pewnie leży to niepotrzebnie a tak kasa jakaś wpadnie. Jak będę w pl to nie pozwolę się zbadać ginekologicznie. bo to narusza i ja nawet po zwyklym usg dopochwowym krwawie a vo dopiero teraz. też chciałam jechac do pl lekarza ale dowiedzialam się ze oni niewiele mogą np nie wystawia zwolnienia nie dadza luteiny. przynajmniej większość z nich. gdzie chcesz jechać? do kogo?
reklama
Karolina1987W
Fanka BB :)
Kolezanka byla w Corby i byla zadowolona Najlepiej nic bym nie robila i czekala do tego 12tc ale ostatnio niby wszystko wporzadku a pozniej jak cos sie zaczelo dziac to nie chcieli mi pomoc bo przeciez 11tc to według nich jeszcze nie ciaza:/
Ja nic nie robiłam. Mialam plamienia. Krwawienia i mam córkę.Kolezanka byla w Corby i byla zadowolona Najlepiej nic bym nie robila i czekala do tego 12tc ale ostatnio niby wszystko wporzadku a pozniej jak cos sie zaczelo dziac to nie chcieli mi pomoc bo przeciez 11tc to według nich jeszcze nie ciaza:/
Jaka pohodabu was? U nas duszno. Słońca nie widać a pisali w internecie że maja być upały 28 stopni. W Anglii.
aleksiel
Czesc Dziewczyny,
Verita, upal jest przeciez jak na angilelskie warunki powyzej 23 stopni i nie leje hehe to juz dobrze!
Ja uwazam, ze badanie ginekologiczne jest konieczne jesli lekarz uzna to za stosowne. Twoje krwawienie wynika z przekrwionej sluzowki prawdopodobnie po usg a nie z czegos groznego. Warto oberzec wszystko od srodka i zobaczyc czy nie ma infekcji czy sie szyjka nie otwiera etc. Ale kazdy ma swoje zdanie.
Karolina - moja ginekolozka choc nie mogla mi przepisac luteiny to zasugerowala, ze powinnam brac ze wzgledu na poronienie, wiec poprosilam mame i zalatwila recepte, wyslala poczta i dzieki temu z dzidzia jest ok. Nie wiem co by bylo gdyby ale wole nie miec wyrzutow sumienia, ze moglam cos zrobic a nie zrobilam. A i moja lekarka wystawia zwolnienia wiec to pewnie zalezy.
Moja rade jest taka - idz - bedziesz spokojniejsza, a stres w ciazy to najwiekszy wrog!
Landrynko- bo zaczynam sie martwic..
Towicz- a co u Ciebie? Jak wizyta u poloznej?
Calusy dziewczyny
Verita, upal jest przeciez jak na angilelskie warunki powyzej 23 stopni i nie leje hehe to juz dobrze!
Ja uwazam, ze badanie ginekologiczne jest konieczne jesli lekarz uzna to za stosowne. Twoje krwawienie wynika z przekrwionej sluzowki prawdopodobnie po usg a nie z czegos groznego. Warto oberzec wszystko od srodka i zobaczyc czy nie ma infekcji czy sie szyjka nie otwiera etc. Ale kazdy ma swoje zdanie.
Karolina - moja ginekolozka choc nie mogla mi przepisac luteiny to zasugerowala, ze powinnam brac ze wzgledu na poronienie, wiec poprosilam mame i zalatwila recepte, wyslala poczta i dzieki temu z dzidzia jest ok. Nie wiem co by bylo gdyby ale wole nie miec wyrzutow sumienia, ze moglam cos zrobic a nie zrobilam. A i moja lekarka wystawia zwolnienia wiec to pewnie zalezy.
Moja rade jest taka - idz - bedziesz spokojniejsza, a stres w ciazy to najwiekszy wrog!
Landrynko- bo zaczynam sie martwic..
Towicz- a co u Ciebie? Jak wizyta u poloznej?
