reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Och połozne tu to położne...

Szkoda nerwów marnować. Trzeba mówic co sie chce i koniec.
Ja nawet wyzebralam badanie cukru z palucha... Przez te omdlenia.

Aleks gratki:)) super synek.

reklama
Czesc Dziewczyny!!!

Dzieki za kciuki! Bardzo sie przydaly!
Z dzidziusiem wszystko ok - wazy 410 g i jest duzy :) wszystkie pomiary powyzej sredniej. Ale ja mam 177 cm a moj M. 183 cm wiec maly nie bedzie bo nie ma po kim :) Wszystkie narzady w porzadku, zadnych wad nie wykryto. Widzielismy jak mlody pije, ale ogolnie grzeczny byl i nie fikal za bardzo. Pani robiaca usg potwierdzila 100 procent samca alfa :) Jedtyny minus to to, ze mam lozysko nisko umiejscowione. Mam isc na nastepne usg w 34 tyg na kontrole. Powiedziala ze to nic groznego i mam prowadzic normalne zycie, moze sie jeszcze podniesc, ale jak to ja nie wierze im i pojade do polskiej ginekolozki za jakis miesiac sprawdzic. Czy slyszalyscie moze o takim niskim (blisko szyjki) lozysku?
Musze poczytac w necie co i jak mam nadzieje, ze to nic groznego....

Potem pojechalismy po ten przewijak 50 km w jedna strone, ktory okazal sie totalnym niewypalem. Chyba rozumienie moje i pani sprzedajacej okreslenia "good used condition" znaczaco sie rozni... Kolebie sie caly i nie da sie go poskrecac.... no coz, zdarza sie i tak.

Towicz-
ja marzylam o synku i go dostalam :) trzymamy kciuki za dziewuszke! 6 lipca juz niedlugo!!!! Ja mowie do brzuszka roznie ale zauwazylam, mowie tym samym tonem pieszczotliwym co do naszego kota. Wiec jak zwracam sie do brzucha kot sie pojawia i odwrotnie jak mowie do kota mlody zaczyna kopac.. heheh

Landrynko
- kochana czy myslisz o Pietruszce? Nie martw sie tak! To tylko szkodzi Tobie i Sebkowi... Nasze wsparcie i modlitwa z pewnoscia jej pomoze psychicznie... wiem jak bardzo sie czlowiek zwiazuje z drugimi osobami na forum. Ja mam wrazenie, ze jestesmy wszystkie super znajomymi, choc przeciez piszemy nie porownywalnie mniej niz na pazdziernikowkach!
Wiem, ze to latwo powiedziec ale nie denerwuj sie na sprawy na ktore nie masz wplywu... stres jest wielkim wrogiem... jestem przekonana ze stracilam moje pierwsze dzieciatko glownie z tego wzgledu...
Na pewno poszukam takich grup u siebie w okolicy na fb! dzieki za podpowiedz!
Trzymaj sie kochana i walcz o siebie z lekarzami, musi byc jakis sposob na poprawienie Twojego stanu!

Agata - Ty juz na pewno spakowana! Jak znajdziesz chwile na urlopie kliknij cosik do nas!

Verita- oje doswiadczenia z poloznymi poki co nie najgorsze ale rewelacji nie ma! Pyskuj ile wlezie! Trzeba sie szanowac aby Ciebie szanowali!

Milego dnia!!!

Ja tak ugodowa jestem ale jak jej mowie ze mam 5 kotow w domu i chce badanie na toksoplazme to ona muszisz isc do gp a gp dlaczego plozna ci nie dalam skierowania??? pytam czy dziecko duze a ona o tak nice size a dziecko 2.5 kilo, pytam odwrocone jak ona dobrze , dobrze do porodu a ona nie byla glowka w dol, mialam za duzo wod plodowych czego nie zauwazyla dopiero na cesarce sie dowiedzialam a i z casarka tez mowie do baby zapisz mnie na cesarke a ona my tego nie oferujemy !! co za idiotka wiec ze bylam przygotowana na ta odpowiedz nagadalam jej i od razu umowila mnie na rozmowe z lekarzem w szpitalu. i najlepsze na koniec jak przyszla do domu dziecko sprawdzic jako jedyna nie umyla rak przed dotknieciem malej do tego wagi z auta nie chcialao jej sie przynisc.sorki ale jak mi ja beda chceili wcisnac to skarge napisze i tyle.

