reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

pewnie leży to niepotrzebnie a tak kasa jakaś wpadnie. Jak będę w pl to nie pozwolę się zbadać ginekologicznie. bo to narusza i ja nawet po zwyklym usg dopochwowym krwawie a vo dopiero teraz. też chciałam jechac do pl lekarza ale dowiedzialam się ze oni niewiele mogą np nie wystawia zwolnienia nie dadza luteiny. przynajmniej większość z nich. gdzie chcesz jechać? do kogo?

reklama
Kolezanka byla w Corby i byla zadowolona:) Najlepiej nic bym nie robila i czekala do tego 12tc ale ostatnio niby wszystko wporzadku a pozniej jak cos sie zaczelo dziac to nie chcieli mi pomoc bo przeciez 11tc to według nich jeszcze nie ciaza:/

Kolezanka byla w Corby i byla zadowolona:) Najlepiej nic bym nie robila i czekala do tego 12tc ale ostatnio niby wszystko wporzadku a pozniej jak cos sie zaczelo dziac to nie chcieli mi pomoc bo przeciez 11tc to według nich jeszcze nie ciaza:/
Ja nic nie robiłam. Mialam plamienia. Krwawienia i mam córkę.
Jaka pohodabu was? U nas duszno. Słońca nie widać a pisali w internecie że maja być upały 28 stopni. W Anglii.

Czesc Dziewczyny,

Verita
, upal jest przeciez jak na angilelskie warunki :) powyzej 23 stopni i nie leje hehe to juz dobrze!
Ja uwazam, ze badanie ginekologiczne jest konieczne jesli lekarz uzna to za stosowne. Twoje krwawienie wynika z przekrwionej sluzowki prawdopodobnie po usg a nie z czegos groznego. Warto oberzec wszystko od srodka i zobaczyc czy nie ma infekcji czy sie szyjka nie otwiera etc. Ale kazdy ma swoje zdanie.

Karolina - moja ginekolozka choc nie mogla mi przepisac luteiny to zasugerowala, ze powinnam brac ze wzgledu na poronienie, wiec poprosilam mame i zalatwila recepte, wyslala poczta i dzieki temu z dzidzia jest ok. Nie wiem co by bylo gdyby ale wole nie miec wyrzutow sumienia, ze moglam cos zrobic a nie zrobilam. A i moja lekarka wystawia zwolnienia wiec to pewnie zalezy.
Moja rade jest taka - idz - bedziesz spokojniejsza, a stres w ciazy to najwiekszy wrog!

Landrynko- bo zaczynam sie martwic..

Towicz- a co u Ciebie? Jak wizyta u poloznej?

Calusy dziewczyny

Verita -Ja tez bym wolala nie ingerowac ale mam wyrzuty sumienia,ze moglam cos zrobic poprzednim razem, a moze wlasnie ta luteina np by wystarczyla:/ W kazdym razie bede spokojniejsza i wkoncu bede mogla sie pochwalic calemu swiatu, ze bedziemy rodzicami:D

Aleksiel- Chodzisz do polskiej lekarki?

Ciesze sie, ze jest cieplo ale czegos brakuje... hmmm juz wiem- Słoneczka:D
Zazdrosc mnie zżera jak czytam opisy kolezanek w pl typu- kurcze ale goraco, znow te slonce, woda cudowna w jeziorze, a ja musze zaginac do pracy a jak u nas tez jest cieplo i chce sie gdzies pojechac to pada deszcz albo sa chmury:/

Ostatnia edycja:
Karolina gratulacje:)
Mysle że wrecz powinnaś powiedziec mężowi o 2 kreskach.

A potwierdzenie lekarza czy wszystko ok. Wcale Cie nie uspokoi. Wiec nie ma co tam iść. Chyba że w PL. To dostaniesz odrazu recepty i inne.

Mysle ze wiara i pozytywne myśli zdziałają cuda:) I dotrwasz tych magicznych 9 miesiecy:) tego Ci życze.
Jak by było coś wg ciebie nie tak.. typu krwawienie leć od razy na pogotowie. Zrobią badania nawet w tak wczesnej ciąży.
W moim przypadki zaczełam krwawić w 7 tyg. a potem 4 razy w 8 i 14 tyg. Za kazdym razem robili mi badania.
Okazało sie ze mam krwiaka w macicy i w ostatnim usg juz go nie bylo.
Ale jak cokolwiek cie niepokoi idz i zadaj konsultacji. badań.

Aleks chyba nie chca zebyś tu zaglądała za często:) Niedługo szefowa będzie musiała znalezc sobie innego do poniewierania...

Verita ja po zwolnienie chodze do mojego rodzinnego. dostaje zwolnienie na miesiac. 2 razy nawet sprawe przez tel załatwiłam.
A gdzie te upały miały być?
U nas 13 st. I chmury wiszą... ja chce słońce.

Towicz gdzie jestes?
--------------------------------------------------------

A co u nas... sprzatamy sprzatamy i sprzatamy.
W zyciu, w mieszkaniu w papierach.
Pisze pisma i takie tam. Zmieniamy prawka na angielskie, Moj P. czeka na kurs dodatkowy na poszerzenie uprawnień.
Wiec dzieje sie sporo nawet tak ze nie miałam siły wieczorem tu zajrzeć.

Adwokaci, konsultacje z urzedami i inne dziady... ale jakos sie trzymamy.

Co do mnie... brzuch nie rosnie.,.. maly jak zawsze, za to mieszkaniec szaleje niesamowicie.
Ciagle zawroty głowy, az do mdlenia.
Wymusilam wizyte u poloznej... i spisały mi ze mam wszystkie mozliwe objawy ciazy.
Oczywiscie sprawdzała tetno i ... co najpierw czkawka... a ona ze to serce... to ja wysmiałam
potem jej podpowiadam ze dziecko jest nizej.. bo czuje...
to wymysliła ze jak dziecko kopneło to to serce.. a ja jej ze kick a nie serce.
I tak po 3 min nie znalazla.
Był ze mna P. i poprosilismy odrazu o formularz zmiany położnej. Wymusiłam dodatkowe badanie krwi bo nie wiadomo
czy przy tych moich wymiotach nie mam jakiejs anemii. Do tego wymusilam dodatkowe usg w 32 tyg.

Zapowiedzielismy zmiane poloznych i tyle.
Chce kogos ze szpitala. a nie z moijej przychodni bo te baby nawet serca nie umieja rozpoznac.

ahhh

ale u nas nawet tych 24 stopni nie ma ciagle kolo 20 :no:
pewnie ze jak macie sie meczyc sie to lepiej do lekarza niech uspokoji, ja tam w pl tez na usg pojde zobaczyc :-D

Ja do Polski dopiero na koniec sierpnia bede jechala wiec juz bede tu po 2 wizytach u midwife, a jak bedzie wszystko wporzadku to w pl nie bede juz chodzic po lekarzach bo po co:)

A Wy Ciezaroweczki jakie macie plany na urlopy? Znacie jakies miejsce na porządny wypoczynek? Szukam na internecie jakiejs oazy zeby pojechac w ciazy i jakos nie moge sie zdecydowac

reklama
Karolina my narazie nie planujemy zadnego wyjazdu na urlop. Zobaczymy co bedzie. Pewnie weekendy nam angielskim morzem spedzimy. Na dzień można pojechać i sie polenić na plaży.

Do góry