Calusy dziewczyny
Karolina1987W
Verita -Ja tez bym wolala nie ingerowac ale mam wyrzuty sumienia,ze moglam cos zrobic poprzednim razem, a moze wlasnie ta luteina np by wystarczyla:/ W kazdym razie bede spokojniejsza i wkoncu bede mogla sie pochwalic calemu swiatu, ze bedziemy rodzicami
Aleksiel- Chodzisz do polskiej lekarki?
Ciesze sie, ze jest cieplo ale czegos brakuje... hmmm juz wiem- Słoneczka
Zazdrosc mnie zżera jak czytam opisy kolezanek w pl typu- kurcze ale goraco, znow te slonce, woda cudowna w jeziorze, a ja musze zaginac do pracy a jak u nas tez jest cieplo i chce sie gdzies pojechac to pada deszcz albo sa chmury:/
Aleksiel- Chodzisz do polskiej lekarki?
Ciesze sie, ze jest cieplo ale czegos brakuje... hmmm juz wiem- Słoneczka
Zazdrosc mnie zżera jak czytam opisy kolezanek w pl typu- kurcze ale goraco, znow te slonce, woda cudowna w jeziorze, a ja musze zaginac do pracy a jak u nas tez jest cieplo i chce sie gdzies pojechac to pada deszcz albo sa chmury:/
Ostatnia edycja:
Landrynka_80
Karolina gratulacje
Mysle że wrecz powinnaś powiedziec mężowi o 2 kreskach.
A potwierdzenie lekarza czy wszystko ok. Wcale Cie nie uspokoi. Wiec nie ma co tam iść. Chyba że w PL. To dostaniesz odrazu recepty i inne.
Mysle ze wiara i pozytywne myśli zdziałają cuda I dotrwasz tych magicznych 9 miesiecy tego Ci życze.
Jak by było coś wg ciebie nie tak.. typu krwawienie leć od razy na pogotowie. Zrobią badania nawet w tak wczesnej ciąży.
W moim przypadki zaczełam krwawić w 7 tyg. a potem 4 razy w 8 i 14 tyg. Za kazdym razem robili mi badania.
Okazało sie ze mam krwiaka w macicy i w ostatnim usg juz go nie bylo.
Ale jak cokolwiek cie niepokoi idz i zadaj konsultacji. badań.
Aleks chyba nie chca zebyś tu zaglądała za często Niedługo szefowa będzie musiała znalezc sobie innego do poniewierania...
Verita ja po zwolnienie chodze do mojego rodzinnego. dostaje zwolnienie na miesiac. 2 razy nawet sprawe przez tel załatwiłam.
A gdzie te upały miały być?
U nas 13 st. I chmury wiszą... ja chce słońce.
Towicz gdzie jestes?
--------------------------------------------------------
A co u nas... sprzatamy sprzatamy i sprzatamy.
W zyciu, w mieszkaniu w papierach.
Pisze pisma i takie tam. Zmieniamy prawka na angielskie, Moj P. czeka na kurs dodatkowy na poszerzenie uprawnień.
Wiec dzieje sie sporo nawet tak ze nie miałam siły wieczorem tu zajrzeć.
Adwokaci, konsultacje z urzedami i inne dziady... ale jakos sie trzymamy.
Co do mnie... brzuch nie rosnie.,.. maly jak zawsze, za to mieszkaniec szaleje niesamowicie.
Ciagle zawroty głowy, az do mdlenia.
Wymusilam wizyte u poloznej... i spisały mi ze mam wszystkie mozliwe objawy ciazy.
Oczywiscie sprawdzała tetno i ... co najpierw czkawka... a ona ze to serce... to ja wysmiałam
potem jej podpowiadam ze dziecko jest nizej.. bo czuje...
to wymysliła ze jak dziecko kopneło to to serce.. a ja jej ze kick a nie serce.
I tak po 3 min nie znalazla.
Był ze mna P. i poprosilismy odrazu o formularz zmiany położnej. Wymusiłam dodatkowe badanie krwi bo nie wiadomo
czy przy tych moich wymiotach nie mam jakiejs anemii. Do tego wymusilam dodatkowe usg w 32 tyg.
Zapowiedzielismy zmiane poloznych i tyle.