Hello

Ja od rana rycze:p ale co tam taki dzień. Znowu sie problemy na głowe zwaliły. Ale jakos sie zepniemy i damy rade.

Aleks super że wyniki usg rewelacyjne:) Gratulacje chłopaczka:)
Tak myślałam o Pietruszce. Ale ona nie jest tylko koleżanka z forum... Bardzo się związałysmy. gadamy codziennie.
Taka moja psiapsióła.
A to co o ich stanie na forum napisane to tylko cześć. Wiekszosc ale i tez nie wszystko jest na zamknietym.
Nie wszystko przekazuje dalej. Bo i po co całe rzesze cieżarówek martwić.

Verita nie daj sobie takiej dać baby. Tu masz prawo wybrać z kim chcesz pracować. I masz prawo wybrać sposób w jaki chcesz rodzić. A nie baba bedzie wymyślać głupoty.

Verita - pisz skarge! Masz racje! Co za niekompetentna baba! Niekompetencja mnie w tym kraju przeraza, od pani w sklepie do wyzszych stanowisk. Ze ten kraj jeszcze funkcjonuje to ja nie wiem jak to sie dzieje! Chyba dzieki obcokrajowcom ;p
Wlasnie zauwazylam, ze wychodzisz za maz za niedlugo! Gratulacje! wszystko juz dopiete na ostatni guzik?

Landrynko, acha teraz rozumiem sytaucje z Pietruszka... coz nie pozostaje mi nic innego jak tylko poprosic Cie abys ja od nas pozdrowila! Nie becz kochana! Bedzie dobrze, cokolwiek Cie trapi na pewno sie rozwiaze! Przytulam...

Postanowilam wrzucic na maxa na luz w pracy wiec siedze sobie na lanczu z kanapcorem i herbatka pelna godzine na internecie, nie odbieram telefonu, nie zerkam w maile - mam sluchawki w uszach i wywalone co sie dzieje dookola mnie hehe! Taka jestem :)

Dlatego teraz juz sie sama zajme wyborem ploznej. Skarge napisze jak mi beda ja wciskac. Najlepsze ze po porodzie przyszlam do tego centrum na play grupe z malutka 2 miesiace moze i recepcjonistka pyta czy chce poloznej sie pochwalic a ja: Lucy??? no co ty?? a ona : aaaa Lucyyyy. i tez usmiech do mnie. Czyli chyba nie jest kochana przez innych

verta gratulacje z powodu dzidzi a pozatym gdzie ta polozna jest na saffrone lane do ktorej przychodni chodzisz jaki numer nie chce na nia trafic w przyszlosci jak zdecyduje sie na drugie dziecko pozdrawiam zdrowka zycze x

aleksiel gratuluje syneczka
co ja sie tu naczytam o tych położnych póki co moja jest ok co prawda dopiero raz mialysmy spotkanie bardzo przyjemne 1,5h moze dlatego,ze młoda to mi przypadła do gustu w środę znów sie z nią widzę więc zobaczymy co teraz. Mi dała badanie na cukier bo moj ojciec ma cukrzycę. :-)

Hej dziewczyny, siedzimy przed blokiem, mamy taki maly wspolny plac, nic szczegolnego ale mloda troche sobie polata. Gania koty sasiadki ; )

Aleks gratuluje udanej wizyty I synka :)

My juz na walizkach siedzimy praktycznie, jak znajde chwile czasu to jeszcze rozpisze sie wiecej. W pl bdde zagladac z tel trzymajcie sie buzka :)

reklama
verta gratulacje z powodu dzidzi a pozatym gdzie ta polozna jest na saffrone lane do ktorej przychodni chodzisz jaki numer nie chce na nia trafic w przyszlosci jak zdecyduje sie na drugie dziecko pozdrawiam zdrowka zycze x
w St Christofer center, od tesco boczna , jak 88a skreca, w zasadzie przyjdz kiedys na play grupe to sie poznamy. ta polozna to Lucy przyjmowala w srody

Do góry