reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

no szybko jej to szło,ale i dobrze,pytała czy cos chce zapytać na każde pytanie odpowiadała jakbym miała liste pytań to by siedziała i siedziała ale ja jej nie męczyłam, szwy mi dwa razy sprawdzała potem szybciutko małego i z głowy pozapisywała cos w papierach a na ostatniej wizycie te papiery ze szpitala zabrała i ma zanieśc do szpitala tam musza leżeć:-)

reklama
Medio- u mnie położna była w pierwszym tygodniu 3 razy za pierwszym razem przyszła nie zapowiedziana a dwa kolejne się zapowiedziala co do dnia ale nie godz a wizyta trwała około 20 min. teraz kolejna wizyta będzie w piątek równo po tygodniu.

Zuska
OGROMNE GRATULACJE

Dziewczyny te co urodzily, a ja tak z ciekawosci zapytam czy wasze maleństwa tez były oglądane przez lekarza.Bo ja to 2 dni po porodzie bylam u lekarza z malym.a do tego położna pzrychodzila do domu kilka razy.

Medio - fajnie, że ci się chce sprzątać, hehehe, ja mam lenia, ale jutro się chyba zawezmę....

Olinda - super, że boli już coraz mniej i juz nawet autkiem jeździsz, jestem pod wrażeniem!!

zuska - TAK STRASZLIWIE SIĘ CIESZĘ, ŻE JUZ MASZ SYNUSIA PRZY SOBIE, EKSTRA!! OGROMNE GRATULACJE KOCHANA!! Co do wyników miałam podwyższony ALT - do 91 z tego co wiem to norma dla ciężarnych jest od 5-40 więc sporo, a na szczęście już w normie, więc kamień z serca. Fajnie, że bedą to teraz kontrolować na wszelki wypadek, bo w sumie nie ma żartów...

alex3meyer - mam nadzieję, że paczka już skompletowana. A ja dziś zmęczona jestem bardzo i zamierzam się wyspać, oby się udało.

witajcie kochane.

Jestem tu nowa ...
W Uk od 2005 :laugh2:

Mam pytanko czy naprawde was to nie dobija ze niemozna isc normalnie do gina?
doweidzialam sie o ciazy tydzien temu :-)
Troszke mnie dobija fakt ze 3ba isc do poloznej....nie jak w polsce smigasz do gina i ona ci wsio sprawdza....
A tu polozna pozniej siierowanko do szpitala na usg....

Gratuluje wszystkim mamusia....
Ja dopiero mam fasocie....:)
A polozna na 8-12-08

Fasoleczka to fakt brak gina tez mnie wnerwia, ech. Dlatego w trakcie ciązy byłam dwa razy w PL.

Miśówka pospałaś?
Ja dziś piorę firanki, a później fryzjer. Całuski.

Witam!
Nie moglam znalezc odpowiedzi na forum.
Jak wyglada pierwsze USG w UK? Nie wiem czego mam sie spodziewac, ile trwa, co ci mowia? Ja bede miala 11.12 (czyli pod koniec 12 tygodnia).
Dziewczyny podzielcie sie doswiadczeniami.

reklama
kabaretka- moje pierwsze usg miałam w 13TC trwało ok 20 minut, w zasadzie to mało co mówił na pierwszej wizycie, no oczywiście najważniejsze czy bije serduszko czyli,że płód jest żywy,pomierzyli go, zważyli i tyle płeć dopiero powiedzą Ci na drugim usg, ja niestety nie mogłam sie doczekać i zanim miałam pierwsze usg to już byłam u polskiego gina w Londynie i on mi powiedział,że serduszko powinno zacząć bić do 8 TC a ja byłam wczesniej i nie biło, i musiałam iśc po 2 tygodniach jeszcze raz, ale przez te 2 tygodnie miałam straszne mysli i niepotrzebnie bo teraz mam zdrowego synusia.:tak::-D

izka0401 mojego małego w szpitalu oglądało chyba z 10 lekarzy każdy co innego to było zanim wyszłam do domu,a do tego położna była chyba 6 razy w domu

Ostatnia edycja:
Do góry