Znalazłam chwile wiec popisze.
Agatakat to gdzie ta polska ginekolog przyjmuje? U mnie w przychodni sami miejscowi. I oczywiście ciągle słysze że ciąża to nie choroba. Za to ja się czuje strasznie chora. mdleje, wymiotuje mimo ze to juz 14 tydz. Dobrze ze to jest dla nich powód żeby dać zwolnienie od roboty.
Fajnie że spotkanie z położną było w grupie. Ja miałam sama... standard czy moze usune i stwierdzenie ze jak rodze dla benefitów to lepiej usunąć. a ja nie byłam dłuzna babie. Dodałam ze jak by wiedziała ze dziecko rodzac sie tu dostaje odrazu status obywatela uk tak by nie powiedziala. Kobita zdebiała i sie pyta a ile tu mieszkamy... a ja ze ojciec 8 lat i dziecko jest w pierszej kolejnosci anglikiem a potem jak sie postaramy o obywatelstwo to dopiero polakiem. Kobita zeszła z tonu i przestała namawiać na aborcje.
Chyba wolałabym własnie takie zajecia w grupie. Moze by tak na mnie personalnie nie patrzyli jak na jakiegos innego człowieka.
Agatakat - mnie nie mierzili przeziornosci karkowej na usg - w zeszły wotrek.
Mojej kolezance mierzyli i nastawiła sie na zdrowe dziecko a tu .... okazało sie jak sie urodziło ze jednak nie. Wiec zdecydowaliśmy ze to nie ma zadnego wpływu na to co bedzie z dzieckiem. I z naszym zyciem. Wg mnie i mojego P. wolelismy sie nie stresować.
Kopka dzieki za stronke
poczytałam i myśle.
aleksiel wlasnie angielska rzeczywistość mnie przerasta czasami. Ciesze się ze tu sobie o niej popiszemy. Ciągłe pytania a może chce usunąć... nawet na pierszym usg kobita oczywiscie zadała to pytanie.
Nie zgodziłam się na badanie downa, Bo to czy dziecko chore czy nie ma dla mnie małe znaczenie i tak nie byłabym wstanie pozbyć się ( jak to mówią ) problemu. Tym bardziej że to badanie nie ma wpływu na diagnoze - nie da się tego leczyć i już.
Ale muszą się ciebie ciągle pytać. Widze serducho na monitorze i pęka mi serce, wsciekłość bierze jak słyszy sie nieczułosc ludzkosc.
Ale podobno angielek sie tak nie pytaja.
Co do zakupów z Pl. Ja robie liste wysyłam do PL. A potem pakuje mi siostra w paczki.
Po Mateuszu mam wlasnie materac kokosowo - gryczany i zamierzam go przesłać.
Znalazłam takigo dosc taniego przewoznika Ł18 do 35 kg.
Paczki do Polski, Paczki do Anglii - £18 za 31.50 kg! - Przesyłarka.pl nie reklamuje... tyle ze juz korzystałam i ceny sa ok. w porównaniu z innymi kurierami
Napewno bede ciagla zestaw oliwek bambino... uwielbiam je.
I sciagne troche leków... typu na plesniawki, viburkol w czopkach, pioktanine ( czy jak sie to pisze), tantum rosa..
i myslalam nad spiochami. tu nie widzialam nigdzie.
juz nie wspomne o kaftanikach...
ale mozna cos czyms zawsze zastapic.
USG3D/4d dostałam ulotke i u nas kosztuje Ł90 dostaje sie film 10 min i 3 zdjecia.
Usmiałam sie z informacji z ulotki zabierz 4 osoby towarzyszące, pamietaj ze dzieci moga się nudzić podczas badania
ale wysłali i jak mamy ochoty trzeba sie zapisać na dodatkowe badanie.
żabcia fajna strona, ja jednak pozostane przy zakupach na straonach fb i carbootach.
(Pazdziernikowe juz wiedza) Przedwczoraj kupiliśmy koszyk za całą 10.
Wiec bedziemy powoli kolekcjonować.
A tu relacja z USG z tamtego wtorku ( 16.04). Młody/a nie dało sie podejrzeć w rzaden sposób - nóżki skrzyzowało. Przeciągało się strasznie na usg.
wielkosc 6,8cm. 2 raczki, nóżki, widziałam kość ciemieniową - chyba ze zle zrozumiałam co kobita mówiła.
mozg, zołądek, bijące serducho i uśmiech.
I oczywiscie moj krwiak.. rosnący. Przy pierszym skanie w szpitalu po krwawieniu miał 17 mm a teraz ma 23 mm.
Dzidzia do was macha
Przestaje sie chyba martwić... musi być dobrze.
A co u mnie... mat ma zapalenie ucha, ja dycham... słonce wieci wiec sie za porzadki wzielam, własnie konczy sie 5 pranie. sznur na podwóku pęka, zmieniam ciagle pranie.
Obiad zjedzony i czas na odpoczynek.
do jutra... buziaki.
Edit: a i zmienili mi termin porodu z 25 na 22.10. ale tego akurat się spodziewałam. z moich wyliczen wynika jeszcze innaczej. Wiem kiedy co i jak sie stało