reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

no szybko jej to szło,ale i dobrze,pytała czy cos chce zapytać na każde pytanie odpowiadała jakbym miała liste pytań to by siedziała i siedziała ale ja jej nie męczyłam, szwy mi dwa razy sprawdzała potem szybciutko małego i z głowy pozapisywała cos w papierach a na ostatniej wizycie te papiery ze szpitala zabrała i ma zanieśc do szpitala tam musza leżeć:-)

reklama
Medio- u mnie położna była w pierwszym tygodniu 3 razy za pierwszym razem przyszła nie zapowiedziana a dwa kolejne się zapowiedziala co do dnia ale nie godz a wizyta trwała około 20 min. teraz kolejna wizyta będzie w piątek równo po tygodniu.

Zuska
OGROMNE GRATULACJE

Dziewczyny te co urodzily, a ja tak z ciekawosci zapytam czy wasze maleństwa tez były oglądane przez lekarza.Bo ja to 2 dni po porodzie bylam u lekarza z malym.a do tego położna pzrychodzila do domu kilka razy.

Medio - fajnie, że ci się chce sprzątać, hehehe, ja mam lenia, ale jutro się chyba zawezmę....

Olinda - super, że boli już coraz mniej i juz nawet autkiem jeździsz, jestem pod wrażeniem!!

zuska - TAK STRASZLIWIE SIĘ CIESZĘ, ŻE JUZ MASZ SYNUSIA PRZY SOBIE, EKSTRA!! OGROMNE GRATULACJE KOCHANA!! Co do wyników miałam podwyższony ALT - do 91 z tego co wiem to norma dla ciężarnych jest od 5-40 więc sporo, a na szczęście już w normie, więc kamień z serca. Fajnie, że bedą to teraz kontrolować na wszelki wypadek, bo w sumie nie ma żartów...

alex3meyer - mam nadzieję, że paczka już skompletowana. A ja dziś zmęczona jestem bardzo i zamierzam się wyspać, oby się udało.

witajcie kochane.

Jestem tu nowa ...
W Uk od 2005 :laugh2:

Mam pytanko czy naprawde was to nie dobija ze niemozna isc normalnie do gina?
doweidzialam sie o ciazy tydzien temu :-)
Troszke mnie dobija fakt ze 3ba isc do poloznej....nie jak w polsce smigasz do gina i ona ci wsio sprawdza....
A tu polozna pozniej siierowanko do szpitala na usg....

Gratuluje wszystkim mamusia....
Ja dopiero mam fasocie....:)
A polozna na 8-12-08

Fasoleczka to fakt brak gina tez mnie wnerwia, ech. Dlatego w trakcie ciązy byłam dwa razy w PL.

Miśówka pospałaś?
Ja dziś piorę firanki, a później fryzjer. Całuski.

Witam!
Nie moglam znalezc odpowiedzi na forum.
Jak wyglada pierwsze USG w UK? Nie wiem czego mam sie spodziewac, ile trwa, co ci mowia? Ja bede miala 11.12 (czyli pod koniec 12 tygodnia).
Dziewczyny podzielcie sie doswiadczeniami.

reklama
kabaretka- moje pierwsze usg miałam w 13TC trwało ok 20 minut, w zasadzie to mało co mówił na pierwszej wizycie, no oczywiście najważniejsze czy bije serduszko czyli,że płód jest żywy,pomierzyli go, zważyli i tyle płeć dopiero powiedzą Ci na drugim usg, ja niestety nie mogłam sie doczekać i zanim miałam pierwsze usg to już byłam u polskiego gina w Londynie i on mi powiedział,że serduszko powinno zacząć bić do 8 TC a ja byłam wczesniej i nie biło, i musiałam iśc po 2 tygodniach jeszcze raz, ale przez te 2 tygodnie miałam straszne mysli i niepotrzebnie bo teraz mam zdrowego synusia.:tak::-D

izka0401 mojego małego w szpitalu oglądało chyba z 10 lekarzy każdy co innego to było zanim wyszłam do domu,a do tego położna była chyba 6 razy w domu

Ostatnia edycja:
Do góry