reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cień cienia na teście dzień przed miesiączka

reklama
Tak jasne, jednak jest to dopiero 11 dni po owulacji:)
rozumiem , ja poprostu jestem wyczulona na testy na których kreska stoi w miejscu lub ciemnieje tylko delikatnie ( mimo tego że wiem że to kawałek papieru i może się różnie wybarwić ) przy moich 2 biochemach testy stały praktycznie w miejscu przez kilka dni , ciemniały delikatnie i beta też wzrastała nie prawidłowo . Teraz codziennie widziałam różnice w testach , ewidentenie była różnica nie musiałam się zastanawiać czy ciemnieje i na ten moment jest wszystko okej . Trzymam kciuki żeby u ciebie też było dobrze

rozumiem , ja poprostu jestem wyczulona na testy na których kreska stoi w miejscu lub ciemnieje tylko delikatnie ( mimo tego że wiem że to kawałek papieru i może się różnie wybarwić ) przy moich 2 biochemach testy stały praktycznie w miejscu przez kilka dni , ciemniały delikatnie i beta też wzrastała nie prawidłowo . Teraz codziennie widziałam różnice w testach , ewidentenie była różnica nie musiałam się zastanawiać czy ciemnieje i na ten moment jest wszystko okej . Trzymam kciuki żeby u ciebie też było dobrze
Nie zdążyłam iść na hcg dziś , test negatywny...

Nie zdążyłam iść na hcg dziś , test negatywny...
przykro mi 😔 czyli jednak beta musiała być bardzo niska i spaść , najlepiej od razu robić krew bo w razie powtarzających się sytuacji masz cos dla lekarza do potwierdzenia , bo same testy raczej nie są wiarygodne 😔 trzymam kciuki aby kolejny raz był szczęśliwy 🤞

przykro mi 😔 czyli jednak beta musiała być bardzo niska i spaść , najlepiej od razu robić krew bo w razie powtarzających się sytuacji masz cos dla lekarza do potwierdzenia , bo same testy raczej nie są wiarygodne 😔 trzymam kciuki aby kolejny raz był szczęśliwy 🤞
Tak jak mówisz hcg w dniu miesiączki i koniec z testami. .szkoda nerwów dla nich..:)

reklama
Tak jak mówisz hcg w dniu miesiączki i koniec z testami. .szkoda nerwów dla nich..:)
akurat nie miałam na myśli w dniu miesiączki , tylko jeżeli coś podejrzewasz ,to zrobić test i jak jest cień to od razu beta , żeby mieć coś co pokazania lekarzowi , i zacząć szerszą diagnostykę jeżeli temat się powtarza . Chociaż z tego co pisałaś to już jesteś po poronieniach także lekarz powinien wiedzieć co dalej robić

Do góry