reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Azula - ja tez mialam taka bryke, a potem brat w niej jeździl - to juz pamietam:))) Mi tez sie podobaja najbardziej wozki retro. No i trafilas w czuly punkt trendy wozkow trojkolowych - co z nimi na podjazdach/zjazdach - pod pache i wio na gore?:)))

Ja w kwestii Fridy/Katarku - Nosefrida Aspirator Do Nosa - Ceneo.pl i Katarek

Frida wymieka, Katarek wymiata!!! Wczoraj wezwlismy do domu lekarke, to nie nasza wybrana, ale polecona prywatna, chodzaca po domach. Zbadala malego i osluchowo czysty, gardlow czyste a kaszel jest od kataru i zwiekszonego slinienia od zebow - ma tam pelno piany w gardle i jest podraznione. No i powiedziala, zebysmy kupili Katarek, bo Frida to mozna noworodka czyscic, a nie takie duze dziecko - no chyba, ze mamy pluca jak nurek. Mamy sie nie obawiac tego, ze to ma sile ssania za duża, bo ta maszyna od odsysania noworodkow po porodzie ma 10 razy wieksze ssanie i jest ok.

No to kupilam ten Katarek - pierwsze podejscie - super!!! Odsyssanie trwa sekunde, maly lepiej to znosi, bo nie zdaza sie zirytowac, no i wyciagnelismy tyle, ze masakra. Teraz jest spokoj - mozna tym znacznie rzadziej czyscic - lekarka mowila, ze wystarczy raz rano i raz wieczorem. Jak na razie wierze, bo mial czyszczony nos raz i nie lyka glutow, wiec dziala.

Tak wiec polecam.

reklama
Flaurka- już wam dawno Katarek polecałam :-D też uważam, że jest genialny bo frida przy konkretnym katarze nie daje rady.

no x-landery są super ja jestem zadowolona i ze spacerówki teraz też:tak: a właśnie katasza wczoraj widziałam parasolke x-landera i jak dla mnie to nie wypał nie udała im się w ogóle:no:
też bardzo podobają mi się wózki retro ale tylko w wersji z gondolą bo spacerówki dziwnie wyglądają na tych stelażach, siedzisko jest jakoś bardzo wysoko.

Martusiu juz doczytalam na fotelik.info ze Romer stoi wysoko w atestach :)

Co do wozka to np jezdzilam xlanderem, ktory ma wielkie kola i kilkoma innymi i niestety jest kola sa duze to i waga wozka jest duza. Wozek 15+ dziecko 10 i ide i kwicze;)
Wole moje 7kg wozka jednak.
Poza tym przykladowo wozek Azuli jest mega szeroki i nie wyobrazam sobie nim wjechac do sklepu, jezdzic miedzy polkami (Quinny Buzz sobie nie poradzil a co dopiero cos jeszcze szerszego...).

no ja wlasnie sprzedałam tamten bo jednak był problem w jezdzeniu w sklepach typu hause.. tam sa takie ciasne alejki ze o wszystko haczyłam .. jedynie w duzym markecie nie bylo problemu. Wiadomo waga wózka (mała) to duzy plus no ale nikt mi nie wmówi ze te lżejsze z małymi kółeczkami wózki są lepsze...
Ja mam teraz porównanie bo miałam duzy i super się prowadziło a mały to juz średniawo

Mnie tez x-lander sie podoba i jest wygodny, choc na podjazdach czesto wymiekam niestety :(
Ja mam teraz marimer - i fakt, lepszy od fridy :)) nie wiem jak katarek - marimer np.zdecydowanie lepiej sie czysci

No przyznam, ze moje srednie kolka Maclarena nie przejada po sniegu. Przejada po plazy, po nierownosciach na chodniku, po lesie ale nie przejada po sniegu (chyba ze ubitym)
Na szczescie snieg w IE jest rzadko wiec nie ubolewam.
Cala reszta...jezdzi idealnie.

reklama
Do góry