reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Tajchi trzymaj sie :)najwazniejsze, ze juz sie zaczelo a jak sie zaczelo to i sie skonczy :)kontynuuje trzymanie kciukow
olinda ja wedlug drugiego USG mam termin tez na 29.11 :)
ale nie bedziemy sie scigac co ??? ;P

Ostatnia edycja:
reklama
tajchi- super trzyma kciuki zycze spokojnego i bezbolesneho porodu... zdrowka dla ciebie i dzidziusia... mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...ogromne buziaki...

byłam w szpitalu i znowu wróciłam mam rozwarcie na 3 cm i skurcze co 7 minut i mam wrócić jak bedą co 2-3 minuty:wściekła/y: była tam nawet Polka położna, ale nawet z nia nic sie nie dało załatwić, poprostu taki system,a no i podobno do 48 godzin tak moge miec, więc tylko 24 zostały hihih

Tajchi, wspolczuje ci kobietko!!! a nie moglas powiedziec ze masz skurcze co 2 min wlasnie??? no ale juz jestes coraz blizej niz dalej, powodzenia!!!!!!!!

no i 31 godzina za mną ze skurczmai, w nocy troszke lżejsze mogłam chociaż zdrzemnąć sie po pare minut, ale nadal w domu i do szpitala nie mam co sie szykowac chyba,że mi odejda te nieszczęsne wody.
Odszedł mi jakis drugi czop tym razem z krwia ok 1.00 ale dalej nic:no:

Tajchi co oni wyprawiają, ja przy nastepnej wizycie musze zapytac swojej położnej.
Mogą dać przecież coś na szybsze wywołanie, ja tak miłam w Polsce.
Mi połozna powedziała jakbym tylko się źle czuła lub chciała to moge być w szpitalu. Muszę się teraz upewnić co i jak bo do szpitala w jedną stronę mam 30 min więc nie mam zamiaru kursowac tam i spowrotem.
A jak teraz Twoje skurcze? Bardzo bolesne i co ile minut?

była tam Polka połozna, pytałam o cos na przyspieszenie, ale tez mi powiedziała że wywołanie mam na 23,11 a skurcze taki emoga byc nawet 48 godzin
a juz jest35h, na pewno nie zdecyduje sie na drugi poród w UK:no:

reklama
Tajchi, biedaku, wspolczucia, u mnie tak szybko poszlo w sumie mialam caly dzien skurcze ale od razu co 10 a potem co 5 min, a caly porod 4 godz. ale dostalam zastrzyk na przyspieszenie, ale ja rodzilam w Polsce, chyba trafilas po prostu na nieodpowiednich ludzi, bo to od tego tylko zalezy na kogo trafisz!!! tutaj to chociaz podczas porodu mozesz liczyc na jakies znieczulenie a w Polsce to raczej nie wiec chyba jednak tu lepiej rodzic! TRZYMAJ SIE MOCNO!!!!!!

Do góry