reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Misiówka moja koleżanka przenosiła, i dopiero po 10 dniach jej wywoływali poród, w tym czasie była kontrolowana dwa razy w szpitalu tyle,że to było w Belfascie, nie w Londynie gdzie ja mieszkam, ale chyba procedury podobne są, niby 2 tyg.przed i 2 tyg po jest normalny czas na urodzenie, ale mi sie wydaję troszkę długo..

zQo w Londynie usg jest w 12 i 20 TC, ja miała dodatkowe w 28TC, ale dlatego że małego nerka była mniejsza i chcieli sprawdzić, to jest standart a u Ciebie w Szkocji jakoś inne terminy maja widzę???

Ostatnia edycja:
reklama
No ja tez słyszałam o soku pomidorowym na te skurcze.
Mi lekarz powiedział,że jak nie urodze do 25.12 to chyba po 11-12 dniach na wywołanie. U mnie sugeruja się terminem wg usg, u mnie to jest 5 dni wcześniej niż wg OM, A JAK U WAS?

Tajchi Wlasnie o to chodzi ze i w szkocji robia w 20 ale u mnie stwierdzili ze zrobia w 28 i 34 a we wczesnej ciazy tez mialam 3 x robione wiec pewnie wyszli z zalozenia ze juz dosc na mnie kasy wydali i nie zrobia mi w 20 tyg:no:

jakos nie moge sie przyzwyczaic do tej formy opieki mad ciezarną:no:

Medio - ja mam termin wg OM na 17, a wg USG na 11 grudnia.

Też uważam, że z tym USG w 20 tyg. ciąży to niedopatrzenie zQo - dopytaj koniecznie.

Medio ostatnie usg mialam w 13 tyg i teraz jeszcze pytalismy poloznej kiedy bede miec usg to powiedziala ze w 28 tyg,jak sadzicie czy jakbym poszla do gp i zapytala o to usg to cos by dalo?
najwyzej pojde prywatnie kolo 20 tyg:crazy:

zQo - mysle, ze GP nic nie poradzi, bo to zleca położna, ale ja miałam w 23 tc, a tutaj jest ono planowo między 22tc a 28tc właśnie, więc się mieścisz.

reklama
zQo - ale dowiedz się, czy jest taka konieczność, może USG w 28 tyg ciąży jest w stanie objąć wszystko co te w 23!! Po co prywatnie kasę wyrzucać, tym bardziej, że potem masz jeszcze jedno w 34 tc...

Do góry