reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

u mnie test pozytywny wyszedl dopiero w 8 tygodniu ciąży... pierwszy zrobilam w 2 tyg kolejne dwa w 3, w 4tyg pojechalam na testy do szpitala, ktore rowniez wyszly negatywne.... po dwoch miesiacach kiedy to znow okresu nie bylo w 8tygodniu ciazy dopiero zostalo mi to potwierdzone...:-p

reklama
no to mam jeszcze jakas szanse tak bardzo bym chciala :) Ciekawe od czego to zalezy testy dostepne tutaj są mniej czulsze na zawartosc hormonu hcg ??

jak dla mnie to te testy są do d... to co przeszlam przez czas oczekiwania to byla masakra... wszystkie czarne scenariusze, ze to pewnie jakies raczysko czy co takiego (rak u mnie w rodzinie czesto goscił)...
naszczescie nadszedl piekny dzien gdy zobaczylam usmiechnieta pielegniarke, a gdy podeszla do nas blizej i powiedziala, ze bedziemy mieli dzidziusia to myslalam, ze ja normalnie udusze ze szczescia ;) czego i tobie życze agatko007 ;)

dziekuje mam nadzieje ze zobacze dwie kreseczki wydalam majatek na testy przezywam horror a tym samym moje starsze dzieci czekaja na braciszka dla rownowagi mam dwie corki i syna przeczytalam chyba wszystko co jest dostepne w necie i wszystko wskazuje na dzidziusia tylko u mnie jest maly problem odstawilam tabletki horm.miesiac temu coprawda lekarz powiedzial mi ze to nie ma nic doo rzeczy al;e stres pozostal czekam cierpliwie i postaram sie nie myslec o ile jest to mozliwe :)

zawsze mozesz wybrac sie do szpitala... zrobia Ci test za darmo. w sumie zrobilam 3 testy zakupione w aptece i jakos wszystkie byly negatywne, a podobno 99% pewnosci hehe...
daj znac jak cos bedziesz wiedziala, trzymam kciuki :-)

agata077 Bardzo Ci Wspólczuje:-( Ja Sie O Dzidziusia Starałam 10 Miesięcy I Wkońcu Sie Udało :-DTakże Trzymam Kciuki żebyś Szybciutko Dołączyła Do Grona Oczekujących Mamuś.:happy2: Pozdrawiam. TRZYMAJ SIE

reklama
Olinda przepraszam że się nie odzywałam ale jakoś czasu nie było. Wczoraj byłam na moim pierwszys spotkaniu z połozną. Nawet miła babeczka, poinformowała mnie o wszystkim, zbadała mocz na obecność cukru, ciśnienie i pobrała krew. I to by było na tyle miłych rzeczy.

Zapytałam się kiedy bede miała skan zrobiony a ona mi na to że oni w naszym mieście nie mogą wykonywać skanów w 12 tygodniu bo nie potrafią i nie mają sprzętu i pierwszy skan okolo 20 tygodnia :-( Powiedziała mi że jeśli chce to moge sobie zrobić prywatnie (50 funtów).

Potem przeprowadziła "badanie". Ponaciskała pobrzuchu ale stwierdziała że jest za wcześnie inic wyczuć nie może, pojeździła mi doplerem po brzuchu i nic nie słyszała ale to też podobno normalne bo jest za wcześnie!!! Podobno tylko USG słyszy serduszko w tym stadium.

Do góry