reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

My wynjmujemy pokój i póki co tak zostanie plus to,ze ma ogródek :) ale od lipca chcemy kupić coś z wolnego rynku ale przy pomocy Grampian Housing Association , któraś z Was moze z tego korzystała??
ja nawet nie wiem co to :eek:

dzien dobry!!!

Verita
jak maja na imie Twoje dzieciaki?

Trzymajcie kciukasy za nasze usg o 16 dzis!!! Nie moge sie doczekac

Milego dzionka!!!
Moj chlop niestety nie chce zebym pisala imiona dzieci coz w zwiazku trzeba sie ukladac z druga osoba.
I duzo &&&&&&&&&&&&&&&&& za usg :-D:-)

reklama
Hej dziewczynki :-) Verita ta organizacja zajmuję się pomocą w zakupie pierwszego mieszkania i jest kilka opcji np. mozesz wykupić tylko 25% wartości mieszkania a po roku dokupywac kolejne % , jest kilka opcji jakby co ma o tym wiadomości w PDF po polsku więc jak coś to na priv
aleksiel to moja pierwsza ciąża a co do przeczuć nio chcę bardzo dziewczynkę , może źle robię bo razem z moim M zwracamy sie do brzuszka po imieniu które już wybraliśmy , ale co tam najwyżej sie to zmieni hi hi przekonam sie ok. 6 lipca bo jak sie uda to w ten dzień wybierzemy sie na prywatny scan :-) Ja rownież trzymam kciukasy :)

Cześć,
normalnie sie rozszalałyście z tymi postami:p hehehe
Oby tak dalej.

Wczoraj nie czułam sie zbyt dobrze, bardzo się przejmuje moja kumpelka z pazdziernikówek... i myslałaysmy jak jej pomoć.
Bardzo mnie potem przuch bolał. Modliłam sie i ryczałam.

Do tego dziś mamy wycieczke do adwokata ( zaległe sprawy mojego P.) musi wszystko wyczyscić i wyklarować. Oczywiście to też mnie troche kosztuje nerwów.
Do tego Mat po wtorkowych zajęciach piłki noznej miał goraczke i wielki kaszel. wiec w domu wczoraj został. Wysłałam maila do szkoły jak zwykle z informacją bo tak sie umówiłam z headteacher'ka a tu jakas baba zostawia mi wiadomosc ze mata w szkole nie ma i co sie z nim dzieje.
Opietruszczyłam bo przecież zawsze informuje. I powiedziałam ze jak chce to niech do mnie do domu przyjedzie nastepnym razem. Nowa głupia babe przyjeli do officu i nie ma pojecia co szie dzieje.

Druga starsza babka mówi... przeciez u nich zawsze informacja idzie mailem, bo rano nie mamy czasu odbierac telefonu.
Normalnie anglicy mnie rozwalaja swoja zaradnoscią.

Aleks ja kupowałam i sprzedaje niepotrzebne miedzy innymi na fb.
W naszych okolicach zakładane są grupy społecznościowe. Wstawiasz dane co sprzedajesz zdjecie i umawiasz sie na transakcje w danym miejscu. zazwyczaj odbieram z domu sprzedajacego.

Musze teraz siłownie wystawić. P. dostał ja w zamian za oddanie kasy a wogole nie jest nam potrzebna.
Zostawie tylko rowerek ( mamy 2 atlasy i ławeczke i bierznie) i sofe z fotelami, i jeszcze pare niepotrzebnych zbednych rzeczy.
Taki carboot przez internet.

Szefową olej...:p
Kawa... królestwo za kawe. Nie oduczaj sie pić kawki. Ja musze wypic min jedna teraz.
Zazwyczaj wciągałam z 5-8 kaw dziennie. teraz ograniczam do 1 szt.
Ale nie zrezygnuje bo bede miała kolejny problem. Mam strasznie niskie ciśnienie i czyms trzeba je podnosic.
Zeby w łózka wstać.

TRZYMAM KCIUKI ZA USG.
Ja dzis musze sie na dodatkowe wizyty z polozna umowic... bo cos sie dzieje nie tak. nie moge przeciez ciagle lezec w łózku i zeby ciagle mnie bolało.

