reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

asinka nie strasz mnie ja swoje dzieci rodzilam naturalnie i wszystkie bylo powyzej 4 kilo za rzadne skarby swiata niechce cesarki Kurcze chce do pl urodze i wracam :)

a tak wogole to dzien dobry grypy ciag dalszy naszczescie objawy troche sie zmniejszyly ale rypie jak stara szafa kaszle jak gruzlik a brzuch bolał mnie tak samo jak boli

a wogole to moja ksiezniczka ma dzis urodziny wiec zmykam bo rzadzi w domu dobrze ze urodziny sa raz do roku oszalec mozna z jej zachciankami ;(

reklama
Witam
Dziewczyny juz dawno Misiowka tu nie pisała pewnie urodziła co?
Agata wszystkiego naj naj dla córci.
Ja tez mialam naturalne porody i dzieciwazyły jeden 3600 a drugi 4000,ale wiesz moze to zalezy od budowy ciala.Moze Asinka jest szczuplutka i dlatego lekarze sie dziwili.
Asinka mam nadzije ze sie nieobrazisz ze tak napisałam.jak tam zakupki?udane?
No moj synus jak chodził ze mna do połoznej to mowił do mnie takjak mi krew pobierali: Mama tylko bądź grzeczna i nie placz.:-)
Tylko ze to on zawsze panikuje jak ma miec szczepienie czy cos.
Medio ja tez mialam swoj kocyk,taki leciutki bo rodziłam jak bylo cieplo jeszcze.no i czapeczke lepiej spakuj.

izka0401: nie obraziłam się :-) generalnie to do obszernych w biodrach nie należe. Szczupłą budowę ciała mam i trudno mi przytyć nawet kilogram- tak było przed ciążą.
A zakupy super ale Ola szantaż zastosowała w sklepie.Kupiłam jej śliczny polarowy szlafroczek a małpka wypatrzyła jeszcze strój wróżki. Mówię jej że nie kupię bo ma już szlafroczek a ona do mnie bo będę niegrzeczna. Zaskoczyła mnie i do tego hasło pokazać ci jaka potrafię być niegrzeczna. Zwątpiłam i kupiłam strój wróżki.
Do tego dokupiłam sobie bieliznę. Ogólnie żadnego prezentu nie kupiłam bo nic mi sie nie podobało. W sobotę mężuś ma wolne więc wybiorę się z bratem na zakupy a Ola zostanie z tatą w domu. Może coś znajdę dla moich rodziców i teściowej nie mam w ogóle pomysłów w tym roku na prezenty.

Hej dziewczyny!
Tak siedziałam sobie na forum i znalazłam was:-)
Jestem z forum mam grudniowych 06r. mimo że mój synek urodził się 1-go stycznia 07r.ale tak jakoś wyszło:-)Zastanaiam się jak to jest być w ciąży na wyspach.Planujemy z mężem drugiego dzieciaczka ale ja mam obawy jak to będzie w obcym kraju mam na myśli poród,opieka itd.czy któraś zechce opisać mi jak to jest i czy moje obawy są słuszne?
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny:-)

Witam wszystkie mamusie.
wczoraj pojechałam po mleczko no i moja Laleczka się uspokoiła i wkońcu jest najedzona podaje jej jeszcze cycusia ale bardziej ma go do picia niż do jedzenia ;-) także nie jest tak źle najważniejsze że jej smakuje i z chęcia je butle.
Asinka_z to z Olusi niezla szantazystka:tak::-D:-D ale czego sie nie robi dla świętego spokoju:-D
Medio- mi tez dali kocyk i czpeczke ale tez wymieniłam na swoje nie byly najgorsze ale swoje to swoje:tak: a torbe juz spakowalaś czy jeszcze nie????
Agata- dużo duzo zdrówka życzymy
Tajchi dzięki za rade w sprawie mleczka kupiłam takie samo jak Ty i jak narazie wzystko jest dobrze Oliwce smakuje no i odpukać w niemalowane nic jj nie jest po nim.
Misiówka odezwij się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Buziaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witaj Agnieszka- jeśli chodzi o opieke w czasie ciąży to zajmuje sie Tobą polożna i jeśli ciąza przebiega prawidlowo to ginekologa nie zobaczysz:no: przez całą ciążę masz około 2- 3 usg napewno około 12 tygodnia i 20 może być różnica tydzień w przód lub w tył . Dla mnie na poczatku opieka tutejsza byla szokująca ( w negatywnym tego słowa znaczeniu_) ale przywykłam i dzięki Bogu 18 dni temu urodziłam śliczna córeczkę :tak: co do porodu to zawiele nie moge powiedziec bo mialam robiona cesarkę która zreszta wspominam bardzo dobrze. jak masz jakies pytania to sie nie krępuj napewno któraś z nas Ci odpowie. Pozdrawiam:happy:

