reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Agata mata badali na słuch dopiero przed operacja. ale sama mozesz tez sprawdzic...
Jak siedzi ci na kolanach powiedz jej koło ucha cichutko...
typu chcesz czekolade... i tak zeby nie widziala ze mowisz... bedziesz miała pojecie...
moj tez sie zagapiał w tv... i nie słyszał poleceń jak stałam z lewej strony.. a prawej słyszał czesc
Okazało sie ze ten migdał tak sie rozrósł ze przyciskał błone. Usuneli migdał ze wzgldu na infekcje i nacieli od srodka blode w uchu zeby płyn wypłynął.
Słuch wrócił natychmiast.
Podczas badania kobitka załozyła mu słuchawki i kazała łapac pipy... wysyłała fale do ucha i obserwowała skale powrotu fali.

Mysle ze warto przebadac... naciskac zeby sprawdzili.
A jak nie dadza ci teraz sklierowania to naciskasz a jak nie to w pl na wakacjach zrobisz badania:))

Powodzenia.

Ide spać bo mnie normalnie nerwy zjedza...

reklama
TO i przyszedł na mnie opisać co i jak... SZOK SZOK SZOK>>>>

W szoku nadal... ale Kochane poznajcie Sebastian Piotr.
Przeczytaliśmy listę angielskich imion... i P. mówi to moze być. ( na bastka) ale dodajemy też Patryk... bo wykrakał w ten sposób ze bedzie synek.

Zeby nie było dziś przed wyjściem P. zaczepia brzuch i mówi... Aśka ale ty nam tylko hu...a... nie pokaż i sie hihralismy całą droge do szpitala.

Z wielkim lekiem weszłam do gabinetu. Pracownik przemiły.
Wszystko nam pokazała, nerki zoładek, mózg ... i wiele innych. raczki nozki wszystko na miejscu.
Młody strasznie sie wiercił.

Zapytałam o te omdlenia... i konkluzja jest taka ze młody naciska na jajniki.
Młody jest połozony bardzo nisko pomiedzy koscmi miednicy i jak noge wyprostuje to akurat mnie walnie i to tak ze mi sie ciemno robi. Głowe ma po mojej lewej strony i nogami wali mnie po prawym jajniku.

Co do diagnozy.. wszystko ok na miejscu. I do tego zdrowiutki.
waga 343g, hc 178,5 mm, Va 7,6 mm, Vp 7,1 mm, TCD 19 mm, AC 151,2 mm, i kość udowa 32,8 mm.

Wszystko wskazuje ze urodzi sie 22.10. Wszystkie parametry potwierdzały date z poprzedniego usg.

Ostatnia edycja:
landrynka gratulacje udanej wizyty :-):-) pewnie jesteś teraz już spokojniejsza i stres opadł :tak:

hehe synek zrobił Wam psikusa, ale chopaki fajne są :tak:

fajnie tak zobaczysz kruszynkę na usg, już nie mogę się doczekać swoich wizyt :-)

czesc Dziewczynki!

Landrynka - do trzech razy sztuka :) najwazniejsze, ze Sebastianek zdrow jak ryba! Gratulacje!!!! A podali Ci dlugosc CRL?
Jestem ciekawa jakie nasze maluchy sa dlugie na tym etapie.. Moje mlode chyba lezy jak Twoje bo po lewej stronie czuje takie mniej intensywne ruchy, takie oble, a po prawej intensywne podskakiwanie wiec chyba nogi :) Wczoraj moj M. pierwszy raz zobaczyl jak sie rusza i wybrzusza skora tak gdzie mlody kopie. Na razie widac to delikatnie bo u mnie sporo sadelka na brzuchu. Na moj brzuch mowie Pimpus Sadelko (Pimpus jest w srodku a sadelko wiadomo). Tak myslam, ze Twoj synek to Mateusz. Skrot lubie :) bo moj maz to tez Mateusz :) nazywamy go Mate :) pytalam bo dalej rozkminiamy imiona i opcje. U nas Leon zostaje na 100 % tylko zagwozdka na imie dla ewentualnej dziewczynki....

Agatko nie znam sie na sluchu ale wydaje mi sie ze warto sprawdzic u Amandy jak mowi Landrynka a noz to to! a jesli nie to na pewno bedzie ok - mysle ze to moze miec genetyczne podloze. Ludzkim gadaniem sie nie przejmuj- najwazniejsze ze robisz wszystko co powinnas aby jej pomoc a na nia przyjdzie pora. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Moja bratanica tez ma swoj jezyk i jak ja pytasz w ilu jezykach mowi to odpowiada,ze po polsku, angielsku i ryjsku... Sama sobie ta nazwe wymyslila...
Rozmawia w tym jezyku ze swoja kolezanka Anita i chlopakiem Jasonem, ktorych tylko ona widzi... heheh
Faktycznie ciezka sprawa z tym przedszkolem ja bym chyba jednak poslala ja od wrzesnia, bedziecie miec czas sie zaadaptowac do nowej sytacji przed przyjsciem na swiat mlodego.

Pozdrawiam serdecznie!