Chce kogos ze szpitala. a nie z moijej przychodni bo te baby nawet serca nie umieja rozpoznac.
ahhh
Mysle że wrecz powinnaś powiedziec mężowi o 2 kreskach.
A potwierdzenie lekarza czy wszystko ok. Wcale Cie nie uspokoi. Wiec nie ma co tam iść. Chyba że w PL. To dostaniesz odrazu recepty i inne.
Mysle ze wiara i pozytywne myśli zdziałają cuda I dotrwasz tych magicznych 9 miesiecy tego Ci życze.
Jak by było coś wg ciebie nie tak.. typu krwawienie leć od razy na pogotowie. Zrobią badania nawet w tak wczesnej ciąży.
W moim przypadki zaczełam krwawić w 7 tyg. a potem 4 razy w 8 i 14 tyg. Za kazdym razem robili mi badania.
Okazało sie ze mam krwiaka w macicy i w ostatnim usg juz go nie bylo.
Ale jak cokolwiek cie niepokoi idz i zadaj konsultacji. badań.
Aleks chyba nie chca zebyś tu zaglądała za często Niedługo szefowa będzie musiała znalezc sobie innego do poniewierania...
Verita ja po zwolnienie chodze do mojego rodzinnego. dostaje zwolnienie na miesiac. 2 razy nawet sprawe przez tel załatwiłam.
A gdzie te upały miały być?
U nas 13 st. I chmury wiszą... ja chce słońce.
Towicz gdzie jestes?
--------------------------------------------------------
A co u nas... sprzatamy sprzatamy i sprzatamy.
W zyciu, w mieszkaniu w papierach.
Pisze pisma i takie tam. Zmieniamy prawka na angielskie, Moj P. czeka na kurs dodatkowy na poszerzenie uprawnień.
Wiec dzieje sie sporo nawet tak ze nie miałam siły wieczorem tu zajrzeć.
Adwokaci, konsultacje z urzedami i inne dziady... ale jakos sie trzymamy.
Co do mnie... brzuch nie rosnie.,.. maly jak zawsze, za to mieszkaniec szaleje niesamowicie.
Ciagle zawroty głowy, az do mdlenia.
Wymusilam wizyte u poloznej... i spisały mi ze mam wszystkie mozliwe objawy ciazy.
Oczywiscie sprawdzała tetno i ... co najpierw czkawka... a ona ze to serce... to ja wysmiałam
potem jej podpowiadam ze dziecko jest nizej.. bo czuje...
to wymysliła ze jak dziecko kopneło to to serce.. a ja jej ze kick a nie serce.
I tak po 3 min nie znalazla.
Był ze mna P. i poprosilismy odrazu o formularz zmiany położnej. Wymusiłam dodatkowe badanie krwi bo nie wiadomo
czy przy tych moich wymiotach nie mam jakiejs anemii. Do tego wymusilam dodatkowe usg w 32 tyg.
Zapowiedzielismy zmiane poloznych i tyle.
Chce kogos ze szpitala. a nie z moijej przychodni bo te baby nawet serca nie umieja rozpoznac.
ahhh
Karolina1987W
Ja do Polski dopiero na koniec sierpnia bede jechala wiec juz bede tu po 2 wizytach u midwife, a jak bedzie wszystko wporzadku to w pl nie bede juz chodzic po lekarzach bo po co
A Wy Ciezaroweczki jakie macie plany na urlopy? Znacie jakies miejsce na porządny wypoczynek? Szukam na internecie jakiejs oazy zeby pojechac w ciazy i jakos nie moge sie zdecydowac
A Wy Ciezaroweczki jakie macie plany na urlopy? Znacie jakies miejsce na porządny wypoczynek? Szukam na internecie jakiejs oazy zeby pojechac w ciazy i jakos nie moge sie zdecydowac
reklama
Landrynka_80
Karolina my narazie nie planujemy zadnego wyjazdu na urlop. Zobaczymy co bedzie. Pewnie weekendy nam angielskim morzem spedzimy. Na dzień można pojechać i sie polenić na plaży.
Podziel się: