reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
kabaretka ja w Polsce tez miałam brzuszkowe usg ale w pózniejszej ciąży na poczatku bylo dopochwowe. Wszystko Ci powiedzą co będą widziec i uslyszysz serducho
słonko tutaj chyba każda rodziła lub będzie rodzić w UK, ale nie jest tak żle, tylko tu z dużym luzem podchodza do ciąży, więc trzeba do tego przywyknąc że nie jest tak jak w PL

czesc dzewczynki wyladowalam dzis w szpitalu bo zlapałam zimowego robaka czyli cos po mnie lazi biegunka wymoty temp i wogole do tego masakryczne bole brzucha nie powiem zebym sie rozczarowala bo oczywisce nic sie nie dowiedzialam jestem wsciekal dobrze ze mam dopplera w domu to przynajmiej wiem ze dziecko zyje do tego moj maz mnie wkurza mam dosc chce do pl ;(

Dzień dobry
Ja dzisiaj czuje się całkiem dobrze tylko moje maleństwo tak często chce cycusia że nie nadarzam z produkcją :no: i tu mam pytanie do Tajchi jakim mleczkiem dokarmiarz Kacperka i czy sama je wybieralaś czy poradziła Ci położna.
Słonko- najwyższy czas się rozdzielić :tak::-D trzymam kciuki za szybciudki poród

A wszystkim mamusia przesyłamy buziaki:tak::-) i życzymy milego dnia

Cześć

Ale dzisiaj jest paskudna pogoda- a tu muszę dreptać do położnej i moją Misinką.
Ciekawa jestem co mi dzisiaj powie:szok:
Na szczęście remont u nas się zakończył i już posprzątane. Zadowolona jestem że mąż i braciszek się tak łatwo dali namówić na remont domu. Przynajmniej domek będzie czysty jak maleństwo zawita. Do porodu zostało mi jeszcze 77 dni.

Pewnie położna będzie mnie dzis znowu nagabywać na znieczulenie albo chociaż gas rozweselający:) Jakoś nie potrafi zrozumieć że ja nie chce nic mieć żadnych specyfików tylko wannę z wodą i męża obok siebie.
Dzisiaj namówiłam moją młodszą kuzynkę żeby przyjechała do nas na ferie na dwa tygodnie i chciałam jej nawet bilet kupić a tu sama zapłaci i jeszcze mi pomoże.
Przyjeżdża 13 lutego a ja mam termin na 23 - juz się nie moge doczekać jak będę z nia plotkować.

A co u Was???

Hejka wszystkim

Kabaretka ja tez mialam robione brzuszkowe usg,podczas pierwszej ciazy mialam raz dopochwowe ale to dlatego ze był to dopiero 8 tydz i były male niezgodnosci.A co do usg tu to mi lekarzał opwiadał co tam widzi a w miedzyczasie zagadywał na inne tematy.
Agata zdrowka zycze.
Słonko no to juz czas pewnie beda wywoływać jak nie urodzisz na dniach.
Medio mnie tez dzis głowa boli,oby szybko przeszlo.no juz niedługo i ty bedziesz tulic maleństwo.
Asinka mnie polozna pytala przy porodzie z 4 razy czy napewno nic nie chcem,a za kazdym razem pytala do tego czy w pl tez bez znieczulenia rodzilam.no i nie przekonala mnie ,dałam rade bez znieczulenia.no to bedziesz miala z kim pogadac jak kuzynka zawita.

Ja tez juz czekam do konca stycznia bo wtedy zaczna zjezdzac do nas goscie z Pl i tak az do maja,a w maju my polecimy. Zycze zdrowka i szybkich rozwiazań.Pa

Aj Olinda zapomnialam o tobie no fajnie ze juz lepiej sie czujesz.A z mleczkiem to moze byc tak ze bedziesz musiala sama zdecydowac,które mleczko bedzie dobre.Jest tu taki watek jakie mleko podajecie czy coś w tym stylu.U nas było tak ze polozna poleciła mi COW & GATE,a Nati go nie chciał pic i czesto mial bole brzuszka.U nas tylko SMA smakowało i tak jest do teraz.

reklama
olinda ja podaję Aptamil ten niebieski na początek, położna nie kazała mi dokarmiać, ale też moja "kuchnia" nie produkuje tyle ile mały by chciał i za porada kilku koleżanek które dokarmiają własnie tym mlekiem też je wybrałam, mały na razie nie przyzwyczaił się do butli je i cyca i butlę,oby tak było bo chciałabym karmić przynajmnie poł roku. Ale co do mleka to tak jak izka0401 mówi,że np.Twojemu maluszkowi może aptamil nie odpowiadać i będziesz musiała szukać innego.

asinka dasz radę bez znieczulenia, woda łagodzi ból, a swoją drogą mi gaz bardzo pomógł rodziłam tylko na gazie i było ok.

Do góry