reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

pieszczoszka nie kupuj trzykolowca bo wyladujesz (nie raz) jak ta laska z komorka, do ktorej sama link wstawialas :-p:-D

Ja tez sie juz zastanawiam nad spacerowka-parasolka a to dlatego, ze a) przydalaby sie na krotkie wypady, chocby wokol domu (odsniezone) kiedy meza nie ma a ja nie mam sily wojowac z naszym normalnym wozkiem b) wszystkie, ktore ogladalam jeszcze w ciazy byly ciezkie jak 100 diablow :wściekła/y: i obawiam sie, ze te poszukiwania moga byc dlugie :no: Moja, kiedy ja bylam dzieckiem, byla tak lekka, ze ja jako dziecko (bawilam sie nia jako 6-latka) moglam ja nosic w jednym reku - jak wlasnie parasolka - byla z aluminium. A wytrzymala rzesze dzieci, bo moja mam odsprzedala ja potem sasiadce a ta dalej i dalej :-D Szkoda, ze nie wiadomo, dokad powedrowala, bo by i teraz pewnie mogla jeszcze sluzyc (ladny pomaranczowy kolorek) - kiedys to byla jakosc! :tak:Te dzisiejsze wynalazki sa za to ciezkie jak z olowiu :wściekła/y: Wiecie ile moze wazyc (minimalnie) takie wspolczesne ustrojstwo?

reklama
Widziałam niedawno pana, potocznie zwanego złomiarzem, który szedł z taka starą, ubiegłowieczna spacerówką - jak ona jechała;)

A co do wózków - mi w sumie nic w moim nie przeszkadza - doceniam mocno duże i nieskrętne kółka - no ale ja duża silna dziewczyna jestem i mogę to ustrojstwo nawet po schodach na górę tachać. Spacerówke kupię taką, zeby mi do bagaznika wchodziła bez potrzeby przesuwania tylnych siedzeń do przodu, bo teraz jak pakuje ten wózek to muszę je przesunąć na maksa do przodu i na tylnym siedzeniu nie zmieści sie juz nikt kto ma choć szczątkowej długości nogi:)) No i koniecznie duże i nieskrętne koła. Te skretne doprowadzaja mnie do cięzkiego obłedu - nawet po zablokowaniu kiwają sie jak pijane po naszych równych chodnikach.

A my dokupimy spacerówkę na ramę którą mamy obecnie. Koła są duże i pompowane, a najważniejsze rama jest na wahaczach więc wózek lekko i miękko się prowadzi mimo nieskrętnych kół. W tej chwili nie muszę całej konstrukcji tachać na pierwsze piętro, tylko wypinam gondolę i śmigam, waży sporo z dzieckiem, ale cóż, nikt nie mówił, że będzie lekko. Ważne że Mała ma dużo miejsca i MOŻE zimę przejeździmy.
Navington – Producent Wózków Dziecięcych i Akcesoriów do Wózków

a widzisz Flaurka - ja choc trzcinka (juz :zawstydzona/y:) nie jestem, naszego bolida po schodach nie wtacham, nie mam co marzyc. Za to ze skretnych kolek jestem zadowolona. Mamy wozek austriacki a Austriacy, lud gorski i solidny, zna sie na wertepach :-) Kola sa duze i pompowane, amortyzacja i jedziemy - i po lace i po korzeniach i po kamieniach :-) A w kombi to nie tylko wozek sie zmiesci ale i pies (bagaznik), dwa wiadra plonow z ogrodka (tez bagaznik), zakupy (pod siedzenie) no i oczywiscie my - i nic przesuwac nie trzeba :-)

Hmmm, moze warto wpasc do Zielonej i okrasc tego zlomiarza (troche obciach ale co pozostaje? ech, kto by pomyslal, ze sie czlowiek bedzie rozczulal nad socjalistyczna jakoscia :laugh2:) :-p:-D:-D:-D

Pieszczoszka Lire odradzam!!!!!!!!!1 Mialam espiro Magic na 4 kolach chyba nawet juz nie pamietam ale ze wzgledu na typ zawieszenia nie decyduj sie:no:dziecko bedzie juz ciezkie, bedzie podskakiwac w dodatku przy tych atrakcjach wjezdzajac np na chodnik przy podbiciu raczki wozka nagniesz prawie do kol - dla mnie to porazka. Ja szybciej sprzedalam niz kupilam:-D Parasolka ok ale tez bedziesz klela pewnie bo male podwojne kolka tez potrafia sie dac we znaki ( tez mialam przy straszym i w miescie i tez musialam sprzedac:-D)
Ja osobiscie zadowolona jestem z tego ktory teraz mam kupilam nowy za 400 zl w promocji i ma wszystko co potrzebne. My bylismy postawieni pod sciana, pojechalam do rodzicow bez wozka bo mlody mi tak w nim wyl ze bez sensu bylo zabierac:confused2: w sklepie testowalismy, ten mu podpasowal i kupilam bez zastanowienia - i mial chlopak racje jest ok!!!:-D
Baby Design Walker
mamy czarno - czerwony

No własnie mnie też sie moja wersja spacerówki nie podoba , no ale coż zime trzeba przezyć z Bartkiem też jezdziłam w zime w wózku z wielimi kołami i sie chwalilam a jak widziałam laski ze małymi kułeczkami jak sie nasilały pchały wk....:-D wiec na zime jak najbardziej duże koła ....

ja do bartka spacerowke mialam cos takiego
WÓZEK SPACERÓWKA MAXIMUS CARETERO +GRATISY +KURIER (2631344727) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
super lekka a o to najbardziej mi chodziło ...

reklama
Ja wcale nie zmieniam przed co najmniej marcem na spacerówkę mam jedo bartatina clasik.Gondola duża.A o spacerówce pomyślę wiosną te odważne co już dzieci do spacerówek przeniosły spytam o opinię na temat ich przydatności .Myślę ,że wtedy dobrze wybiorę:-D

Do góry