Witam Dziewczyny po dłuższej nieobecności:-)

Nie mam specjalnie mozliwości nadrobić tego co naprodukowałyście przez te kilkanascie dni bo od ponad tygodnia musze leżeć:-(

Po ostatnim scanie okazało się że mała za wolno rośnie (podejrzewaja hipotrofię)
i doszli do wniosku że bezpieczniej dla niej będzie jesli urodzi sie troszkę wczesniej

W sobotę (13.12)miałam zaplanowana cesarkę ale po dzisiejszym ktg okazało się że mam takie silne skurcze ze cięcie nie bedzie konieczne i jesli do soboty nie urodze mam sie stawić na przyspieszenie porodu.

Strasznie się denerwuje nie wiem na czym ma to przyspieszenie polegać.
Przy pierwszym porodzie jeszcze w PL odeszły mi wody ale nie miałam skurczy i podawali mi oxytocynę. Nie wiecie jak to wyglada tutaj?

Okropne sie boję ale z drugiej strony nie moge sie juz doczekać:-)

witajcie wieczorowa pora :)

mi wszystko sie nawrocilo kurcze nie pozbede sie chyba tego chorobska wzielam antybiotyk kaszle normalnie jak gruzlik w domu wszyscy krzycza ze goraco jak w afryce a mi jest tak piekielnie zimno

Olina dla mnie tez jest szokiem opieka w czasie ciazy no ale coz nie stac mnie na porod w pl krzycza 10000 tys i potem musisz siedziec jeszcze zeby paszport wyrobic wiec mowi sie trudno rodzilyscie Wy i urodze ja :)

reklama
Czesc dziewczyny! Akurat znalazlam ten watek wiec sie dolaczam:)
Jesli chodzi o mnie to swojego synka (5,5lat) rodzilam w Polsce, natomiast coreczke (2latka) tutaj w Anglii. Tak wiec mam porownanie i to bez watpliwosci na korzysc opieki w Anglii (tak ciazowej , porodowej jak i poprodowej).
Natalke urodzilam po 7 rano a w domu bylam o 17 w poludnie tego samego dnia! Mialam mozliwosc zostania w szpitalu dluzej jesli chcialam ale odmowilam bo czulam sie bardzo dobrze i dziecko tez bylo w bardzo dobrym stanie:) Polozna przyszla na drugi i trzeci dzien do domu sprawdzic mnie i dziecko. W czasie porodu caly czas bylo monitorowane tetno dziecka i moje skurcze (aparatura ktg) tez caly czas moglam korzystac z tuby z tlenem przy kazdym skurczu (POLECAM!) moze nie lagodzi bolu ale napewno dodaje sil i trzezwosci umyslu, tez zmniejsza ryzyko niedotlenienia dzidziusia. No i znieczulenie daja jesli sie poprosi o nie (mnie dali ale nie zdazylo zadzialac po 2 min po tym jak je dostalam mala byla juz na swiecie:) Niestety w Polsce nic z takich rzeczy w czasie porodu nie mialam. Porod bez znieczulenia, bez KTG, bez tlenu, no i synek przyszedl na swiat mozno niedotleniony:(
Co poza tym.... Podczas porodu w uk opieke poloznej mialam naprawde super! (dodam ze tu, o ile porod przebiega bez komplikacji, nie ma lekarza przy porodzie tylko polozna, a w koncowej fazie druga polozna do pomocy). Takze dziewczyny glowy do gory!!!:-)Mysle ze bedziecie dobrze wspominac angielskie szpitale i opieke w nich, przynajmniej jesli chodzi o porodowke bo innych oddzialow to oczywiscie nikomu nie zycze..

Ach, zapomnialabym dodac ze przede mna kolejny porod na wyspach i to tym razem podwojny:szok:.. Teraz jestem w 15 tyg ciazy i 2tyg temu na pierwszym scanie dowiedzialam sie ze dwie fasolki zamieszkaly mi brzuszku!!!:tak: Termin mam na koniec maja ale jako ze blizniaki przewaznie miesiac wczesniej sie rodza totez bardziej licze na koniec kwietnia/ poczatek maja. No i ze to ciaza blizniacza to scany bede miala robione co 4 tyg, po 28tyg ciazy co 2 tyg no i oprocz poloznej mam tez przydzielonego poloznika w szpitalu.
Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle mamusie....

Ostatnia edycja:
Do góry