reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
czesc kobietki!!!

Landrynko jak zwykle ciuszki wystrzalowe! I co za cena! Powodzenia w Waszych sprawach! trzymam kciuki za rezultaty! Nie przemeczaj sie za bardzo! Widze, ze Ci sie syndrom wicia gniazda na calego wlaczyl!!! :)

Agatko ciesze sie, ze odpieluchowanie zaczyna przynosic efekty! Ani sie nie obejrzysz i bedzie po wszystkim. Piekny, skaczacy brzunio!!! Poglaszcz od ciotki! Przegapilam gdzies czy nie pisalas jeszcze jaki imie dla synka wybraliscie? Fajny przewijak! ponizej wkleje Wam nasz ebeyowy nabytek :)

Mamcia10 gratulacje i witamy wsrod nas pisz jak najczesciej!

Towicz chyba w koncu nie pisalam ale gratuluje coreczki!!! Widzisz mowilam, ze marzenia sie spelniaja! Bedziesz jej wkrotce malowac paznokietki jak podrosnie :)

Karolina gdzie jestes?

Verita jak przygotowania?

A teraz co u nas... Po usg:
Mlody dobrze, pozostal mlodym, pani gin az krzyknela! Ale ma duze jajka :)
Wazy... uwaga 1076 g czyli jest do przodu 2 tygodnie jesli chodzi o wymiary! Chyba musze przestac jesc owoce hehe. Ale wiadomo bylo od poczatku, ze chucherko z niego nie bedzie , bo i po kim - ja mam 176 cm a moj M 184.
Serduszko i wszystko na miejscu i ok. Lozysko nisko ale bez paniki, powinno sie jeszcze podniesc, wiec poki co porod naturalny nieskreslony :)
Teraz o mnie.. po czwartkowej akcji z zaslabnienciem w pracy w piatek rano czekala na mnie notka od szefowej ze musimy przedyskutowac dlaczego nie dokonczylam pracy. Zaslablam w okolicach 14.30 i zaczelam prace kolo 15.15 i nie zdazylam wsystkiego skonczyc, zreszta nie bylo to nic pilnego, co nie moglo by byc zrobione na nastepny dzien a ona mi wyrzuty robi... No i ze wzgledu na stres w pracy, te omdlenia i twardnienie brzucha, mam zwolniene na 3 tygodnie. Czlowiek chce normalnie pracowac ale sie nie da.... Napisze skarge na nia - mam dosc.
Takze powinnam pojawiac sie czesciej teraz :)

Teraz obiecany brzunio co prawda sprzed 1.5 tyg i przewijak ebeyowy deal za cale 21 fuli :) przewijak.JPGDSC_0115.jpg
i mlody w 3d ale kiepsko widac nie podobalo mu sie i buzinke nakrywal raczkami. Widac raczke i buzie z profilu.DSC_0133.jpg

Załączniki

• przewijak.JPG
    przewijak.JPG
    13,6 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC_0115.jpg
    DSC_0115.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC_0133.jpg
    DSC_0133.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 64
aleksiel ladny zgrabny brzusio :), a przewijak swietny udalo Ci sie za nieduze pieniadze kupic :tak:.
Verita mialas juz pierwsze usg i wyzyte z polozna?
U nas upal dzis 30st. a mnie mecza mdlosci :zawstydzona/y:....

aleks matko co za baba :wściekła/y: Ty zasłabłaś a ona się pyta czemu nie dokończyłaś pracy?? :crazy: niech się walnie w głowe, bardzo dobrze że masz zwolnienie :tak: jeśli nadal będziesz odczuwała stres to ja bym pociągnęła jeszcze więcej tego zwolnienia :tak: teraz istotne jest Twoje zdrowie i maleństwa, a także Twój spokój:tak:

ojejku to faktycznie sporo dzieciątko waży, ale termin porodu Ci się nie przesunął? jęsli bobasko będzie duże to mogą rozważać cesarke. Przewijak miałam dokładnie taki sam kupowac tylko w kolorze drewna, ale wkońcu kupiłam tamten ze zdjęcia bo już mamy taką samą szafe dla młodego po młodej ;-)

