reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

olinda, misiówka, paula7 no super ze tak szybko to poszło i tez sie ciesze że mały rośnie jak na drożdźach, oby tak dalej:tak::tak:

olinda teraz już nie można sie umawiać na wcześniejsza wizytę idziesz i z marszu wchodzisz

bernadeta byłam dzis o godz.11.30-12.00 w konsulacie, wszystko z wypełnieniem wniosku zajęło mi ok 20 minut, były 4 pary przede mną na 4 czynne okienka, bardzo miła obsługa facet(chyba ochroniarz) sam doszedł do mnie i podpowiadał jak wypełnić prawidłowo druki, pani w okienku przemiła, odbiór mamy na 22.12.08 więc równe 3 tyg.będziemy czekać. Opłata 15 funtów za pierwszy roczny paszport. Nie wiem jak pójdzie z Tobą bo Ty bys chciała jechać przed wielkanocą więc może być większy ruch w konsulacie,:-(a powiem jeszcze jedną mało wesołą rzecz na zewnątrz jak wchodzilismy to na ścianach były napis"kierunek kolejki i strzałka pod spodem":szok:,więc sa pewnie okresy kiedy można tam sie wystać w długich kolejkach:-(. My mielismy szybciutko i sprawnie dla tego,że jesli ktoś chciał jechać na święta do Polski to napewno starał sie o paszport wcześniej, bo na str,konsulatu jest napisane że czas oczekiwania to do 6 tyg.,tak mi sie wydaje przynajmniej:tak:.
A no i jeszcze można poprosić o przesyłke pocztą, ale tylko te osoby co mieszkaja poza okręgiem konsulatu, jesli mieszkasz w Londynie jak ja to niestety musisz odebrac osobiści (jedno z rodziców z dowodem lub paszportem)

reklama
Cześć Słoneczka:)

U położnej było ponad godz opóźnienia wrrr, naczekałam się w poczekalni i w końcu jak weszłam to zbadała mnie i powiedziała,że dziecko jest duże i główkę ma bardzo nisko i jest gotowe do wyjścia. Jak badała mu serduszko to okazało się,że ma za wysokie tętno(180, ale miał w tym czasie czkawke) i musieliśmy jechacdo szpitala na KTG,na szczęćie wszystko ok.
Wieczorkiem chciałm napisać, ale nie mogłam się połączyć .

Medio super że wszystko ok z Toba i dzidziusiem no i że odrazu chcieli sprawdzić jak mieli wątpliwości bo u nich to nigdy nic nie wiadomo
Misiówka jak tylko będziesz coś wiedziała to pisz szybciudko trzymam bardzo bardzo mocno kciuki żeby było ok.
Tajchi dzięki za wyjasnienia ja chyba w styczniu będe wyrabiac paszport zobaczymy jak to bedzie
Zuska czekamy na wieści już nie mogę sie doczekać radosnej nowiny

Buziaki w ten słoneczny aczkolwiek mrożny ranek

Medio - ja też czekałam wczoraj na wizytę 40 min!! Myślałam, że Misia zniesie jajo w poczekalni... Super, że u was wszystko dobrze, a ktg nie zaszkodzi, zawsze lepiej sprawdzić!

Olinda - dzięki wielkie za kciuki, pomogły!! Dzisiaj zadzwonili, że wyniki już normalnie w normie i samo się uregulowało, ale mam za tydzień jeszcze raz oddać krew do porownych badań w ramach kontroli. Normalnie gruz mi się posypsł z serducha!! A noc miałam tragiczną, tak mnie z nerwów nosiło, zasnęłam dopiero jak już się zaczynało rozjaśniać i jeszcze jakieś durne sny miałam..., ale grunt, że wszystko dobrze - odeśpię sobie w dzień.

Miśówka uff, to świetnie,że wyniki w normie.
Olinda jak tam rana po cc? Bierzesz coś na ból?
Gusia do wiosny jeszcze trochę musimy poczekac, niestety:(
Alex co u Ciebie?
Ja dziś sprzątam i jakoś leci. Buśka.

Misiówka super ze wszytsko było w porządku
olinda służe rada jak tylko mogę
bernadeta to dobrze ze jedziesz po świetach najlepiej według mnie to jakbyś poszła ze 2-3 tyg.przed świętami wtedy to byłby mniej więcej taki sam czas jak teraz ja byłam i powinno być ok:tak:
gusia u nas tez nie za wesoła pogoda, ale dobrze,że chociaz w domku ciepło:-)

reklama
Medio- od jakiś 4 dni nic nie biorę przeciwbólowego boli już dużo dużo mniej więc da się wytrzymać :tak: wszystko wraca do normy dzisiaj nawet prowadziłam samochód także jest ok.

Do góry