Hello.. a u nas troche sie chłodno zrobiło a miało być lato do niedzieli.
ahhh

Agata stres mi nie opadł jeszcze. Jak pomysle ze mam tyla facetów w domu ( w sumie 3 chlopców i tatus i Sebek) to ahhh
W kwesti ilosci facetów nie chce tej sytuacji wyjasniać na forum.
Ale chciałam miec chocby troche równowagi ... wczoraj P. mnie przekonywał ze i tak oni mnie najbardziej kochaja i nikt mi podpasek i szminki nie bedzie podbierać.
Plusy wymyślał jak tylko mógł:p

Aleks nie mam innych parametrów podanych... wszystkie wypisałam.
Ale gadałam z pazdziernikówkami i w przyblizeniu młody w sumie powinien miec z 20 cm wzrostu. Porównywałyśmy długosc kości udowej.

Zmęczona jestem mimo ze nic dzis nie robiłam... nie mam na nic siły.
Spać mi sie chce... i chyba zaraz kimono zalicze.
aaaaa zapisalismy Mata na piłke nozna... bo bardzo chciał:))

Miłego dnia:))

Landrynka hehe zawsze możecie próbować a może trzecia trafi się dziewczynka ;-) Fajnie z tą piłką, mojej też by się to przydało, troche energii by spaliła bo czasem mam wrażenie że mi chate rozniesie :-p mały demon z niej, jak drugie takie będzie to ja się wyprowadzam ;-)

Ja też dzisiaj padnięta, od rana ganiam za młodą i namawiam na nocnik. Nr 2 od kilku dni robi na nocnik, ale siku niet ;-) dzisiaj 2 razy na nocnik siku i z 15 na dywan :-pTeraz mam chwile na herbate bo siedzi spokojnie pod kocykiem i ogląda bajki (pewnie zaraz się zleje na kanape). Mam już po mału dość, niech zaskoczy szybciej bo utoniemy w tych sikach :wściekła/y:

Aleks ja się skarżyłam że moje się nie rusza a od dwóch dni odbija mi się od ścianek brzucha jak piłka ;-) narazie takich wyraźnych kopniaków nie czuje, tylko takie kotłowanie się i przepychanie :tak: u mnie w pierwszej ciąży było widać szybciej ruszający się brzuch a teraz więcej sadełka jest i pewnie dłużej zejdzie żeby z zewnątrz było widać. Powiem Wam, że narazie się oswajam z tym skaczącym w środku brzuchem ;-) dziwne uczucie ;-) tak samo pamiętam jak młoda już z brzucha wyskoczyła to mi brakowało tych kopniaków ;-) mój mąż w pierwszej ciąży nie bardzo chciał głaskać brzuch, jak mu mówiłam że zobacz jak się rusza to mi odpowiadał 'że przecież wie że tam jest :-p' no ale on już taki jest dla niego coś jest białe albo czarne nie rowodzi się bardzo w szczegóły. Natomiast po porodzie a zwłaszcza teraz świata nie widzi poza Amandą ;-) rozpieszcza ją strasznie..

no i młoda mi się zlała.. naszczeście na koc na któym siedziała:happy:

Hej hej Pietknoty!!!!

Jak weekend ciezaroweczki?

Landrynko sa plusy dodatnie i plusy ujemne jak to nasz szanowny pan prezydent mawial... Tylu chlopa w domu - przynajmniej bezpiecznie :) ja jutro sie dowiem co i jak - zaklinam moje malenstwo coby sie ujawnilo - trzymajcie kciukasy! Jesli bedzie chlopiec ja tez bede w mniejszosci, bo nasz kot to zdecydowanie samiec alfa ;) Ostatnio snila mi sie wersja rodzinki pl z moim udzialem - ja, moj M i 3 chlopcow hehehe :)
Pilka nozna super sprawa! Moj tata jest nauczycielem wf i prowadzi szkole narciarska wiec ma jobla na punkcie sportu.
Juz szukal w internecie szkolek pilkarskich dla wnuka tutaj w okolicy... ja go tam wkurzam mowiac, ze mlodego zapisze na krykieta, bo to gra dla gentelmenow :)

Aga- jak tam postepy z nocnikiem? Na pewno Mloda szybko zalapie! trzymam kciuki.
Gratulacje ruchow - uczucie faktycznie dziwne, trzeba sie przyzwyczaic. Moje mlode uwielbia czekolade, zauwazylam ze jak zjem to strasznie fika. Ma to po tacie bo ja raczej slone preferuje nie slodkie. Dziewczyny u mnie 4.5 kg na plusie, boje sie ze przybede do 20 kg na plusie....
Trzymajcie za mnie kciuki za jutro - niby nie ale sie denerwuje... Dam Wam znac jak wroce.

Caluski, cukiereczki, ciasteczka!!!

Aleks wagą się nie przejmuj :tak: hehe wiem łatwo tak mówić ;-) ja w pierwszej ciąży do przodu miałam 9kg, teraz 1,5kg i wacha mi się tak czasem + 1 czasem + 2 -> mam dwa gorsze dni że mi niedobrze i znowu + 1 waga pokazuje. Tylko że ja musze naprawdę uważać żeby za dużo nie przytyć bo mam nadwage :baffled:

będziemy trzymać kciuki za jutrzejsze usg, daj znać po!!

reklama
Czesc Dziewczyny,
Przelozyli mi usg na czwartek 16.00 bo technicy usg chorzy na rotawirusa…
Jestem rozczarowana… zle spalam w nocy bo sie denerwowalam a tu lipa…
No coz nie pozostaje mi nic innego jak czekac.
Buuuuu….

Do góry