reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Tajchi wspolczuje Ci tak jezdzic w ta i spowrotem :szok:
a moze by tak im powiedziec, ze nie wyjdziesz dopoki nie urodzisz :no:
moja kolezanke tez tak odsylali az w koncu za ktoryms razem powiedziala ze nie wyjdzie dopoki czegos nie zrobia i dopiero wtedy polozna ja zbadala i sie okazalo, ze ma rozwarcie na 4 palce i odrazu ja zabrali, potem sie polozna tlumaczyla, ze zmylilo ja to ze kolezanka byla bardzo spokojna hm... czyli moral z tego taki, ze trzeba krzyczec i wyc, ze boli :-)
a swoja droga to ja juz zaczynam panikowac :( bo my nie mamy samochcodu :( i co mam jezdzic autobusem z bolami w ta i spowrotem :confused:

Moze to główka napiera na szyjkę i wtedy kłuje.
A jak Twój mąż na to, powinien im zrobić awanturę, to by się może wystraszyli i zaczęli działać. Brak mi słów.

Medio - jasne, że każdy przypadek jest inny, ja mogę mówić jedynie o własnych doświadczeniach życiowych... każda z nas powinna wybrać to co dla niej najlepsze i absolutnie nie powinna się sugerować niczyimi przeżyciami. Tak mi się wydaje.

alex3meyer - mówię o porodzie do wody. 4 miesiące temu rodziła tak moja siostra w Londynie i jest zachwycona, to był jej drugi poród (pierwszy w Pl trwał 16 godzin na samej sali porodowej, był wywoływany i bardzo źle go wspominała, a drugi tu do wody trwał 6 godzin i była zachwycona opieką i ulgą jaką niosła woda). Mam nadzieję, że mój poród będzie równie lekki jak jej, naprawdę!

Tajchi - czytam i jestem w szoku, męczysz się kochana jak nie wiem co... weź kąpiel kobieto w 37 stopniach - zobaczysz, że wszystko się nasili - tylko pamiętaj 30 min w wodzie i 30 min chodzenia i tak na zmianę!

Powiedzcie mi co oznacza takie kucie w środku? Skurcze nadal mam ale wydaja mi sie słabsze, albo juz przywykłam do nich po 36h

Takie kłucie może się pojawić jak się szyjka skraca - czyli idzie do przodu!! Weź kąpiel i jedź do szpitala, ja bym tak zrobiła i już bym z niego nie wyszła, chyba, że dadzą na piśmie, że biorą na siebie odpowiedzialność!!

czesc dziewczyny:-)od 3 lat mieszkam w uk, mam 1 synka, ktory ma 3lata i 5 -cy, teraz czekam na coreczke, ktora ma sie urodzic w marcu. I w zwiazku z tym mam pytanie do mam, ktore rodzily w UK czy wiecie moze ile dni po cesarskim cieciu lezy sie w szpitalu i czy maz moze byc obecny podczas ciecia. Interesuje mnie to, poniewaz mam zaplanowana cesarke na 16 marca.

Takie kłucie może się pojawić jak się szyjka skraca - czyli idzie do przodu!! Weź kąpiel i jedź do szpitala, ja bym tak zrobiła i już bym z niego nie wyszła, chyba, że dadzą na piśmie, że biorą na siebie odpowiedzialność!!
Otóż to mój mąż tez tak powiedział:tak:, jak odmawiają pomocy i przyjecia to proszę dać mi to na piśmie:tak:. Brawo, tez mam taki plan awaryjny!:happy2:

reklama
Miśówka a jak Twoje skucze, bo ja ostatnio miewam dość często i już mnie zaczynają boleć,wogóle czasem pobolewa mnie brzuch tak jak na miesiączke.

Do góry