reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Nie, polozne nie robia USG. W czasie calej ciazy masz 2 USG: w 12 I 20 TYG ciazy. Jesli podejrzewaja jakies komplikacje albo w przypadku ciazy mnogiej ma sie wiecej USG.

Na pierwszej wizycie bedziesz miala taki ogolny wywiad o swoich chorobach, chorobach w rodzinie, wrazenie itp. Nawet pytaj czy nie doswiadczas przemocy domowej :) zaloza ci red book ( taki plik w ktory bedziesz miala cala historia ciazy, z tym plikiem musisz chodzic na w szystkie wizyty u poloznej czy na USG I inne badania, no I na koniec na porodowke). Dostaniesz tez skierowanie na badania krwi. I to chyba,wszystko. Pozniejsze wizyty juz beda mniej szczegolowe I bardziej rutynowe, polozna bedzie Ci mierzyc brzuch I badac mocz.

Ja to tal sie boje tej ciazy tutaj jak to wszystko widze ze nawet nie wiesz jak barzo :( ale staram sie byc dobrej mysli i wszystko bedzie ok no I tak po cichu mysle ze tym razem dziewczynka ale wiesz wszystko bedziemy kochac ;)

Gina, na USG sie idzie do szpitala, powinnas dostac list z terminem I miejscem badania.
Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze. Nawet sie nie obejrzysz, a juz bedziesz tulic swoje malenstwo i z sentymentem wspominac ciaze i te wszystkie obawy :) Jakby co to pytaj, jestem w miare na biezaco :)

Hej jak tam przygotowania do swiat ? U nas pomalutku dzis to ja za bardzo chodzic nie moge tak strasznie bola mnie biodra ze to jest poprostu masakre

Gina, my nie swietawalismy. W tym roku siedzielismy sami z malym tutaj. Poza tym my na Boze narodzenie to jeszcze cos szykujeny, jest tak bardziej tradycyjnie I nastrojowo, a na wielkanoc to taki zwykly urlop.
Mialas juz skan 12 TYG?

Hej hej a no nie mialam wizyte mam teraz 16 u poloznej to zobacze co mi powie :) kurcze mamnadzieje ze bedzie ok i wezmie pod uwage moje przeszlosc ginekologiczna

Witam przyszłe i obecne mamy:-)
Ja również mieszkam w Uk i jestem w 27 tyg ciazy. Będę mieć córeczkę i jestem na etapie kompletowania wyprawki :-) Pozdrawiam was serdecznie.

reklama
Do góry