reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Kugela - co do termoforka - nie wiem czy dziecko miałoby tyle siły, żeby go odkręcić? Mówię na przykładzie mojego - czasami ja mam problem, żeby odkręcić po moim mężu ;-)

reklama
annte wypasiony fotelik:D

Drasia fotelik bardzo fajny ale właśnie tez słyszałam ,że nie każdy dziecko lubi w tym jeździć .

co do odkręcenia termoforu na 100% dziecko nie będzie miało tyle siły żeby to zrobić.Nie raz ten korek tak się zassie ,że osoba dorosła ma problem z odkręceniem tego.

co do termofora - aktualne zabezpieczenie w nim to rzepa, ale przerobię na wszyję zamek błyskawiczny - raczej prędko go nie rozpracuje, a termofor to dobra rzecz

oooo zaciekawiliscie mnie z tym termoforkiem- a jak wy go urzywacie? kladziecie pod dziecko, w nogi, w spiworek, czy gdzie? bo mam i termofor i worki z nasionami:tak:

ale ja tu weszlam bo chcialam sie zapytac mam ktore maja namiot z kulkami dla swoich pociech- powiedzcie mi czy wasze maluchy juz sie w nich bawia??? bo my zakupilismy mlodemu i liczylismy na szal cial a to go w ogole nie interesuje:-(- wrecz ucieka stamtad:-( stwierdzilam ze koniec na razie z zabawkami bo chyba kupujemy je bardziej dla siebie i odbicia wlasnego dziecinstwa jak dla niego;-)

Andav ja władam termoforek do łóżeczka jakieś 20 minut przed włożeniem tam dziecka tak aby wygrzać pod kołderką. Potem termoforek wędruje w nogi łóżeczka (z dala od nóżek Uli) i jak ją wyciągam do karmienia to wtedy znowu przekładam termoforek. W ten sposób nie doznaje szoku termicznego :-D

Kurczę fajna sprawa z tym termoforkiem – chyba się poważnie zastanowię nad zakupem:tak:.

Co do fotelika to my też zastanawialiśmy się nad Recaro, ale w sklepie okazało się, że młodemu nie podpasował, a poza tym był przyciasnawy i te panele boczne zupełnie mu nie odpowiadały. Trochę żałowaliśmy bo niby te Recaro całkiem bezpieczne, ale w końcu wybraliśmy ten, który młodemu pasował. No i nie ukrywam, że cena też była dla nas istotna. A po ostatniej podróży mogę powiedzieć, że fotelik sprawdził się rewelacyjnie. Młody przespał w nim całą drogę od dziadków (jakieś 1,5 godziny) co mu się jeszcze nigdy przenigdy nie zdarzyło. Maks to było zazwyczaj 30 minut. No i zero marudzenia i płaczu podczas jazdy co też jeszcze nigdy nie miało miejsca.

Pieszczoszka leginsy super. I misio też świetny.

Dziewczyny wiem że ten temat już był ale nie mogę odszukać linków mam prośbę te z Was które maja foteliki 9 - 36 wstawcie linka do waszych, bo my musimy na szybko kupić chociaż mieliśmy dostać i mamy zonka bo nie bardzo wiemy co wybrać:-) Liczę na pomoc:-) i z góry dziękuje:-)

reklama
Justyna ja my mamy ale 0-25 i jest świetny
Fotelik Coto Baby Bolero 0-25 kg NOWOŚĆ +KUBEK (2991118300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a tu masz z tej samej firmy ale 9-36
Fotelik samochodowy COTO Baby SALSA Supra 9-36 GR! (3011374043) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a ten co ma kattul też jest fajny bo widziałam w sklepie ale ja chciałam montowany na początek tyłem i go nie kupiłam ale jak to w życiu bywa i to tyłem nie montuje tylko przodem bo mi pasy za krótkie się okazały no i przyznaje sie że Hania jeżdzi przodem a nia powinna bo nie ma 9 kg tylko 7.800 no ale tak jest nam wygodniej a Hanka mega zadowolona bo wszystko widzi.

Do góry