reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

paula no mam nadzieje ze urodzi sie w terminie bo poki co to jeszcze nie odwrocil sie glowka w dol...:zawstydzona/y: mam nadzieje ze jeszcze zdazy bo juz mnie gp cesarka straszy:zawstydzona/y:

reklama
Moj maly naszczescie ulozony jest glowka w dol wg poloznej i mam nadzieje ze juz tak zostanie ;-) tez nie moge sie juz doczekac kiedy wezme go w ramiona :-) termin mam na 11 kwietnia wg miesiaczki a na 16 wg USG ale tak pocichutku modle sie zeby urodzil sie wczesniej tak bysmy mogli Wielkanoc spedzic razem :-)

zycze Wam kolorowych snow mamuski

U nas piekne słonko. Widzę,że juz nie możecie sie doczekac aż przytulicie Wasze maleństwa, ach rozumiem to, to najpiekniejsze uczucie na świecie.
Paula no lepiej uczyc by malch spał w łóżeczku, bo spanie razem nie jest łatwe, trzeba cały czas uważac, no i jak maluch zasakuje to, oj cięzko.

Tajchi jak Kacperek?

ada nie martw sie, malenstwo zdazy sie jeszcze kilka razy przekrecic, moj uparciuch przekrecil sie dopiero w 36 tc.:rofl2:, oczywiscie polozne zaczely nawet wspominac cos o cc

za 11 dni mam termin, nic mnie nie boli, nie odczuwam zadnych skurczy, doslownie nic:szok: czy ktoras z was sie orientuje co robia w uk, jesli jest sie po terminie a porodu nie ma? jak dlugo nalezy wtedy jeszcze czekac zanim GP lub polozna zdecyduja co dalej:confused:

Myleene wywołują za pomoca kroplówki z oksytocyną, mi mówili,że 12 dni po terminie, ale to różnie bywa, wcześniej też robia membrane sweping, masaż szyjki, jak nic się nie dzieje,bo to ponoc przyspiesza wywołanie porodu.

ada mój mały obrócił sie dopiero w 38 tyg.
myleene ja urodziłam 9 dni po terminie i do dnia kiedy mały powinien sie urodzić nikt nie wspominał o CC, dopiero dzień po terminie miałam wizyte w szpitalu był masaż szyjki nawet usg mi nie robili bo uwazali,że nie potrzeba i dostałam termin na stawienie sie w szpitalu po 12 dniach po terminie na wywołanie.Więc nie mart sie, wszystko będzie ok.
a i jeszcze list ze szpitala z informacja,że mam sie stawic dzień po terminie dostałam 3 miesiące przed porodem:szok::szok: i jeszcze tak dla smiechu kazali mi potwierdzic w terminie 7 dni,że będę,a niby skąd miałam wiedziec czy urodze do tego dnia czy nie:crazy:
medio kacperek jak na razie dobrze,zaczyna piszczeć i odkrywac nowe sposoby "wysławiania się" piszczy straszy mnie tak jakby warczał na mnie i w ogóle mamy z nim ubaw.
paula nigdy nic nie wiadomo która z Was będzie pierwsza:-D

Myleene- ja wlasnie mialam cc z powodu braku postepu porodu....:tak::tak::tak: Do szpitala wysylaja po 12 dniach po terminie, tam czeka Cie wywolanie, a jesli i ono nie poskutkuje ( w moim przypadku nie poskutkowalo, ale roznie bywa) To wtedy cc.
Tajchi- no to swietnie ze Kacperek sie rozwija... na pewno juz duzy, nie? Takie maluszki to zmieniaja sie z miesiaca na miesiac...:tak::-)
Medio- a jak ta mata, co kiedys zamowilas? Podoba sie Karolkowi?

Milej niedzielki :-)

Trzymam kciuki dzis Bernardetta....:tak::tak::tak:

tajchi- no tak tak niedawno czekalismy na twoje malenstwo a tu juz zaraz u mnie bedzie bo to 33 tydzien... duzo nie zostalo a boje sie strasznie...

paula każda sie bała,ale nie ma co sie bać,WESZŁO TO I WYJŚĆ MUSI:-D:-D
Będziemy cię i Was wszystkie wspierać,tak jak Wy wspierałyście mnie prawie 4 miesiące temu,czas leci nieubłaganie szybko;-)

reklama
taichi- zgadzam sie bardzo szybko zlecialo... a jak to mowi moja babcia ,,,,,z takiej mazi takie cudo,,,,, hehehe

Do góry