reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

tak, wszystko zależy od warunków rodziny:) ukształtowania terenu, wysokości mieszkania, miasta lub wsi..
wysoko masz:) i faktycznie przyda się coś lekkiego. myślę, że na zimę nasze Maluszki będą już siedzieć, więc może gondolki nie będą potrzebować, tylko śpiworka, więc ten wózek może być dla Ciebie świetny i nie trzeba poźniej kupować spacerówki;)
Skoro Kubuś urodził się w grudniu i całą zimę jako noworodek przejeździł w podobnym wózku i wózek się sprawdził to wierzę ,że ten też sobie poradzi. :tak:;-):-):-)
Tu właśnie jest fajna sprawa ,że z gondolki robisz sobie śpiworek i na zimę znów masz jak znalazł.:-D:tak::tak::-D:-D

reklama
Zgadzam się w 100 % przedmowczyniami - wszystko zależy od potrzeb.
Taką gondolkę można wyjąć i wnieść bez problemu na górę. Ja z tym niestety miałam problem ale zostawiałam wózek na dole - mamy zamknięte osiedle i pomieszczenie przed klatką i po prostu wyjmowałam małego jak wchodziłam na górę.
A jeszcze tylko wspomnie że u mnie gondola była zdejmowana jednym ruchem i jak mały spał a co się bardzo rzadko zdażało to po prostu wyjmowałam gondolę i wchodziłam z nią na górę - szarpałam się strasznie no ale trudno. Co do spacerówki była w komplecie tak samo zdejmowana jak gondola - rozkładana na płasko i spory śpiworek ocieplany który pasował do gondoli i do spacerówki.
Oczywiście mialam również maleńką spaceróweczkę ale to już w późniejszym czasie jak już mi się nie chciało za małym latać. Najtańszą jaką spotkałam - dziadostwo straszne ale się nadawało chyba za 140 zł. Koła skrzypiały prawie od nowości, zacinały się ale na moje potrzeby czyli bardziej jako wózek na rzeczy małego się nadawała. Mały odkąd nauszył się chodzić nie chciał w wózku siedzieć. A nawet jak jeszcze nie umiał chodzić wózka nie lubił ;/

Ja też obu chłopaków w takich wyjmowanych gondolkach woziłam. Dla Kuby mialam taki podobny do tego co zaneta wklaiła, mniej więcej taki ANMAR-wielofunkcynyMIRAGE200 megapromocja NOWOŚĆ (1880804273) - Aukcje internetowe Allegro i bardzo go sobie chwaliłam póki Kuba nie zrobil się cięzki, bo wtedy to nie do przejscia było i wtedy kupiłam spacerówkę ze skretnymi kołami ale na zimę, jak śnieg spadnie a mieszkam niby w mieście ale w takim miejscu gdzie pługi nie docierają to wyciągam go do tej pory. Dla malucha już troche nei bardzo, bo pordzewiał. Teraz myślę, by kupić coś takiego ale ze skretnymi kolami, może coś podobbnego do tego WÓZEK 2w1 GONDOLA+SPACERÓWKA NOWA KOLEKCJA 2011 (1880497406) - Aukcje internetowe Allegro
a jak Michal się urodzł miałam graco stadium duo WOZEK GRACO STADIUM DUO 2x OKRYCIE FOLIA TORBA (1883315054) - Aukcje internetowe Allegro ma swoje zalety ale naszarpałam się z nim nieźle. To w zasadzie jest spacerwka ale miałam do niego taką gondolę wyjmowana i bylo jak w normalnej gondoli, w dodatku byla ocieplana, a to akurat była zima, tylko mała niestety i szybko się młodemu ciasno tam zrobiło.
Ani w jednym ani w drugim tych gondolek się nie przypinalo tylko wkładało do środka wiec bez problemu je wyjmowąlam

a poza tym zawsze podobały mi sie x-landery http://allegro.pl/szok-x-lander-xa-volcano-2010-gondola-folia-moski-i1880764272.html

Ostatnia edycja:
x-landery fajne, ale cena nie na moją kieszeń! wózek z gondolą odkupiłam od przyjaciółki za 300zł, a spacerówkę kupiliśmy za około 250..
A! parasolki nigdy nie kupowaliśmy, pediatra nam ją odradzała, bo nadaje się na dziecko, które już pewnie siedzi i raczej chodzi, czyli po roku (my Bartka woziliśmy w spacerówce od 6miesiąca).

reklama
ja w sobotę kupiłam sobie krem elancyl przeciw rozstępom drogi niestety bo prawie 140zł ale duża butelka ponoć ma starczyć nawet na 2,5 mies ma bardzo dobre opinie i się skusiłam, zobaczymy ma duży plus już bo ma lekką konsystencję i szybko się wchłania a na tym mi zależało. Ja niestety mam skłonność do rozstępów więc pewnie nawet mi kremy nie pomogą:-( ale w końcu nadzieja umiera ostatnia...:-(

Do góry