reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

hej dziewczyny, wczoraj miałam pierwszą wizyte z położną ale przed spotkanie najedliśmy się strachu.

Wizyte miałam mieć na 14:30 a koło 12 jak poszłam do wc wziąśc próbke moczu to zobaczyłam troche krwii na papierze, przyszła do mnie siostra (mieszka naprzeciwko) i zadzwoniła mi do mojej położnej (ja nie mogłabym nic wykrztusić bo ryczałam) i położna mi załatwiła scan na 13:40, ściągnełam męża z pracy i pojechaliśmy. Naszczęscie wszystok ok, dzidziek tańczył i machał łapkami, krwawienie nie widomo dlaczego, widocznie hormony, czasem tak się zdarza w drugiej ciąży i też mam dużo bóli itd i to podobno też normalne. JEszcze wyrobiliśmy się do położnej na 14:30, mocz ok, ciśnienie idealne, pobrała mi krew i wsumie tyle :tak: będą mi robić test z glukozy na cukier bo jestem w grupie ryzyka i mam też wskazanie żeby rodzić na delivery suite, z czego bardzo się ciesze, nie chciałam rodzić w birth clinic bo jednak chce mieć tą pewność że jakby co to będę dostępni lekarze. Amande też rodziłam na delivery suite. Za 2 tyg będę mieć kolejny scan.

Co tam jeszcze u nas.. od 7 maja zaczyna nam się kurs Amandy z logopedą, przed 12 tyg, raz w tyg będziemy chodzić na zajęcia w grupie. Mam nadzieję że po tych spotkaniach Kurczała nareszcie nam sie rozgada :tak:

reklama
Agatko to sie biedna strachu najadlas! Najwazniejsze, ze wszystko w porzadku! Super masz polozna, ze sie tak przejela :)

oszczedzaj sie i opoczwaj ile mozesz! A i pozytywne myslenie!!! Ja wlasnie mysle nad badaniem z obciazeniem cukru w Polsce... W grupie ryzyka nie jestem wedlug poloznej (choc wszyscy po stronie ojca choruja po 60 r .z na cukrzyce o czym na wywiadzie powiedzialam). Ciekawe jakie kryteria trzeba spelniac. Mysle czy zrobic bo generalnie zalecenia sa aby robic po 25 tyg a ja bede w 15/16 wtedy.

Mysle czy zrobic toksoplazmoze, bo w sumie nie mialam robionej, a mam kota... W sumie przetrwalam ten najgorszy okres wiec chyba jest dobrze. Czytam jak dziewczyny sie stresuja gdy wyniki sa niejednoznaczne i nie chce sobie tego fundowac... z drugiej strony warto wiedziec... ach nie wiem! Decyzje... decyzje ;)

pozdrawiam

alekisiel dokładnie nie znam się na toksoplazmozie ale chyba małe jest ryzyko żebyś się zaraziła jeśli nie miałaś styczności z odchodami i nie sprzątałaś kuwety, najlepiej jakbyś w pl miała godnego zaufania ginekologa i jego o wszystkie te badania wypytała :tak: ale fajnie, jedziecie do pl w okresie kiedy już możliwe że będzie widać płeć:-) ciekawe co tam chowa między nogami ;-)

Witam, witam i o zdrowie pytam...
agatakat nie martw sie krwawieniem ja juz kilka razy miałam.za kazdym razem mnie skanowali.

Grunt zeby odrazu sprawdzac wszytsko.

I odpoczywaj duzo...

aleksiej jak juz biora krew to niech robia badania na toxo.

macie jakas liste zakupów która tutaj wymagaja. do porodu i po porodzie dla dziecka?
Stworzyłam sobie liste zakupów ale nie moge nigdzie na stronie nhs znalezc co trzeba miec do szpitala i wogóle.

a znalazłyscie moze jakies smarowidło na rozstepy? co uzywacie?
jakies angielskie odpowiedniki?

Agata dzieki... za liste... poszukam jeszcze na stronie w moim szpitalu.

Nawtrusiałam sie truskawek ze smietana i cukrem... teraz sie ruszyc nie moge.
Dobranoc.

reklama
landrynka ja używam olejku arganowego, a Ty co używacie przeciwko rozstępom? w pierwszej ciąży miałam dużo, głównie na nogach

co tam u Was słychać :) ?

ja w przyszłym tyg mam usg, pozatym wczoraj byłam na pierwszych zajęciach z mowy z Amandą, oprócz niej było jeszcze dwoje dzieci, głównie zabawa ale także nauka prostych słówke :tak:

Do góry