reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Aleks z rana napisalysmy w tym samym czasie I nie zobaczylam Twojego posta :) widze ze juz na powaznie zakupy robicie, ja poza bodami I spioszkami to mam malo rzeczy. Mam kombinezon z nexta fajny wlochaty z bootfair, tylko ze rozmiar 0-3 nie wiem czy jesxcze na wyjscie ze szpitala nie dokupie rozmiar newborn ;) po Amandzie wszystko praktycznie sprzedalam, zreszta wiekszosc I tak byla rozowa ;) tutaj jest ten komfort ze mozna tanio sie obkupic na uzywkach :)) teraz tez fsjna mamy odmiane bo ubranka w autka a nie w motylki czy kwiatuszki :p po mlodej mam kocykow duzo. Lozeczko bede kupowac I kolyske tez ;) od taki moj kaprys, jeden bok bedzie zdjety I kolyska bedzie stac przy naszym lozku. Wygodnie bedzie mi karmic :)

Aleks olej szefowa :)

A my powoli szykujemy sie do wyjazdu, chyba trzeba by zaczac sie pakowac ;) jedziemy w sobote w nocy

reklama
Agata- szerokiej drogi!!! Jedziecie samochodem? A skad w Polsce jestes bo mi umknelo?
zazdroszcze urlopiku choc wiem jak to zazwyczaj wyglada... ja zazwyczaj wracam bardziej zmeczona niz jak wyjechalam.
Na dlugo jedziecie? Bedziemy tesknic :/ Planujesz usg prywatnie w PL?
Szefowa zgodnie z zaleceniem olana z gory na dol :D

Verita - fajnie miec dziecko po dziecku z pewnych wzgledow sa plusy dodatnie i ujemne ;) my bysmy chcieli drugie za chwile ale wszystko zalezy od finansow i czy uda nam sie rozbudowac dom na czas, bo mamy 1 bedroom house z konserwatory w tym momencie :)

Moje suwaki zniknely na dobre ide naprawiac kolejny raz...

Buziaki

aleksiel jak macie 1 bedroom to aplikujcie o 2 bo musicie miec na dziecko jeden i dla was.
Ja na szczescie mam wszystkie ciuszki jeszcze po malej, co prawda przewaga rozowych ale neutralne tez sa. wiec jak bedzie dziewczynka to tylko wozek musimy zmienic a jak chlopak to potem sie bede martwic;-)

Towicz- witamy i zapraszamy!!!! Napisz cos o sobie ) Hurra forum sie rozkreca!!!!

Verita- nasz domek nie jest z counsilu, mysmy go kupili a nie stac nas na wiekszy kredyt...

Suwaczki odmawiaja posluszenstwa, chyba sprobuje jutro!

aleksiel ja tam widzę twój suwaczek :-):-) A co ja mogę o sobię napisać a tak mam na imię Kamila 26lat jestem w 14t4 ciąży i mieszkam w Szkocji dokładnie w Aberdeen i prowadzę własną działalność :-D

Towicz witaj :-) pisz pisz! to nam sie forum rozkreci. Jest jeszcze kilka ciezarnych na wątku staraczek w uk. W ciąży z Amandą też dzielnie podtrzymywałam ten wątek żeby nie umarł śmiercią naturalną ;-)

Aleks teraz jak na to patrze to żaluję że nie zdecydowalismy się na drugie szybciej, więc jak najbardziej śpieszcie się z drugim ;-) ja miałam dużo obaw, a to drugi raz poród, a to druga ciąża - wymioty itd, kiedy do pracy wróce, a teraz szkoda że nie było jendo po drugim bo było by prościej w niektorych względach.. my mamy 2 bed flat, chcieliśmy wziąśc kredyt przed urodzeniem drugiego ale chyba narazie to się nie uda, dla nas idealny to 3 bed house :-) ale to marzenia ;-) trzeba iść na jakies kompromisy, tak bardzo bym chciała mieć swój ogródek :tak: Ja mam rodzinke tutaj, mame i tate, jedziemy do teściów do Zielonej Góry. Oj tak wiem co masz na myśli, jednak chcemy troche zmienić środowisko, gdybyśmy tutaj zostali na urlopie to pewnie też nic byśmy nie odpoczęli, załatwialibyśmy zaległe sprawy. A i męzu raz na pół roku chce się z rodzinką zobaczyć ;-) Jedziemy autem, w nocy z soboty na niedziele, liczym że szybko przjedziemy bo wtedy tiry stoją.

My wynjmujemy pokój i póki co tak zostanie plus to,ze ma ogródek :) ale od lipca chcemy kupić coś z wolnego rynku ale przy pomocy Grampian Housing Association , któraś z Was moze z tego korzystała??

reklama
dzien dobry!!!

Kto wypije ze mna kawe? probuje sie odzwyczaic dlatego moja jest nie dosc ze rozpuszczalna to jeszcze pol na pol z bezkofeinowa :/

Towicz nie znam tej organizacji, ale jesli bedziesz potrzebowala jakiejs rady jak co zalatwic to daj znac, pomoge w miare mozliwosci, choc moze to troche innaczej wygladac w Szkocji. Milo Cie poznac :) To Twoje pierwsze dziecko? Jakies przeczucia co do plci?

Agata- ale masz fajnie, ze Rodzice tutaj! Nie czujesz sie samotna i pewnie nieoceniona pomoc jesli chodzi o przypilnowanie wnusi :) Do Zielonej powinno Wam szybko pojsc! Aby do Berlina :) Ja jestem tez z Gory tyle ze z Jeleniej :) tez mam niedaleko od niemieckiej granicy. Nie wyobrazam sobie jak moi znajomi jezdza az do Lublina.... Przez Europe przewalic sie jedno ale przez Polske to juz nie taka prosta sprawa...

Z drugim dzidziusiem zobaczymy jak sie ulozy, mam nadzieje,ze mi sie macierzynstwo spodoba ;p. Sama jestem jedynaczka wiec zawsze sie zarzekalam, ze wezme odwet na dziadkach i pomszcze swoja krzywde... Latka leca a tu dopiero pierwsze na horyzoncie :)

Landryna!!!
co z Toba!!! gdzie jestes?

Verita
jak maja na imie Twoje dzieciaki?

Trzymajcie kciukasy za nasze usg o 16 dzis!!! Nie moge sie doczekac

Milego dzionka!!!

Do góry