Agata ja wlasnie tez stwierdzilam ze uzywki kupie. Bo przeciez szybko z nich wyrosnie a potem odsprzedam. I bede mieć na następne rozmiary. To co kupiłam to wszystko 62 (0-3M). A ze była okazja ponad 100 szt za 35f kupic wiec jest git.
Co do łózeczka szukałam u nas w okolicy i uzywane chodza bez materaca ok 30-40f. Wiec stwierdziłam ze wole kupic w ikea nowe za 35f.

Miłego wyjazdu.

Verita masz racje wszystko zalezy od dziecka czy zaakceptuje nowe rodzeństwo. Moje wszystkie są zachwycine... tym bardziej ze ciesza sie ze to nie siostra. Kurcze tylko ja chciałam dziewczyne a reszta chciała chłopaka... niedobruchy te moje chłopaki.

Towicz witaj... rozgosc sie:)
Cos suwak nie wyglada jak trzeba:)
Nie rozgladałam sie za kupnem domu wiec nie pomoge. My mamy dom jako dodatek do pracy P. Wiekie powierzchnie do sprzatania jak na terazniejsze moje przytulanki i mdlenie...Ale dajemy rade
DO brzuszka mów jak chcesz... U nas była Joasia a co... bedzie Sebastian:p Trzeba jakoś brzuch nazywać:))

Miłego dnia kochaniutkie. grzeczne bądzcie!!!!

my bedziemy wykupowac nasz dom ,ale raczej za jakies 4 lata moze 3 , zobaczymy.na razie zastanawiamy sie nad zamiana ale tyle kasy wpakowalismy ze szkoda, bo jak sie z kims zamienimy to wszystko jesr zrobione a jak z counsilu to puse w srodku,

Wiecie czego mi tu brakuje w prowadzeniu ciąży? Że tyle sie czeka na usg. A prywatne za drogie przynajmniej dla mnie. Dobrze że do polski lecę to spróbuję tam zrobić już na następny dzień.

Verita a wiesz czego mi tu brakuje... tego ze ktos spojrzy czy mam wszytsko ok w srodku.
Miałam krwiak w srodku na 3 usg mi wyszedł a teraz na ostatnim juz go nie ma, ale w PL juz bym miała plan leczenia a tu usłyszałam to jak dziecko przezyje to znaczy ze silne. i nikt nie bedzie się przejmować czy mi pęka ten krwiak czy nie.

Od wczoraj duzo bardziej pobolewa mnie brzuch, i cale plecy. mdli mnie masakrycznie, chodzić nie moge....
Pojechalam do przychodni i sie mnie pytaja kiedy chce spotkanie. a ja ze chetnie jutro... Dostałam termin na czwartek.
Ale teraz juz nie popuszcze. badania kaze dodatkowe zrobic. bo to nie mozliwe... w tym tygodniu zemdlałabym z 10 razy gdyby nie to ze usiadłam na podłodze.

Towicz działa działa:pP 14 tydz fajnie:pP

Aleks
i co w usg?
Wszystko ok?

Mi brakuje i częstych scanow i badań ginekologicznych. MOJ pierwszy scan z NHS miałam w ten poniedziałek a jak byłam w 8 tyg to byłam prywatnie , bo inaczej bym zwariowała z tej niewiadomej ... I boli mnie to ,ze znam dziewczyny które muszą sciemniac ze mają krwawienie, żeby uzyskać scan :-(

czesc wpadam tylko na chwile pochwalic sie ze wszystko ok, Jutro wszystko opisze.
Jestem zdrowym, duzym chlopcem - macham Wszystkim forumowym ciotkom!!!

IMAG0549.jpg

Załączniki

• IMAG0549.jpg
    IMAG0549.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Gratuluję chłopaka.
Moja położna też wszystko olewala. Szkoda mówić. Teraz podkresle ze jie chcę jej a jak ki będą wciskać to rozrobe zrobię. Leniwa i głupia baba była.

Do góry