reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Katasza u nas do kaszek tylko i schodzi opakowanie na tydzień .Amelka kaszkożerna jakaś:szok:no ona w sumie nie bardzo przepada za takim jedzonkiem na śniadanie kaszka na drugie dwa serki lub jeden i do tego trochę rogala potem obiad zupka lub jakieś drugie(je co my)tak około pół talerza potem znów kaszka potem bananek lub inny deserek owocowy i wieczorem lana kluseczka juz pół na pół z normalnym mlekiem.Czy ta TRÓJKA tańsza czy ma bardziej wartościowe składniki ,a może już w większości na krowie przejść .Wiem no niby to zakupowy ,a ja o jedzeniu pisze ale chodzi właśnie o zakup tego bebika 3

Kurczę, fakt, o mleku 3 nie pomyślałam, ale mój wcina 2 x dziennie kaszki, mleczno-pszenne, więc ja w zasadzie Bebika już dawno nie kupowałam... Je pszenne albo mannę owocową, bo po ryżowych ma po prostu zaparcia...

azulko mnie lekarka powiedziała na ostatniej wizycie że można pomału przechodzić na zwykłe mleko 2%.Zagotować i z grysikiem np dawac....a po jakims czasie moze byc i 3,2%:tak:

aksmobulka dzieki wielkie , bo sie wlasnie zastanawialam od kiedy mozna mleczko krowie podawac.
Moj nie chce jesc kaszek, tylko mleko pije.
Teraz jak tak mysle to moze to mleko 2 jest malo tresciwe dla niego ze on od tygodnia 3-4 razy w nocy je a wczesniej tylko 2 razy.

Co do mleka krowiego, nasza pediatra mówi, że można je mocno rozwadniać i próbować dać maluchowi. Jeśli nie będzie żadnych niepożądanych efektów, rozwadniać co raz mniej, jednak mm podawać wciąż, najlepiej jeden raz,bo to zbilansowany posiłek.
Czekam z niecierpliwością na pierwszy poniedziałek miesiąca, na Baby Days i -25%, trzeba kupić pieluchy i chusteczki:-)

Azula- moja pół dnia w żłobie spędza to i mleko wolniej schodzi (a część kaszek kupuję mlecznych)- no i dalej cycujemy. Co do krowiego to pierwsze próby mamy za sobą- w zeszłym tygodniu dostała w żłobku kilka łyżeczek zupy mlecznej i jest ok.

Olisiaa ja będe wprowadzać 3 jak tylko kupię a zapas robię jutro ;-) w sobotę rano dostanie 1 butlę z nowym mm i jak już się oswoimy z 3 to dam na próbę krowie ;-)

reklama
Do góry