reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Aj tam, bijecie sie o czekoladę, a moj Hubert jada i parowki:))) Jak ja jem, to on tez musi sprobowac, taka jest zasada najwyraxniej:)) Jem parowki teczowe, nie wiem czy macie o nich opinie jakas, ale jak dla mnie rewelacja - obnizona zawartośc tluszczu i w smaku bardzo dobre - na szybka przekaske idealne.

Jadl dziś tez z tatą jogurt jogobelle brzoskwiniowa, najwyraxniej farbowana na bialo, bo byl bialy... Te dzieciowe tez mloci, on w ogole wszystko mloci...

Ollena - powiedz lepiej jak Ci poszlo odzwyczajenie sie od kropli do nosa, pisalas chyba kiedys, ze jestes uzalezniona?

reklama
Ollena tu nie chodzi o Twoją opinię tylko o to że często wręcz narzucasz swoje zdanie. Co do profilaktycznego odrobaczania to dla mnie to CHORE. Dawać tabletkę nie mając ku temu potwierdzonych powodów - porażka. Profilaktycznie to mogę sobie wziąźć wit C. Soki według Ciebie też są ble bo zapychają?? no nie kumam kompletnie Twojego toku myślenia. Jak mój dostaje czasem sok rozcieńczony z wodą to jakoś "zapchany" nie jest. Sok = owoc= witaminy.

Szkoda gadac. Kilku weterynarzy tak mi doradzilo i w szpitalu u mamy tez kilku takich samych debilnych weterynarzy to potwierdzilo. Nie trzeba miec robakow przy zwierzetach w domu ale w przedszkolu jest to nieuniknione a jak przynosi dziecko to ma cala rodzina. Stwierdzili tez, ze Mia moze mi tak czesto chorowac przez pasozyty (a Mia jest ciagle chora) i lepiej odrobaczyc i sprawdzic czy bedzie poprawa bo bedzie wiadomo od czego.

Zanim zaczniesz pakować dziecku tabletki na robaki (100% chemii !!!) bo chorują ,to sprawdź czy nie mają candydozy .
To ostatnio główna przyczyna infekcji u dzieci .;-)
Niestety coraz więcej wetów nawet mówi jasno i wyraźnie by nie dawać psom tabletek na robaki tak po prostu ,bo one szkodzą nawet dla psów ,więc tymbardziej dla dzieci .
poczytaj o powikłaniach przy odrobaczaniu !!!!
Odrobaczanie dzieci - Rozwój dziecka - Dzieci - Point.FM

Pestki z dyni Ludowe mądrości Pestki z dyni na robaki Odrobaczanie pestkami dyni

A jeśli już odrobaczasz dzieci to pamiętaj ,że po odrabaczaniu koniecznym jest wygotowanie wszystkich ręczników i pościeli ,a potem wyprasowanie tego .Inaczej odrobaczanie nie ma sensu i po kilku miesiącach masz powrót robaczycy .

A glukoza i fruktoza to cukry proste mają je owoce.Glukozę podaje się jako płyny ratujące życie.Nie wiem co jest niby złego w cukrach prostych które sa najlepiej i najłatwiej przyjmowane prze organizm????
Glukoza i fruktoza to zupełnie co innego niż syrop glukozowo -fruktozowy :rofl2:
Syrop to badziewie dużo gorsze od cukru ;-) i raczej się unika podawania tego świństwa dzieciom ....
Ale nie dajmy się zwariować .
Zaznaczam unika się ,a nie wykucza ,a to jest zasadnicza różnica .
Syrop glukozowo- fruktozowy szkodliwy dodatek do żywności | Domivita Zdrowie i Uroda

Ollena, co do jogurtów - tak, też wolę dać naturalny z owocami, nie powiem. Co do czekolady - mówimy o gorzkiej, bo gorzka czekolada ma najwięcej magnezu. Ale generalnie nawet jeśli damy mleczną, albo mleczną z orzechami (starszemu dziecku) nic się nie stanie. Więc ja jestem jak najbardziej za - ja ze względu na moją kamicę nie powinnam jeść czekolad - ale wtedy ląduje na tabletkach magnezowych. Wolę więc złamać zakaz i nie faszerować się chemią. Ale tak jak powiedziałaś - każdy robi jak uważa. Co do profilaktycznego odrobaczania - no cóż... może lepiej profilaktycznie zjadać kapustę kiszoną, zamiast tabletek? A wcześniej, jeśli jest podejrzenie infekcji powodowanych pasożytami, zrobić badania, a nie ładować chemię? Bo z jednej strony starasz się, żeby dzieci nie tuczyć, nie podawać soków, napojów gazowanych (bo chemia), słodyczy (bo niezdrowe) a tabletki na robaki dajesz lekką ręką... No, ale - "róbta, co chceta" ;))
Jestem tego samego zdania .

Nie podaje tabletek lekka reka anik bo jednak od lekarza je mam. A wiadomo, ze badania na robaki moga trwac dlugo i mozna powtarzac 3 razy i wcale nic nie musi wyjsc mimo, ze robaki sa.
Kapusty jak wiaodmo dzieci nie zjedza, zreszta ja w ludowe sposoby nie wierze, dam tabletke raz na rok czy pol roku i mam spokojna glowe na chwile.

AS wiem co sie robi w mieszkaniu przy odrobaczaniu.
A co do zwierzat i odrobaczania to mamy od weta tabletki i prykas zeby dawac psu tabletke raz na 3 miesiace.

Soki? sa slodkie i wiem z wlasnego doswiadczenia, ze kazdy wybierze slodkie zamiast wody wiec wole zeby dziecko w pierwszje kolejnosci UMIALO pic wode. Raz na jakis czas moge zrobic wyciskany sok, na pewno nie kupne slodzone czy nie slodzone geste bo wiem, ze wtedy juz nie ma opcji na obiad czy inny posilek.

Flaurka
co to 'mloci'?
Dzieki za pamiec co do kropli. Nie poszlo mi odzwyczajanie sie bo mi to nie przeszkadza i odzywczajac sie narazie nie mam zamiaru. Wytrzymalam te kilkanascie lat, wiec nawet na codzien nie mysle o tym ze je uzywam, sa i juz, kwestia przyzwyczajenia.

Ostatnia edycja:
"mloci" to młóci - znaczy - wtranżala wszystko jak leci. Mlody bawil sie laptopmk i wydrapal mi alta, teraz nie mam polskich znakow, chyba, ze wcisne tego alta z calej sily:)

reklama
Do góry