reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

No wlasnie ja to nawet nie mam pojecia co szpital kaze miec swojego a co daje.... czekam na zajecia w szkole rodzenia gdzie bedziemy razem ogladac porodowke i mam nadzieje wtedy polozna powie co i jak... na razie wiec mam tylko przygotowana pizame ( nie wiem czy musze miec dodatkowo koszule do porodu???!!) i dres, kapcie i troche kosmetykow ( ja tez bede robic makijaz, nienawidze siebie bez ;) ) Apropo szpitala.... jak pytanie nie w tym miejscu to mnie skierujcie gdzie je zadac ;) : wy rodzicie w szpitalu z oddzialem dzieciecym, w razie wu czy nie???

reklama
U mnie jest oddział neonatologii.
Wracając jeszcze do rzeczy, które zabieram do szpitala, to mam już rozeznanie czego tam nie ma i warto mieć. Ale one nie zajmą dużo miejsca, bo to np. papier toal. (podczas pobytu w szpitalu chyba tylko raz spotkałam się z sytuacją gdy był), sztućce choć są, to ja i tak muszę mieć swoje. Koszuli do porodu jak nie będę miała to mi dadzą szpitalną. Właśnie muszę się zaopatrzyć w podpaski, bo w szpitalu maja tylko takie chamskie podkłady :baffled:. Może podpowiecie jakie Wy kupiłyście bądź będziecie kupowały. Ja po pierwszej ciąży miałam jakieś bella, ale to było daawno temu ;-).

Andav ja jeszcze nie ejstem zdecydowana. Chciałabym odzic w tym co zwykle a tu jest tylko roomming nie am oddzielnego oddziału, neonatologii. W razie czego mam w odwodzie ten bardzo dobrą neonatologią ale jest daleko, warunki już nie tak lusksusowe i kaza sobie placic za rozne rzeczy. Trudna decyzja i chyba ja podejme w ostatniej chwili, zobacze jak sie akcja bedzie rozwijac.
A co do tej pizamy. Pewnie polożna Wam pownie na SR ale do szpitala treba mieć koszulę nocną żeby wietrzyc

U nas koszulę do porodu proponowali, ale wolałam mieć własną i wcale się nie ubrudziła.
Teraz z uwagi na miejsce zamieszkania będę rodzić w innym szpitalu, ale moja gin. tam pracuje, więc jej dokładnie wypytam. Telefon do szpitala wykonać albo tam podjechać i sprawdzić to też nie problem;-)

Jeśli chodzi o sklepik to przecież porodówka to nie jest jakaś bezludna wyspa i dziewczyny sobie wzajemnie pomagają.
Ja mimo, że leżałam na sali prywatnej, rodzinnej to się z kilkoma zakumplowałam, bo miały daleko do łazienki a mój pokój naprzeciw i im pozwoliłam do mnie przychodzić korzystać z łazienki, bo jak widziałam te po CC w pół zgięte to mi ich zwyczajnie szkoda było:-( Ja nie byłam nacinana i zaraz po porodzie czułam się rewelacyjnie.
Poza tym jak M. do mnie szedł a pracuje w domu i jest na każde zawołanie to pytałam dziewczyn czy czegoś nie potrzebują i M. im też robił w razie potrzeby zakupy spożywcze.

Wg mnie dla chcącego - nic trudnego;-)

anik. Prosze powiedz mi jak jak w rzeczywstosci wyglada ten rozek? zadowolona jestes z niego? JA z tego materiału upatrzyłam sobie komplet poscieli(zielony w krowki) i rozek wlasnie a zastanawiam sie jak na zywo wyglada. 3 el. pościel 90x120 do łóżeczka 100% bawełna (2185282207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Od jakiego sprzedawcy Ty kupiłas?

Swój rożek kupiłam w Smyku. Jeśli chodzi o jego jakość jestem bardzo zadowolona :tak:

Ollena - będziemy mieli gondolę do wózka, także myślę, że ok :-)

A rożek dobry, sama wybierałam :-D:-D

kilolku - ludzie mają różne, chore pomysły - z tym się w 100 % zgodzę :baffled:

reklama
Do góry