Goldenka25 popieram to co mówia dziewczyny, przede wszystkim musisz zarejestrować się w GP, potem oni sami przyslą Ci ok 12 tyg termin z wizytą w szpitalu zrobia badania, usg(scan) i wyznacza kolejna wizytę.
Ja byłam u Polskiego ginekologa w Londynie w 8 tyg., potwierdził ciążę, bo o to mi chodziło bo juz dawno z mężem robilismy robilismy i nic nie wychodziło aż w końcu sie udało i musiałam to sprawdzić i polski lekarz od razu kazał mi iśc na rejestracje do GP, wtedy masz wszystko dla siebie i dla dziecka do przez okres ciąży do 1-go roku za darmo no i sam poród też masz za free, podobno jak nie jesteś zarejestrowana w GP to płacisz za poród i każde badania tutaj(to sa słowa tego polskiego ginekologa, ale nie wiem ile w tym prawdy).
A pózniej to już czekasz na wizyty standardowo jeśli nie ma komplikacji dwa usg w czasie ciąży i reszte wszystko prowadzi położna czy pielęgniarka w GP, jesli jakies sa problemu kierują Cie na kolejne wizyty w szpitalu, ale na pewno będzie wszystko ok.
Na pierwszej wizycie w szpitalu położna przeprowadza z Toba wywiad, jakie choroby przeszłas szczepienia jakie miałaś choroby dziedziczne w rodzinie itp u mnie i mojego męża ten wywiad trwał ok 1 godz. wszytsko trwało ok 3 godz z badaniami scanem i wizyta u lekarza, ale tylko pierwsza wizyta jest taka długa, pózniej jest krócej.
Życze powodzenia i spokojnej ciąży
http://www.polkadot.pl/pl/mama_i_dz..._i_jej_prowadzenie_doswiadczenia_czytelniczki
A co do mojej wizyty u lekarza to juz jestem po, no ale nic nie wiem bo lekarza nie było , tylko pielęgniarka.
Zmierzyła mi ciśnienie, sprawdziła mocz troche za dużo białak mialam i kazała pic więcej wody i tyle, za tydzień w czwartek kolejna wizyta już podobno z lekarzem, może wtedy sie dowiem, czy mały juz przygotowany do zobaczenia mamusi i tatusia