reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
kasinka- super kochana... szybkiego i szczesliwego porodu zycze z calego serduszka... oby malenstwo bylo zdrowe...

medio- zapraszam kochana...starczy i dla ciebie...

karolinka- witaj u nas... super pisz co u ciebie??? jak sie czujesz? czy wiesz czy to chlopiec czy dziewczynka? jak dlogo tu jestes?

czesc dziewczynki
asinka - powodzenia kochana
moze sie to niektorym wyda glopie pytanie ale to moje pierwsze doswiadczenie ciazowe i wszystko jest dla mnie nowe, o co chodzi z tym czopem?
czy to jest normalne ze dosyc czesto czuje takie klucie w podbrzuszu lub pachwinie, a zwlaszcza jak szybko wstaje?

Cześć

Ja jeszcze czekam wody odeszły a skurcze bardzo rzadkie więc po kontroli w szpitalu stwierdzili, ze jak nie będą częste to nie mam co przyjeżdżać i się męczyć
Jak do rana nie będzie skurczy to o 8.30 idę na wywołanie.
Pierwszy raz przeżyłam taka panikę jak wody odeszły a tu musiałam się ogarnąć ze względu na męża. Jak byłam w szpitalu to mąż słyszał jak na porodówce obok urodziło się maleństwo i już chce iść ze mną bez problemu.

Melka79 - czop sluzowy jest to przezroczysta galaretka ktora zamyka wejscie szyjki macicy, przed porodem ten czop wypada, czasami mozesz tego nie zauwazyc szczegolnie przy pierwszej ciazy. Jezeli ten czop wyjdzie razem z krwia trzeba byc czujnym, bo w przeciagu kiku dni lub godzin moze rozpoczac sie porod. Tutaj w anglii nie zwracaja uwagi na to, ale w polsce lekarze przewaznie zostawiaja kobiete w szpitalu, bo czasami moze wdac sie zakazenie. Przy wypadnieciu czopa przewaznie robi sie rozwarcie i rozpoczyna sie porod, oczywiscie nie jest to regula, jak to ma miejsce w moim przypadku.
pozdrawiam

witaj karolinka! gratuluję i zachęcam Cię do pisania, dziewczyny są super i można się tu wiele dowiedzieć:)
melka te klucia są jak najbardziej normalne; Twoja macica ciągle się powiększa, dno macicy stale się podnosi, a mięśnie berdzo się rozciągają, ale jak się martwisz to porozmawiaj ze swoją położną to będziesz spokojniejsza:0
A co do czopa to jest to śluz, który wypada, gdy szyjka macicy zaczyna mięknąć i się kurczyć. obiawia się śluzową wydzieliną czasami zabarwioną na różowo lub czerwono, a zwiastuje rozpoczęcie porodu, choć czasami trzeba jeszcze trochę poczekać:) buzka

reklama
dziewczyny mam pytanko???
na ostatniej wizycie u gina wPL bylam w 27 tygodniu i dzidzia byla glowa w dol...
teraz juz jest 31 tydzien i we wtorek mam wizyte u poloznej... nie wiem w jakiej pozycji jest teraz dzidzia... czy ona mi powie??? boje sie troszke CC... nie wiem co myslec... czy oni jakos to sprawdzaja czy nie i na sam koniec decyduja o cesarce... boje sie strasznie...

Do góry