agatakat
Fanka BB :)
Aleksiel, u mnie przyczyny krwawienia moga byc dwie albo mi pekl mini krwiaczek miedzy lozyskiem a macica albo nadzerka (bo wylecial tez mi skrzep na paznokiec a to jest czesto zwiazane z nadzerka) a tak dluga podroz mogla to wszystko spowodowac. Pozatym ciaza zdrowa wody plodowe ok, lozysko nigdzie sie nie odkleja, szyjka dluga I zamknieta, duzy zdrowy chlopczyk troche sie uspokoilam po prywatnej wizycie, bylam u poleconego gin z 20 letnim doswiadczeniem, zalecil branie tej luteiny do 35 tyg ciazy, ale mowil ze jesli bede uwazac ze wczesniej odstawic to ok, mozliwe ze na miejscu bede musiala z kims to skonsultowac. Ogolnie mam lezec, nie przemeczac sie, nie wspolzyc, nue dzwigac. Ale super zakupki ja po przyjezdzie wpadne w wir zakupow co ja Ci moge polecic to zwykle body I pajace sa najwygodniejsze zapinane z przodu, bluzy z kapturkami dla bobasow co juz siedza. Ja z Amanda mialam po 30 sztuk bodow I pajacow z kazdego rozmiaru. Nawet na newborn mialam po 30 tego I tego I mimo ze nosila ten rozmiar tylko dwa tyg to sie to przydalo - w pierwszych tyg kupa rzadka bedzie co chwila body trzeba zmieniac. Wanienke teraz chce kupic z jakimis nogami, plecy Tomaszowi odpadaly jak musial nachylac sie nad wanienka I podtrzymywac Amande. Niezastapiony tez przewijak pieluch tetrowych tez mialam duzo ze 30 minimum. Teraz nowe bede kupowac dla drugiego. Opatulaczki do zakrecania, kocyki rozne dziurkowe I cieplejsze. Reczniki z kapturkami lepsza sa w ksztalcie prostokata niz kwadrata, te prostokatne sa wieksze I lepiej dziecko mozna opatulic laktatora ja nie kupuje, najlepsza firma to jest medela tak samo kapturki na sutki z medeli polecam. A najlepsza masc na poranione sutki to lanolina z firmy lansinoh, kup sobie wczesniej bo pierwszego czy drugiego dnia juz mozesz miec poranione. Tak samo wkladki laktacyjne najlepsze sa z firmy lansinoh inne sie przyklejaja do zranionych sutkow uff sorki za taki potok slow tak akurat mi sie to przypomnialo