W ogóle bardzo polecam te przewijaki!! myśmy długo używali i nagle coś mnie naszło na przewijanie Amandy na łóżku, plecy zaczeły mnie boleć i skapnęłam się że to dlatego że ciągle się głupkowato pochylam. Szkoda pleców! a dzieciątko się przwija po 20 razy dziennie ;-)

Co do imienia to u nas na pierwszym miejscu jest Robert, inne typy to jeszcze Norbert, Albert i Hubert. Jest dużo ładnych imion ale niestety już użytych po znajomych czy rodzinie albo pisownia jest inna w pl i w uk. A nam zależy żeby była taka sama i najlepiej bez polskich znaków :tak: ciężki wybór, żeńskich imion jest chyba więcej do wyboru..

mamcia mi zajeło kilka miesięcy żeby oswoić się z myślą że jestem w ciąży ;-) zobaczysz po pierwszej wizycie u położnej a napewno po pierwszym scanie poczujesz że to dzieję się naprawdę ;-) Posyłasz Lily do przedszkola?

U nas dzisiaj ma być upał, około 30 stopni.... ciężko mi i się rozpuszczam.. mężu dzisiaj w pracy :/

nie mialam spotkań z położna bo wyleciałam do polski w 7 tyg. nawet nie bylam zgłosić ze w ciąży jestem. tutaj bede robic 12 tyg usg i inne testy. może mi zwrócą kasę. ... do Anglii wracam ok 15 tyg to już się zglosze. w Polsce bylam na usg tylko.

agatakat ja Lily dopiero od nastepnego roku dam do szkoly, teraz i tak latam do szkoly z mlodym a mam spory kawalek drogi..,
na szczescie zostalo ostatnie 8 dni i wakacje :tak:.
Ja wlasnie wrocilam ze spaceru, 3godz. chodzenia w tym upale, ale lepsze to niz deszcz :tak:.
verita bynajmniej zrobisz sobie wszystkie badania i bedziesz spokojna, ja nie wiem czy wytrzymam do 12 tyg i wczesniej nie pojde na usg. tymbardziej ze pierwsza ciaze mialam obumarla w 9 tyg..

Ostatnia edycja:
Cześć,

Ale gorąco dziś...
W basenie woda sie grzeje... za troche tam pewnie wejde..

Agata ja juz wszystko poporałam w zwykłym płynie do prania. Nie jestem zwolenniczka prania osobno małych ubrań i reszty prania. ( Przyniosłam z czyjegoś domu wiec samo przez sie jak lezy to jest dalej z tymi zarazami co było) odrazy wrzucam w prale i juz po bólu. Teraz dostałam szafke od sasiada:p to i sie miejsce zrobiło zeby poukladac wszystko...
Wyjełam z pudeł i poprasowałam

Wszystko poukładane juz czeka... Mam takie przeczucie ze za 2 miesiace to ja nie bede miała siły.
Wakacje, dzieciaki cały dzien w domu... wiec watpie zebym miała siłe na dodatkowe prasowania.

Fajny przewijak... pozostanie ci posprzatac tam, poukładać i bedziesz gotowa:)
Cmokasy w brzucholek.

Mamcia Gratulacje:))
Nie martw sie mdłościami... ja nadal sie przytulam do wc... a juz ide z górki:p

Aleks
powiem Ci ze taka szefową bym .... skarga sie należy. Sorry ale tyrasz... a ona Ci wyrzuty robi, że zemdlałaś i coś nie zrobione... niech... sie goni panna... Uwazam ze na zwolnieniu juz powinnas zostac. Warto odpoczac.
A nie się bedziesz stresować.

Brzuszek superaśny..
A synus... jaka waga:) Super że wszystko dobrze w badaniach.

Verita zadzwon do przychodni w uk, niech cie chociaz na usg koło 16 tyg zapiszą. Mysle ze nie bedzie z tym problemu. Powiesz ze jestes teraz w pl. I zeby ci liscikiem przysłali date:)

Lece ogródek ogladac... posiedziec sobie poleniuchowac.
Miłego dnia

reklama
tak naprawdę to mi nie zależy na usg wystarczy ze polowkowe zrobia a tutaj i tak pójdę bo ciekawa płci jestem.
jutro rano jadę wiec poczytam was dopiero wieczorem może we wtorek rano. trzymajcie sie cieplo i zdrowo.

Do góry