reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Myleene--tak kazdej kobiecie ktora urodzi dziecko 6 lub po 6 naleza sie te pieniazki...nic nie musisz wykazac...to dla kazdej ciezarnej..a forme od poloznej lub lekarza musisz wziasc...od 25tygodnia wysylasz forme....ikaska jakos w ciagu tygodnia moze 2 jest na koncie:):szok:190F a co jak daja to sie bierze..

Who can get Health in Pregnancy Grant?

You can get the grant if all of the following apply:

• you are 25 weeks pregnant or more
  • your expected date of delivery is on or after 6 April 2009
  • you have been given health advice from a midwife or doctor
you may not get the grant if:

• you are subject to immigration control or
  • you are not present, ordinarily resident or have a right to reside in the UK

How much do you get?

The grant will be a one-off payment of £190 for each pregnancy. It will not affect your tax credits or any other benefits. Everyone will get the same amount – you will not be asked about your income.
How do you claim?

Get a claim form from your midwife or doctor any time from 1 January 2009 onwards - as long as you're at least 25 weeks pregnant and your expected delivery date is on or after 6 April 2009. Your midwife or doctor must fill in their part of the form and sign it before giving it to you.

You will need to get your claim form to HMRC within 31 days of your midwife or doctor signing the form - otherwise you may miss out on the grant.

You can get a free text message or email reminder to help you remember to claim if you are not 25 weeks pregnant yet.
Sign-up for the HiPG reminder service
How is the Grant paid?

HMRC will pay the grant directly into your bank or building society account any time from April 2009 onwards. Don’t worry if you don't have an account - any bank or building society will help you open one.
:szok:

reklama
Dzieki dziewczyny za informacje, wczesniej sie nie starałam o te 190F bo termin mi wyznaczyli na 26.03, ale skoro dzidzius nie chce wyjsc, a do szpitala mam jechac na 6pm 5.04 na wywołanie, wiec moge sie zapytac...a noz, moze sie uda.

Fasoleczka, ja podobnie jak Karolinka577 przez cala ciaze uzywalam kremu Palmers (w tesco za ok 3-4 F), na dzien dzisiejszy (41+ tc)nie mam rozstepow. Bardzo wydajny...polecam

Olinda tak śmieje sie na głos, jak go rozśmieszam, uwielbiam to.
Karolina577 a gdzie Ty w Anglii krem VICHY kupowałaś ja nigdzie nie widziałam z tej firmy kosmetyków, no a ten krem PALMERS to na jakim dziale jest, dziecinnym czy tam gdzie inne kosmetyki i balsamy?

Medio krem Palmer's Massage Lotion for Stretch Marks znajdziesz np w tesco w dziale z rzeczami dla maluchow i kobiet w ciazy.

Hej hej

Medio ja kupowalam ten krem w Bootsie na dziale z kremami i balsamami, a kremy z Vichy to mozna dostac w aptece, tutaj w Edim sa 2 takie male apeki gdzie mozna dostac te kosmetyki.

A ja mam takie pytanie, jestem w 38tg ciazy i dotychczas ruchy dzidziusia odczuwalam bardzo mocno, ale od wczoraj ruchy jakby oslably, faktem jest ze czuje jak sie rusza, ale nie sa tak silne i czeste jak pare dni temu :-( dzwonilam do szpitala i kazali mi przyjechac, wiec pojade ale mam takiego stresa ze masakra.... czy ktoras z was tez miala takie odczucia ze dzidzia sie mniej rusza? To normalne?

Karolina to normalne,że dziecko mniej sie rusza tuż przed porodem (2-3 tyg.), jest to jeden z objawów zbliżającego sie porodu.

reklama
Witajcie dziewczynki
karolinka
u mnie tez tak było dzidzia ma poprostu mniej miejsca i dlatego mniej jest ruchliwa
fasoleczka ja uzywałam Vichy na rozstępy,dość skuteczny ale i tak nie uniknęlam kilku rozstępów pomimo,ze stosowałam tak jak jest napisane na opakowaniu.
myleene ja w ciąży tez nie widziałam u siebie rozstępów,dopiero ja urodziłam i brzuch sie troszke wchłonął to były widoczne,ale mam nadzieję,że u ciebie faktycznie nie wyjdą:tak:
medio,olinda ada hejka
A ja wczoraj wróciłam z PL.moje obawy w obie strony były nieusasadnione,mały dzielnie zniósł podróż w obie strony.
Niestety w Polsce sie rozchorował,miał ostre zapalenie gardła i lekarka mnie przestraszyła,że u takiego dziecka to szybko nawet w 2-3 godziny moze zapalenie gardła przejść w zapalenie płuc i wtedy konieczny jest anntybiotyk,który mi przepisała,ale kazała podawac jeśli nie przejdzie mu kaszel,ale na szczęście przeszło mu i dzis jest o niebo lepiej,chyba łódzkie powierze mu nie służy.

A i czy to prawda (tak mi powiedziała lekarka),że teraz do roku niemowlak nie może mieć podawanych antybiotyków domięśniowo,tylko doustnie w domu lub dożylnie,co wymaga leżenia w szpitalu??? Tak mnie nastraszyła bo ten antybiotyk co małemu przepisała jest bardzo niedobry tak mówiła i dzieci po nich wymiotują i nie chcą pić,co odbija sie później leżeniem w szpitalu

Do góry