reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

medio- z pewnoscia wkleje jak juz bedzie gotowy....

lucina- nie wiem nie mam pojecia... ja go uzywan na skore twarzy i szyji jedynie....

bernardetka- jak ty sie czujesz???

hej ja mam dzis wizyte u poloznej w szpitalu... maja mi oddac moje wyniki z moczu i powiedziec czy dalej jest w nim bialko....
zbada sprawdzi brzuszek i mam nadzieje powie jak mala jest ulozona...
lece o 16.40 to jak cos trzymajcie kciuki za dobre wyniki....
buzka dla was milego wtoreczku zycze....

iwee- daj szybko znac co i jak u ciebie???

reklama
Karolinka557 mi polozna dala te papiery jakies 4 tyg temu jak bylam w 23 tyg ciazy, tyle ze powiedziala ze podpisze przy nastepnej wizycie, czyli dzis:-) (bo tak jak piszesz musi byc po 25 tyg) Hmmm....to dziwne ze u ciebie nie maja jeszcze tych wnioskow...:sorry2:
Ja tez tu zagladam co chwile z nadzieja ze moze sa jakies wiesci od Asienki. Ale pewnie teraz odpoczywa i tuli juz wytesknione malenstwo do piersi, wiec sa duuuuzo przyjemniejsze rzeczy niz nasze forum:-p:tak: Asienka daj znac jak tu znow zawitasz..

Paula wyobraz sobie ze tez dzis myslalam o tobie po przypomnialo mi sie ze masz wizyte:tak: Ja za chwilke musze juz leciec bo wizyta o 14 ale jeszcze do tesco musze skoczyc... no i tez mam nadzieje, ze w dzisiejszym siusiu zadnego bialka sie nie doszukaja:rofl2: Daj znac jak twoje badania..Napewno bedzie dobrze, trzymam kciuki;-)

Hej dziewczyny
Asinka sie nie odzywa :tak: napewno jest przeszczęsliwa :tak::-D
ja mialam dzisiaj kolejne usg ,i ustalono mi termin cesarki
,więc do wypakowania mam sie stawić 18 marca o 8 rano :tak:
Bernadetka a co u Ciebie??

hej dziewczyny :)
własnie wrocilam od lekarza- pierwsza wizyta :-) troche sie martwilam, ze moze zdrowa nie jestem, albo co. sama nie wiem czego sie obawialam :-D na szczescie wszystko ok. Powiedzcie czy to normalne ze mocz w ciazy jest metny i osadza sie osad? lekarka badala na wizycie i powiedziala, ze jest wszystko w porzadku, ale jakos dziwnie tak. I o dziwo nadal chudne a nie tyje, a jestem juz w 16 tyg powiedzcie to jest normalne? pozdrowka :-)

Hej ja wlasnie juz po wizycie...
z dzidzia jest wszystko ok...
ale moje wyniki nie... dalej jest bialko w moczu... i jestem wsciekla kuzwa nic tu z tym nie robia.... mam juz tego dosc...
bo w PL juz dawno bym miala jakies dodatkowe badania i jak cos to moze antybiotyki.... a tu nic a niccccc.....
tylko pij i pij 4 litry wody dzienni... a gdzie jeszcze inne plyny i napoji...
przeciez ja oszaleje z tymi lekarzami..... mam juz tego wszystkiego po dziurki w nosie...

iwee- mam nadzieje ze u ciebie wszystko ok...kolejna mam 25.03.2009

Czesc laseczki
Ja wlasnie wrocilam z usg w polskiej klinice. Pojechalam sama bo zaczelam sie martwic ze nic sie nie dzieje, skurcze mam a oni nic nie robia. Okazuje sie ze z dzidzia wszystko ok, ulozona prawidlowo tylko nie chce sie wstawic do kanalu, wod mam za duzo, rozwarcie nie postepuje dalej jest na 2 cm i czuje ze zakonczy sie to cesarka. Nie mam juz sily, to dziecko mnie wykonczy, z poprzednimi bylo lzej. A najgorsze jest to ze jestem uziemiona i nie moge sie nigdzie ruszyc a z natury jestem bardzo aktywna i ruchliwa.

hej dziewczyny:-)
monika1213 - ja tez bede miala cesarke,a ustalenie daty bede miala dopiero w 34'tym tygodniu:dry:mam pytanko: tego 18'ego marca w ktorym dokladnie tygodniu wg nich bedziesz?bo jestem ciekawa jak to sie odbywa...czekaja dokladnie do 40ego tygodnia,czy jak?ja juz nie bede miala usg wiec troche mnie dziwi jak oni chca ustalic mi date:baffled:
boje sie,ze zaczne rodzic wczesniej i co wtedy?!:confused:
paula - dobrze,ze z dzidzia ok...moze wlasnie dlatego nic z tym nie robia...skoro dzidzia jest szczesliwa to nie beda Cie podtruwali antybiotykami i zajma sie tym moze jakos po porodzie:sorry2:moze to i lepsze wyjscie dla malenstwa;-)
karolinka577 - ja jutro wlasnie bede w szpitalu i wezme od razu aplikacje na ten benefit,bo wiem ze w gp to czasami problem bo nie maja albo po prostu nie wiedza,ze maja:sorry2:no i za 2tyg mam wizyte kontrolna u mojego doktorka to od razu mi wypisze:tak:
medio - to tak jak ja-przed jakimikolwiek lekami i nadmiarem 'dobrego' bronie sie rekoma i nogami i nic poza zestawem witamin i zelazem(musze z racji anemii) nie lykam....jestem zdanka,ze im mniej tym lepiej:tak:narazie zwalczylam kazde chorobsko jakie mnie dopadlo glownie domowymi sposobami,dwa razy podratowal mnie paracetamol:sorry2:

a ja jutro na badanie krwi do szpitala:dry:troszke sie wkurzam,ze specjalnie wedle jednej pobki krwi musze az do szpitala jechac....mogliby wyznaczac takie badania w pobliskim cetrum do badania krwi albo w gp...no ale przy okazji wlasnie forme na benefit zalatwie w koncu bo zwlekam i zwlekam a to juz marzec:sorry2:

cześć!
paula- pocieszające, że z maleństwem wszystko dobrze, a Ty kochana się nie denerwuj, jeszcze tylko 10 tyg. :)))
Matisek- mocz nie zawsze jest klarowny, dobrze jest wtedy pić dużo wody:)
Melka- koniecznie daj znać jak już poznasz płeć.
Medio- Ja też już ciągle rozglądam się za oznakami wiosny:)
Asinka- czekamy na Ciebie i Twoje maleństwo:)

reklama
Katarzyna_s cesarkę robią tutaj pomiedzy 38-39 tygodniem ,ja będę miała w 38 .W zwiazku z tym że mam cukrzycę ciążową mam co dwa tygodnie robione usg ,ale z tego co sie orientuję oni trzymają sie daty porodu ustalonej podczas pierwszego usg :tak: u mnie też tak jest nie scan jest wazny ale data .:tak::-)

Do góry