reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarne na Wyspach

Cześć dziewczynki a jakoś mnie wcieło trochę pracy więcej , bo sezon urlopowy sie zaczyna więc klientki chcą dobrze wyglądać. Ja za 3tyg też na urlop do pl pochwalić sie brzuszkiem i odpocząć :-) ale do gina tez w pl jestem umowiona . Wizyta u położonej wporządku wyniki dobre teraz jeszcze na początku lipca idę do niej , żeby krew na badanie na syndrom downa zrobiła, bo ostatnio zapomniała :sorry2: Pogoda dzis kiepska duszno a pada miałam pojechać na targ sprzedać zbędnych rzeczy ,ale pogoda nie wybiera :tak:

reklama
Karolina- w sprawach urloowych - myslisz gdzies o Anglii czy zeby za granice sie wypuscic? Jaki tryb wypoczynku Ci odpowiada? Bardziej zwiedzanie czy moze lezakowanie przy basenie? Czy na urlopie planujesz powiedziec mezowi o ciazy? My raczej z tych aktywnych, bylismy raz na on enclusive na Ferteventurze po slubie byczyc sie ale to raczej nie to co lubimy... Polecam Sycylie!
Albo jak mowi Landrynka - angielskie morze tez nie jest zle - mozna wynajac caravan na pare dni za nieduze pieniadze.... tylko z pogoda ciezko!

Landrynko - dobre porzadki czy to w zyciu czy w papierach zawsze sa dobre! Powodzenia! Tylko powiolusku sobie dzialaj!
I nie stresuj sie tam gdzie nie potrzeba! Niekompetencja poloznych przytlacza.... nie mam pytan! Dobrze robisz zmieniajac, trzymam kciuki zeby Ci sie trafil ktos z glowa na karku....

Towicz- no jestes! :) zajmujesz sie upiekszaniem urody? Jestes kosmetyczka? Ciesze sie ze wyniki ok, a test na pewno wypadnie dobrze!

Agatko- jestes juz spowrotem?

Verita jak samopoczucie?

U nas jak zwykle pracowity weekend! Sorry Landrynko obiecuje odpisac na fb dzis w domu w pracy zablokowany...!!! ale dzieki za info od Agi!

Udalo nam sie kupic lozeczko :)
$T2eC16R,!zEE9s3!((qnBRvhWRJ!R!~~60_12.jpg

Uwaga za 10.72 funta na ebayu!!! Uzywane ale poprostu tak zadbane ze nie mam pytan!
Wstawie Wam tez wieczorem lub jutro ciuszki co sie nam udalo kupic.

Caluje i pozdrawiam

Załączniki

• $T2eC16R,!zEE9s3!((qnBRvhWRJ!R!~~60_12.jpg
    $T2eC16R,!zEE9s3!((qnBRvhWRJ!R!~~60_12.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 23
Witajcie wszystkie ciezarowki :) ja pisze jeszcze z pl. W pierwszym tyg urlopu pogoda nam sie udala, teraz troche zaczelo padac. Mloda zachwycona, bawi sie z pieskiem, na ogrodku w piaskownicy a dzisiaj zabezpieczylismy ja w kredki, farby I ciastoline I sie nie nudzi :) ja niestety po podrozy male krwawienie, bylam we wtorek na IP od razu a potem prywatnie u ginekologa. Mam luteine przeciwko krwawieniom I od razu pyt, czy dostane ja od gp w uk? Ktoras z was brala? Wykupilam 6 opakowan ale na dlugo mi nie starczy bo biore 4 tab dziennie. Nadodatek podziebilam sie, chyba od klimatyzacji w aucie ;) co do sluzby zdrowia w uk ja ostatnio trafialam dobrze I bylam zadowolona. Juz sie nie moge doczekac powrotu I bede mogla robic zakupy dla maluszka :)))) przepraszam ze nie odpisuje indywidualnie ale na komorce ciezko mi przewinac I przypomniec sobie co ktora pisala :) wracamy w weekend buziaki

aleksiel głownie zajmuję się stylizacją paznokci, ale tez zagęszczenie rzęs , henna , depilacja woskiem :-) www.facebook.com/EliteNailStudio mozesz zajrzeć i zobaczyć moje prace . Łóżeczko świetne może też uda mi się trafić taką cenową okazję :-D :-) Dzis zaklepana wizyta za 12 dni poszukamy płci w moim brzuszku już sie nie mogę doczekać!

Boje sie troche latac samolotem w ciazy, a urlop mam na koniec sierpnia:/ chyba bedziemy jechac gdzies w Anglii poleniuchować, polezec i co najwaznieje, ze nie bede musiala gotowac i sprzatac:D:D:D

Towicz – piekne pazurki, widac masz do tego reke!!! Lubie takie zdobienia – delikatne ale ze smakiem! Ja wlasnie sciagnelam swoje zelowe pazurki – bo mowia zeby do porodu nie miec. W ten sposob sprawdzaja kolor plytki I wiedza czy jest z krazeniem wszystko ok. Nosilam je 2 lata non stop wiec moje pazury wygladaja teraz nie za bardzo… powinny sie poprawic do porodu J
12 dni minie jak z bicza strzelil! Trzymamy kciukli za dziewuszke!!!

Karolina – w takim razie polecam hrabstwo Kent – duzo ciekawych miejsc do zwiedzania I jest tez morze – piaszczysta plaza w Camber lub w Broadstairs!

Agatko to mi sie pomieszalo- myslalam ze jedziecie na tydzien! No to nic odpoczywajcie dalej! Faktycznie piekna pogoda byla w PL w zeszlym tyg – afrykanskie upaly!
Z luteina nie sadze – mnie pl ginekolozka nie mogla przepisac… wez zapas. Troche to podejrzane wszystko u Ciebie moim zdaniem. Na tym etapie ciazy lozysko produkuje juz hormony wiec suplementacja ich nie powinna byc potrzebna. Zbadaj poziom progesterone we krwi, I upewnij sie ze nie ma innych przyczyn stojacych za krwawieniem… Odpoczywaj duzo!!!!

Zdjecia ciuszkow wieczorkiem , bo nie chca sie wgrac z kompa w pracy :(

ale fajne lozeczko, piekne po prostu i tanie,
u mnie nie jest zle, o ile nie przesadzam ze slodyczami bo wtedy :eek:
ogolnie pomalu szykuje sie juz do polski

Verita- na dlugo jedziesz?

Wklejam zdjecia wyprawki, co mi sie udalo upolowac ostatnio. Boje sie ze przesadze z iloscia ale jak tu sie powstrzymac jak to takie slodkie i tanie? :sorry2:

Rozmiar new born:

new.jpg

0-3

0-3.jpg

3-6

3-6.jpg

Wozek mamy maxi cosi mura 4 (gondola, spacerowka i fotelik)
Mam tez pieluchy flanelowe i kocyk.
Doswiadczone mamy istnieje gdzies lista niezbednych rzeczy?
Poluje teraz na laktator, wanienke mamy upatrzona.
A jak u Was z zakupami, przygotowaniami?

Buziaki

Załączniki

• new.jpg
    new.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 69
  • 0-3.jpg
    0-3.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 65
  • 3-6.jpg
    3-6.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 56
reklama