolina nie zamartwiaj sie napewno malenstwo ma za malo juz miejsca dlatego te ruchy nie sa tak mocne
Medio a Ty planujesz cos nowego podawac Karolkowi jak skonczy 4 miesiace czy pozostajesz narazie przy cycusiu

Milej soboty Kobietki

Olinduś sama nie wiem, może podam mu jabłuszko, zobaczę jeszcze, ciekawa jestem bardzo jak mu podejdą nowe smaki, bo tak niby na samym cycusi może byc do 6 miesięcy.

Witam ponownie!
Ja juz po szpitalu :-) z humorem o niebo lepszym! Z dzidziusiem wszystko ok :-) zrobili mi analize moczu, polozyli na lozko podlaczyli do jakiegos sprzetu i tak lezalam prawie godzinke, wg tego serduszko ladnie bije i dzidzius sie kreci :tak: Pani polozna byla bardzo mila i powiedzia ze dobrze zrobilam dzwoniac do nich i przyjezdzajac bo wrazie "W" nigdy bym sobie tego nie wybaczyla, i jak to ujela lepiej na zimno dmuchac :happy:
Dziekuje Wam za slowa otuchy :tak:

uciekam juz bo musze pojechac po mojego M
milego wieczorku Wam zycze buziaki

tajchi- jesli chodzi o PL to cos cie nastraszyl strasznie... moj Nikki mial zapalenie oskrzeli jak mial ok 8 miesiecy... i dostawa normalne zastrzyki domiesniowe...

karolina- ja nie wiem tak do konca... bo moja corcia nadal skacze ja szalona w brzuszku... a zaczal sie juz 36 tydzien... a z synkiem jakos nie pamietam tego... ale super ze jestes zadowolona po wizycie i ze wszystko jest ok...

Jeśli szukacie jakiś informacji na temat zasiłków typu child benefit, maternity allowance (czyli becikowe) lub innych zasiłków rodzinnych w Anglii to polecam forum http://www.magnesik.co.uk - jest tam duzo ciekawych i aktualnych informacji na ten temat. Swoją rubrykę prowadzi kobieta, która pracuje w urzędzie zajmującym sie przyznawaniem angielskich zasiłków dla mam. Jeśli macie jakieś pytanie lub wątpliwość lub nie wiecie gdzie i jakie dokumenty złożyć - można tam zadać pytanie na forum. Ja ostatnio potrzebowałam dość szczegółowych informacji o becikowym i dostałam tam odpowiedź bardzo szybko. Pozdrawiam wszystkie mamy w UK a szczególnie te "oczekujące" jak ja :)

:szok::szok::szok: dziewczyny, chyba zaczyna cos sie dziac...mam chyba skurcze, napewno mam skurcze, ale sa jakies nieregularne:szok::szok::szok: ooooo matko !!!!

tajchi slyszalam o tym, ze dziewczyny cala ciaze nie mialy rozstepow, a po urodzeniu pojawialy im sie na brzuchu, modle sie by mnie to nie spotkalo...bo bym sie delikatnie mowiac wkurzyla...tyle smarowania...

myleene będziemy trzymać kciuki,poczekaj do regularnych skurczów i do szpitala,oby wszystko ładnie i sprawnie poszło:-D
Nie bój sie :szok:będzie dobrze i PAMIĘTAJ juz za pare godzin możesz tulic swoje maleństwo.

Myleene kochana trzymam mocno kciuki za latwy szybki porod. Super, ze obylo sie bez wywolywania:tak: Koniecznie daj znac jak juz bedzie po wszystkim. Trzymaj sie, napewno wszystko bedzie dobrze:)

reklama
Witam wszystkie mamusie i ciezaroweczki:)Niewiem czy mnie jeszcze pamietacie,ale kiedys pytalam czy ktoras z Was miala cesarke na zadanie,bo ja sie strasznie balam porodu i chcialam rodzic przez cc.Chcialam sie pochwalic bo w poniedzialek urodzilam sliczna zdrowa corcie:)3300g i 50cm .Mala urodzila sie dwa tygodnie przed terminem,o 3.00 w nocy odeszly mi wody i pojechalismy do szpitala.Niemialam prawie wcale boli,a rozwarcie bylo tylko na 1cm.powiedzialam im,ze chce miec cc i tak tez urodzilam.(Oczywiscie wczesniej na wizytach w szpitalu mowilam im o swoim strachu przed naturalnym porodem)Jestem bardzo zadowolona z porodu,mialam znnieczulenie do wyboru,mogli mnie uspic albo w kregoslup,ja wybralam to miejscowe.W drugiej dobie moglam wstac z lozka bez zadnych problemow i boli:))Do tej pory niemoge w to uwierzyc,ze tak swietnie przez to przeszlam:))Jezeli chodzi o cc to polecam,mam porownanie bo pierwsza corcie rodzilam naturalnie i mam zle wspomnienia.
Teraz mam do Was pytanie,czy moglybyscie mi polecic jakas herbatke dla malej,bo karmie ja sztucznym mleczkiem i ma problemy z kupka i brzuszkiem.Podobno na sztucznym mleczku trzeba dziecko dopajac,a ja niemam pojecia jaka herbatke kupic.Prosze poradzcie cos co dac jej do picia!!!Mala ma dopiero tydzien!Z gory dziekuje za odpowiedz i POZDRAWIAM WSZTYSTKICH!!

Do góry