reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

czesc laseczki....

Kurczaki musze isc do lekarza po forme na te 190F...
wizytke ma dopiero 5maja a widze ze mozna sie starac od 25 tygodnia ciazy wiec nie mam zamiaru czekac do maja skoro 25tydz juz tuz tuz....

hm..no tak z tym zamawianiem z polski macie racje ze tu wychodzi to samo...ja to wiem ale pomimo tego dalej sobie ogladam hehe:eek:

Wogole zrobilam sie wielka...i mam straszliwe gazy...buuuuuuuuuuuwale jak stara...a czasami normalnie utrzykac bąka niee idzie:sorry::confused2::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

co by tu jeszcze wam powiedziec....moze cos ciekawego?

A uzywacie tego kremiku na rozstepy mustela???
znalazlam stronke gdzie mozna taniej zamowic...ale czekam na opinie doswiadczonych kobit:-D

ok zmiatam po malusku kiss kiss lasencje i badzcie grzeczne:baffled:

reklama
czesc laseczki
Ja juz wrocilam do swojego starego rytmu zycia i nie za bardzo mam czas zeby pisac ale caly czas was czytam:-):tak:
Ada sugeruje ci nie zgadzaj sie na odwracanie szczegolnie w twoim szpitalu jak chyba wiesz nie ma on najlepszej opinii wsord rodzacych, trudno jak sie dzidzia nie odwroci sama to zrobia ci CC, ale bedzie to bardziej bezpieczne niz odwracanie.
Co do zamawiania on-line z Polski, ja rowniez zamowilam prawie wszystko ze sklepu 2o2.pl i jestem bardzo zadowolona, za wozek zaplacilam £240 z przesylka, a tutaj za taki sam lub podobny musialabym wydac okolo £600:szok: wiec nie ma co dla mnie lepiej sie oplaca.
A tak poza tym umnie wszystko ok, bylysmy z Majka na testach sluchu i przeszla pozytywnie:-):-D, narazie jest grzeczniutka, ladnie spi w nocy sie budzi tylko okolo 2 a pozniej okolo 5, wiec moge sie wyspac. Sandra pomaga mi jak moze, spiewa malej piosenki, glaska po glowce, wiec Maja ma dwie mamy i babciedo obslugi.
No ale czas juz na spanie wiec zegnam mile Panie i do uslyszenia wkrotce:-):tak:;-);-)

bernadetta super,że malutka łądnie śpi.
Mój Karol nadal cały czasz nami spi.
Alex a Twój Oliwierek jak śpi, sam czy z Tobą?

Mamunia mialam masaz wczoraj robiony, ale efektow nie przyniosl:no: Wiec jutro kolejny bedzie, a w niedziele na wywolanie do szpitala:szok:

Fasoleczka ja czytalam, ze kazdy komu urodzi sie dziecko 6 lub po 6 kwietnia moze starac sie o te 190F...czy to prawda?
Bo prawdopodobnie bym sie jeszcze zalapala:)) Kaska by sie przydala....
Co do musteli, to czytalam duzo na forach o niej, zdania sa podzielone, ale podobno duuuzo kosztuje:zawstydzona/y:

Czesc :-)
Bernardeta- dobrze, ze wszystko sie fajnie kreci i Sandra duzo pomaga...:tak: Ciesz sie macierzynstwem, bo te dzieciaki tak szybko rosna....:sorry:
Medio- niestety Oliwierek spi z nami. Ale to moja wina, bo ja duzo latam do Polski, a tam zawsze ze mna spi, wiec sie od swojego lozeczka niestety odzwyczail. No, a poza tym karmilam piersia 12 miesiecy i tez z wygody nocami lubilam miec go przy sobie... Niedawno kupilismy mu juz wieksze lozeczko, ale na razie spi tam tylko w dzien jak ma drzemke, niedlugo postaram sie go przekonac do spania tam rowniez w nocy....

O odwracaniu niestety nic nie wiem... nie pomoge....:sorry:

Milego dnia! :-)

Alex zapewne oduczanie nie będzie łatwe,Karolek mały a cwaniak z niego co go chce zanieść do łóżeczka- budzi sie, czasem w nocy prześpi z 2 godz. w łóżeczku, ale rzadko.
Olinda co u Was, jak brzusio malutkiej?

Czesc Kobietki

Medio- z brzuszkiem wszystko dobrze ostatnio dalam jej puding ryzowy i nawet troszke zjadla tylko ze bardzo jej dokuczaja dziasla juz tak od 2 tygodni daja jej niezle popalic dobrze ze przywiozlam z Polski viburcol czopki to jej pomagaja bo bez nich to niewiem co bym zrobila a tak poza tym to jakos leci choc dzisiaj czuje sie podle jestem jakos strasznie zmeczona nic mi sie nie chce :-:)-:)-( ale moze jutro bedzie lepiej.

buziaki

Olinda mój Karolek tez zaczyna strasznie pchać do buzi paluszki, grzechotki.
A zaczyna siadac już, czy za wczesnie jeszcze?

Medio- podnosi glowe i nogi do gory jakby chciala siadac ale jeszcze za wczesnie choc powoli cwiczy tak to smiesznie wyglada zawsze mam z niej ubaw a tak mi sie bynajmniej wydaje ze dzieci siadaja jak maja okolo 6 miesiecy :tak: takze jeszcze wszystko przed nia. a Karolek smieje sie juz na glos bo moja mala to przewaznie jak Ola do niej mowi to smieje sie na glos.

Tajchi a jak tam synus jakie robi postepy ?????

reklama
Czesc dziewczyny

Ada
moja mama miala odwracanego dzidziusia, ale to bylo ponad 20lat temu, dziecku nic sie nie stalo ani mojej mamie, ale za to bol byl podobno okropny....

Myleene kazdej rodzacej od 6 kwietnia nalezy sie £190, wiec jesli nie urodzisz przed 6, to zasuwaj do lekarza po formularz :-)

Fasoleczka ja uzywam kremu z Palmersa dostepny w Boots koszt ok £5, nic mi sie narazie na brzuszku nie porobilo, wiec chyba jest ok :tak: a i cena bardzo przystepna, uzywalam tez z Vichy ale £16 a £5 to duza roznica wiec po co przeplacac ;-) ....a co do gazow to ja mialam okropne... az mi czasami glupio bylo przed moim M :zawstydzona/y::laugh2: teraz narazie sie cosik uspokoilo wiec jestem :-D

Do góry