reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

mamunia-dzieki sliczne...

katarzyna- moze masz racje... ale troszke sie martwie...

bernardeta- wiem jak ci jest ciezko... ale jakos bedzie juz blisko... jestes aktywna osoba wiem... moze corcia tez bedzie po mamie... dobrze ze u dzidzi wszystko gra... a jeszcze masz 4 dni moze cos sie ruszy... zobaczysz bedzie dobrze trzymam kciuki za szybki porod... nie martw sie wiem ze latwo jest komus z boku ale wiez mi zobaczysz zaraz bedziesz tulic malenstwo w ramionach...

reklama
Ja juz po wizycie. Okazalo sie ze bialko na poprzednim badaniu to byl falszywy alarm, i polozna powiedziala ze widocznie przedostalo sie ono z uplawow czyli z pochwy a nie z pecherza:-) No i na dzisiejszym badaniu nic juz nieprawidlowego w moczu nie wykryli, uff:tak:
Paula, kurcze nie dziwie sie ze cie to wkurza. Dla mnie to dziwne ze u ciebie nic z tym nie robia, bo u mnie wtedy jak wyszlo mi to bialko to od razu wyslali probke do labolatorium zeby zbadac dokladnie, no i powiedzieli ze jezeli faktycznie jest sa to proteiny z moczu to GP przepisze mi antybiotyk przeciw infekcji..Moze zadzwon jeszcze do swojego GP i spytaj czy nie powinnac miec czegos na infekcje i ze to bialko cie bardzo niepokoi...
Kartarzyna-s a czemu u ciebie bedzie cesarka? mnie sama kwestia cesarki w UK interesuje, bo nosze blizniaki wiec cc bardzo mozliwe, ale jeszcze nic mi nie mowili na ten temat. U mnie chyba zawazy ulozenie maluszkow...
Bernadeta, zazdroszcze ze masz mozliwosc skorzystania z polskiej kliniki, bo przynajmniej ci wszystko dokladnie sprawdzili , no i na szyjke popatrzyli. Ja sie denerwuje czy z moja szyjka ok, bo przy blizniakach lubi sie ona przedwczesnie skracac i otwierac, ale nikt tego mi nie chce sprawdzic. ech...licze tylko tygodnie i licze na szczescie , zeby maluchy do 36 tyg donosic (przy blizniakach to juz jest porod w terminie)
Monika1213 to juz bardzo nie dlugo do spotkania z twoja dzidzia. Ja nigdy nie mialam cesarki i tak sobie teraz mysle, ze to dziwne musi byc znac date urodzin swojego dzicka kiedy jest ono jeszcze w brzuszku. No ale teraz mozesz juz powoli sie psychicznie nastawiac na tem wielki dzien:tak:

No a jutro czeka mnie kolejny scan i wizyta u lekarza poloznika, doczekac sie nie moge bo pomierza mi maluszki i wody, no i moze spokojniejsza bede czy wszystko u nich jest dobrze....i oby tez tak bylo:tak:

Ostatnia edycja:
iwee- no to super, że wyniki masz dobre. Z dzidziusiami też na pewno wszystko w porządku, zobaczysz:) No ale oczywiście zamelduj się po wizycie i potwierdz, że maluszki rosną zdrowo:))) buzka.

iwee- swietnie ze u ciebie ok... mi powiedzieli ze jest jego malo...ale pobrali kolejna probke i wyslali tez do badania... ze nie powinnam sie przejmowac... i jesli bedzie go coraz to wiecej to dadza mi znac telefonicznie... ale ja sie boje bo jak bylam w PL miesiac temu to tez robilam badania i juz mialam slady bialka w moczu... i gin powiedzial ze to jest zle i powinnam zrobic dodatkowe dializy i badania... ale ja juz nie mialam czasu na to bo wracalam... i martwi mnie to ze tu podchodza do tego na luzie... ja tak nie umiem niestety...

Cześć dziewczyny

Jestem już w domciu.
Mamy śliczną córeczkę Milenkę ważyła przy porodzie 3320g.
Urodziłam w poniedziałek o 21.19 z mężem gdyby nie on to nie wiem::szok:

Odezwę się później bo mam problemy z siedzeniem:szok: i wrzucę zdjęcie mojego słoneczka

Asinka przeogromne gratulacje Kochana
duzo zdrówka i radości dla waszej całej rodzinki
a w szczególności dla Ciebie i Milenki

Asienka z calego serducha gratuluje!!!!!
Super ze juz po wszystkim:-) :-):-)
Zycze zebys szybciutko doszla teraz do sil no i samych cudownych wielkich malych chwil z corunia....
Buzka dla Milenki :happy:

Asinka super!!!
serdeczne gratulacje... ciesze sie okropnie ze wszystko u was ok....
zycze samych radosci i szybkiego powtotu do zdrowia...

ps. tez bym chciala juz byc po!!!:baffled:

iwee- swietnie ze u ciebie ok... mi powiedzieli ze jest jego malo...ale pobrali kolejna probke i wyslali tez do badania... ze nie powinnam sie przejmowac... i jesli bedzie go coraz to wiecej to dadza mi znac telefonicznie... ale ja sie boje bo jak bylam w PL miesiac temu to tez robilam badania i juz mialam slady bialka w moczu... i gin powiedzial ze to jest zle i powinnam zrobic dodatkowe dializy i badania... ale ja juz nie mialam czasu na to bo wracalam... i martwi mnie to ze tu podchodza do tego na luzie... ja tak nie umiem niestety...

Paula wierze ze sie martiwsz, ale moze faktycznie nie ma potrzeby. Ja kiedys gdzies czytalam ze w ciazy jest dopuszczalna sladowa ilosc bialka w moczu. Nie wiem jak duzo to jest ale widocznie u ciebie jest jeszcze to w normie... A wiesz jak to w Polsce...czasem lekarze troche przesadzaja, albo jeden ci powie ze umierasz, a drugi ze jestes zdrowa jak ryba... Nie martw sie kochana, to nic dobrego dla malenstwa, a najwazniejsze ze jemu nic nie dolega.. Dobrze ze wyslali probke do kolejnego zbadania, ja wierze ze wszystko bedzie dobrze;-)

reklama
Asinka wielkie gratulacje, niech córcia rośnie zdrowo!!!:-):-):-)

Paula to niefajnie,że nic nie robią z tym białkiem, a ciśnienie masz w porządku?
Iwee a znasz już płec maluszków? No i czy w rodzinie były u was jakieś bliżnięta, a może to zasługa hormonów, bo ponoc po leku clo,częściej się trafiaja bliźniaki.:tak:
Katarzyna-s a to Twoja pierwsza cesarka będzie?;-)
Matisek, a brzusio widać? Mojej kolezanki siostra schudła w ciązy 10 kg( na początku), a urodziła zdrowe dziecko więc może jest oki.:happy:
Monika 18 marzec fajnie, to będzie zodiakalna rybka, tak jak ja:-).
Bernadetta no to juz jesteś pewnie spokojniejsz, po badaniu, trzymaj się cieplutko:):tak:

Ja jutro ide na kontrole bioderek małego, bo tydzień temu przy szczepieniu nie było lekarza i przełożyli na jutro.
Miłego dzionka Wam!:-)

Do góry