reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja też się głowiłam jak ubrać dzidzie na wyjście ze szpitala, ale stwierdziłam, że planowanie i tak na nic - po prostu dostosuję się do pogody. Zapewne bodziak z krótkim rękawem, na to pajacyk a resztę się zobaczy.
Tak poza tym to już nie pamiętam jak to jest ubierać, przebierać i w ogóle zajmować się takim małym bobaskiem :-D. Ale myślę, że tak jak za pierwszym razem wszystko samo przyjdzie, instynktownie ;-).

reklama
anik - u nas jak wypisywali Lenkę to M. musiał się pojawić z fotelikiem i jeszcze sprawdzali, że mała dobrze zapięta:tak: Jak ktoś chciał wracać na pieszo (rodziłam w małej miejscowości) to trzeba się było pojawić w szpitalu z gondolą.

Jeśli chodzi o karuzelkę to my mieliśmy gratis do łóżeczka drewex hippo - nakręcaną ręcznie i kolory miała bardzo blade, pastelowe, jak Lenka podrosła to ją któregoś pięknego dnia złapała leżąc na przewijaku i złamała. Teraz kupiliśmy kolorową, na pilota, z muzyką klasyczną i odgłosami zwierząt, firmy tiny love.

No nieźle... to znaczy, w zależności od mojego samopoczucia - albo w wózeczku chcieliśmy zabrać dzidzię, albo w samochodzie (no tu bez fotelika ani rusz, z tym się zgadzam). ale chyba może być na sam początek fotelik, który dodawany jest do wózkowych zestawów?

anik na pewno moze byc fotelik, Twoj m wjedzie wtedy do szpitala z fotelikiem w stelazu. Nie ma problemu, nie kazdy gondole posiada.

reklama
Anik ten fotelik co jest w "wózkowym zestawie" to właśnie fotelik samochodowy :tak:;-):-) więc jak najbardziej!

Czemu takie śmiechy z rożka? Miał być inny?:-)

U nas na wyjście to nie wiem. Zależy od pogody :-p Wezmę w razie "w" polarowy pajcyk albo dresik :tak: Wszystko od razu pakuję do torby bo jak znam D to mógłby zapomnieć albo nie widzieć... :-D Poza tym to mam nadzieję że będzie już ciepło :-p

Do góry