reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja miałma jedno w 12, kolejne w 19(troche wcześniej, bo jechałam do PL), nastepne w 27, i teraz kolejne bedę miała w 34. Zawsze było wszystko ok, robią mi tyle, bo powiedziałam ,że boję się porodu i obawiam się,że dziecko może byc za duże by je urodzic bezpiecznie siłami natury.

reklama
DZIEŃ DOBRY :))

JA TEŻ JAK DO TEJ PORY MIAŁAM 3 USG W 9TG , 22TG I 32TG I JESZCZE MAJĄ MI ZROBIĆ W 37 ŻEBY SPRAWDZIĆ CZY DZIECKO SIĘ ODWRÓCIŁO:tak:
COŚ OSTATNIO MAM KIEPSKIE DNI WCZORAJ BYŁAM NIEWYSPANA GDYŻ WŁAŚCIWIE CAŁĄ NOC NIE SPAŁA :wściekła/y::wściekła/y: SAMA NIE WIEM DLACZEGO:no::no: A DZISIAJ WSZYSTKO MNIE DRAŻNI I WKURZA :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: CHYBA MAM BIOMETR NIEKORZYSTNY :-p:-D:-D

MIŁEGO DNIA :happy2:

Olinduś to witam w klubie niewyspanych, co się dzieje, zamiast się wyspać póki dzidzia a w brzuchu to my nie wysypiamy sie, ach...
A masz już wszystko dla dzidzi?

Już mnie męczą te nie przespane noce bo co innego wstawac do dzidzi a co innego przekładac sie z boku na bok całą noc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wariacji można dostać :szok:
medio kochana- nie mam jeszcze wszystkiego z tych najważniejszych rzeczy brakuje mi pościeli i stojaka do wanienki no i chciałabym kupić jeszcze elektryczną nianie ale z tą nianią to się zobaczy bo coś ostatnio pod górkę u nas z kasą i chyba nawet mąż nie będzie brał tego urlopu dla tatusiów bo nie damy rady finansowo och dodatkowo mnie to wkurza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)-( ale niestety nic na to nie poradzę. buziaczki

A ja chyba nie będe zamawiać tej elektrycznej niani.
Zamówiłam z argosa to, jest tu też wanienka, ma przyjść w piątek.

Pościel możesz zamowić na ebay lub w tym poslim sklepie, nie trzeba chodzić po sklepach, wybierasz, płacisz kartą i Ci przywożą.

282-0983952A70UC496057X.jpg

ja to mam manię dotykową:-D:-D i musze coś zobaczyc i dotknąc zanim kupie także po pościel wybiore się do sklepu;-):-) bardzo fajny masz ten zestaw :tak::tak:
A Ty Medio masz już wszystko????????????? acha gdzie można kupić takie duże podpaski po porodzie jeszcze się nie rozglądałam i nie wiem czy mozna je dostać np w jakimś supermarkecie

olinda: takie podpaski mozna kupic w Boots i kosztuja ok 2funtow. Warto tez zaopatrzyc sie w majteczki jednorazowe to tez groszowe sprawy (rowniez Boots) ;-)

No wid\zicie dziewczyny macie po tyle usg a ja...:crazy: tez w sumie do tej pory mialam chyba 3 ale pierwsze chyba w 4tyg byl tyklko pecherzyk drugie w 6 tyg no i potem w 13 myslalam ze zrobia mi to w 20 a tu d....dopiero w 28 bo tak zdecydowal konsultant:no:

Medio fajny przewijak ja musze kupic doslownie wszystko mimo ze to moje 4 dziecko ale pierwsze w szkocji:-D po Konradzie nie sadzilam ze cos bede jeszcze potrzebowac i wszystko porozdawalam .

reklama
Cześć laseczki - mi też humorek dziś siadł na maksa i jakaś nerwowa jestem... Do tego pojechałam kupić kilka rzeczy sobie do szpitala i nic nie kupiłam, bo nic mi sie nie podobało... Tylko się na siebie wkurzyłam, że taka wybredna jestem i nic mi nie pasuje...

Ja się zastanawiam nad taką wanienką nakładaną na wannę (podobno można ją też zakładać na łóżeczko), ale musze jeszcze iść i się upewnić tzn. zmierzyć czy faktycznie wejdzie na nasze łóżeczko, bo to byłoby wygodne...

Ja jeszcze nie mam wielu rzeczy dla siebie do szpitala i dla maleńkiej też mi trochę brakuje, na razie wzięłam się za porządkowanie tego co już mam pranie, prasowanie...

Co do niani to się zastanawiam, bo mieszkamy w mieszkaniu i jest nam raczej niepotrzebna na razie, ale bardzo mnie kusi monitor oddechu (Misia miała problemy z oddychaniem po urodzeniu), a to już raczej opłaca się kupić razem z nianią... no i oczywiście nie mogę się zdecydować... ehhh to moje niezdecydowanie mnie dziś wykończy!

Do góry