reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Agata jaki laborat:p
Co do tego badania przeziornosci... ( nie mowie nie wiadomo jakim angielskim uczyłam sie z 20 lat) ale o to wypytałam. Poprawcie mnie jesli sie myle. Jak wyjdą złe wyniki to dostajesz skierowanie na 2 badanie. Czyli na biopsje. I tam potwierdzaja mozliwość wystąpienia choroby downa?
Mnie ta niefajna polozna nastraszyla ze jest ryzyko poronienia po tym badaniu.

Właściwie to po co oni robią te badania?

Amande tez czeka rewolucja w życiu:) fajnie.

Mat dzis strasznie szalejący był mimo zapelania ucha. Jak wygoniłam go do spania kazał się z soba położyć, śpiewał aluliluli dla dzidziusia i kazal juz brzuch kroic bo dzidzius juz ma z nim w łózku spac.

ahhh chłopak ma pomysły.

reklama
Tak dokadnie, jeśli badanie wychodzi niepomyślnie dostaje się skierowanie na pobranie płynu owodniowego - wykonuje się to przez powłoki brzuszne, ale wiesz zawsze można się nie zgodzić na to badanie. Ja bym się nie zgodziła, byłam przy takim badaniu, wygląda to strasznie.

Wiesz różnie ludzie się zapatrują, ja myśle że dobrze jest zrobić to badanie na przezierność karkową bo w przypadku złego wyniku rodzice mogą się chodz troche psychicznie przygotować do tego co ich czeka.

Ale oczywiście każdy robi jak uważa i dla mnie wyniki i tak nie zmieniłby niczego :tak:

Dzień dobry...

Od rana kawą czestuje...
Zobacz załącznik 554215

Wstaliśmy i wcieliśmy sniadanko. Mat dzis dał pospać do calej 9.30. ale fajnie tak spokojnie i powoli wstać.
Dresiki założone na poranne bieganie po domu. Dziś czeka mnie wielkie prasowanie po wczorajszym praniu.
Pogoda troche sie popsuła. Znowu zimno.

Co do badania kobita wymierza szyje na usg i podaje wielkosc. U mnie wyliczała jeszcze coś na kalkulatorze i stwierdziła że mimo ze nie chciałam wiedziec to i tak mi powie ze powinno byc ok.

Wynik dostaje sie poczta.

Miłego dnia dziewczyny.

Ostatnia edycja:
no to mi cos wymierzyli po czym polozna zgubila wyniki , znalazla przed polowkowym, nic nie chciala powiedziec , a po polowkowym ze tylko jest w normie i nie naleza mi sie juz zadne badania. A ja cala ciaze myslamco tam jest i jak to oni patrza??? Teraz znow chcem malenstwo i bede chciala inna polozna jak sie uda.

Verita jak zgubiła. W angli z tego co widziałam wszystko rejestrowane jest w komuterze. Mój lekarz rodzinny ma podgląd do zdjec wykonanych podczas usg i opisów. Jak robia badanie odrazu musi wpisac do systemu i wydrukowac wynik usg.

A interpretacje wyniku przysyłają pocztą. Jak nie dostaniesz idz o rodzinnego nich on maila pisze zeby raz jeszcze ci wyslali wynik.

edit: dla uscicslenia usg robione w szpitalu a lekarz z normalnej przychodni

a widzisz zaginely, w srode mialam wizyte to ich nie bylo w piatek zadzwonila ze jest ok. Niby w szpitalu zaginelo. Jakos nie wierze tyle nerow co mialam przez nia , nawet sobie nie wyobrazacie, bo tego badania nie mozna powtorzyc a bylo juz za pozno.Siedzialam i ryczalam

Czesc Dziewczynki :)

Ciesze sie ze watek sie rozkreca :) zapraszam kogo moge!

Agata- ja czuje ze bedzie chlopiec moj M na poczatku mowil ze dziewczynka ale po ostatnim usg zmienil zdanie. Dzidzius jak na moje oko nie wyglada dziewczynkowato :) do brzuszka mowie felos (Felicja + Leon) :)
Lecimy do Pl za 9 dni i robimy porzadne usg moze sie ujawni kto mieszka w brzuszku! Przykro mi ze tak cierpisz na mdlosci mam nadzieje, ze przejdzie Ci szybciej niz w pierwszej ciazy!

Landrynko - to okropne co piszesz jak Cie traktuja u poloznej! Mnie nikt nawet nie zasugerowal. Tylko moja GP zapytala jak jej oznajmilam o ciazy cy to jest dobra wiadomosc. Wynikalo to raczej z taktu a nie z zadnej sugestii takie maja procedury... Bardz dobrze, ze nie pozostalas dluzna! Co za tupet a benefity to glownie jej rodacy biora i powiedz jej tak nastepnym razem!
Co do badan to ja zrobilam dla spokoju - nie usunelabym z tego powodu ale jak Agata pisze daje to wiecej czasu na "oswojenie sie" z sytuacja. U nas wyniki z krwi przyszly prawidlowe - uffff!!!!

Co do przewoznika chyba mamy podobnego cenowo ale chyba kto inny. Doszlo do tego ze zamiast placic bagaz w samolocie wysylamy paczki z rzeczami... w obie strony bo taniej i mozna przewiezc wiecej kg :)

Dzieki za kolejne pozycje na moja liste rzeczy niezbednych :)

Verita - nastepnym razem kloc sie ile wlezie :)

Pozdrawiam ide na krotki spacer przed koncem lanczu przewietrzyc mlode bo dupsko mi zdretwialo od tego siedzenia :)

Koszyk super! Ja na pierwszym bootfair kupilam originalne buciki i czapeczke z timberlanda za cale 2 funty :) takze musi byc chlopiec :)

reklama
Czesc, aleksiel ja sie juz przyzwyczaiłam ze zawsze mam pod gór. ale co tam... kłóce sie o swoje zawsze.

Dziś mam słaby dzień. niekonczaca sie migrena i ból nerki.
Paracetamol nie pomaga. Ciagle przytulam wc.

Masakra dzis... miłego dnia

Do góry