reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

ja nie wiem, jakie sa preferencje wredziolka, on sam sobie wynajduje zabawki wg znanego tylko sobie klucza - od wczoraj w centrum uwagi sa doniczki z kwiatami :-p Generalnie bardzie inetersuje go to, co sam zdobedzie, niz to, co mu sie daje do raczki :sorry2::-)

Szelki z pepowiny? :szok: Nie slyszalam :-)

reklama
Dziewczyny w Biedronce są kombinezony dla dziecii w fajnej cenie - 39.99 :) Kupiłam - ma fajny materiał, polarek od spodu - taki idealny na cieplejszy dzień, albo miesiące przejściowe.

kugela, pomijając fakt, że to przerażające, to jest aż tak głupie, że aż śmieszne. Ktoś dla kiepskiego żartu oddał taki projekt, a inny baran nie patrząc puścił do produkcji? Bo nie chce mi się wierzyć, że ktoś celowo wypuścił serię rajtek z takim nadrukiem dla dzieci... I to do sprzedaży w sieciówkach, a nie kameralnych sklepach ze śmiesznymi bzdetami

Ja wieczorem szykuje sobie butle z woda, w nocy tylko na sek do mikrofalowki, wsypuje mleko i juz.

Pieszczoszka mam ta biala czapke 6-9 ale jest wielka, mysle za za rok bedzie dobra. Ja tez wole czapki bez wiazania, o wiele bardziej twarzowe sa:)

a uzywacie teraz zima bodziaków z krotkim rekawkiem? bo ja teraz to tylko ubieram Olke w długi rekawek
Olisiaaa a ja podostawalam pelno bluzek na dlugi rekaw wiec teraz zakladam najczesciej na krotki rekaw body i bluzke- teraz jak sa mrozy i wychodzimy na dwor to zakladam body ba dlugi rekaw i bluzke.

U nas na codzien mala ubrana jest w dlugi rekaw i rajstopy,czasami zakladam jej krotki rekaw a na ro sukienke z dlugim badz tunike.
W co ubieracie wasze szkraby na noc...?
My w zime mamy body z dlugim rekawem ale cienkie z hm przewaznie a na to spiworek dostosowany gruboscia do temperatury na dworze.Mieszkamy w domku eko ktory my podlogiwe ogrzewanie i w sumie to rzadko je wlaczamy bo jest ogolnie cieplo poza lazienkami bo tam fajnie rano depnac w ciepla podloge.Kocham spiworki bo cala noc nie musze sie martwic o to ze mala sie rozkopie czy zamota w cos.
suse ja tez uwielbiam spiworki i to ze nie musze sie martwic czy sie rozkopal czy nie- u nas minusem jest ze mamy sypialnie na poddaszu i zla izolacje co za tym idzie bardzo zimno- nawet czasem 15 stopni- wiec teraz jak sa mrozy to zakladam mu bodziaka na krotki rekaw, pajaca i wkladam w spiworek i na to jeszczeprzykrywam kolderka:szok: za goraco mu nie jest bo sie nie poci- ja tez jestem z tych cieplolubnych i spie zapakowana na cebulke :zawstydzona/y:

A wtulac to moj sie lubi w pieluszke- nie potrzebuje do tego koldry:laugh2:

moja Laura nie da sie włożyć w śpiworek .. ona tak sie przemieszcza w łóżku ,że u nas by sie nie sprawdził..
Pieszczoszka moj i w spiworku potrafi sie przemieszczac....ostatnio znajduje go w takich pozycjach ze sama sie zastanawiam jak on to zrobil:eek:

Wybralam się dzis na zakupy dla malego. Kupilam mu kilka pajacow do spania, bo te co mial sie juz wypajacowaly i musialabym stopy obcinac;) Chcialam mu tez kupic takie "watowane" spodnie na szelkach, do spania, zamiast spiworka, ale nie znalazlam nigdzie (czyt. w lumpkach) i musze net przejrzeć. Odkad mlody jest mobilny nie lubie go w spiworku klasc, bo on jak sie czasem przebudzi i lata po lożeczku to w śpiworek sie zaplątuje i jest bunt, a w takich ocieplanych spodniach to bryka i jak sie wybryka to zasypia.

Kupilam mu troche zabawek i jedna najfajniejsza - kubek niekapek;)) W sklepie mnie panie wyedukowały, że:

Jak dziecko jest na butli to tych z twardym ustnikiem i zaworkiem nie zalapie najprawdopodobniej, bo nie bedzie mu sie chcialo mocno ciagnać. Te z miekkim zalapie predzej, ale tez nie jest powiedziane, ze zechce w ogole, bo to i tak mniej mile niz butelka.

Jak dzicko jest na cycku to mocniej umie ciagnac i predzej moze zlapac ten kubek z zaworkiem. Ale jak jest na cycku to najprawdopodobniej parsknie matce w twarz, ze mu takie swinstwo daje i oleje kubek.

No to kupilam z miekkim, bo Hubi juz butelkowy. Zjadl obiad, daje mu pic. Otwiera dzioba, wsadzam ustnik w paszczę... Jak on mnie zbluzgal:))) Bleblebuuuubebe:) Leszek mial radoche;)) 1:0 dla Mlodego:)

Ale nie poddałam sie. Wlalam mu tam malo herbaty i dalam do zabawy. I zalapal:) Co prawda tylko lezac na plecach, ale pije z tego sam:)

Kupilam mu tez kosz na zabawki - w tym momencie zabawki sa be, za to kosz jest super;)) Caly sie nim przykrywa;))

Uwielbiam kupowac mu rzeczy - musze sie wstrzymywac. Nawet durne pieluchy sprawiaja mi radoche;)

Flaurka to tak apropo wykorzystywania kosza na zabawki:-DZobacz załącznik 531020 robie za klacz pociagowa:szok:

reklama
andav
moja modelina potrafi nawet raczkowac w spoworze..
Ja tez uwielbiam kupowac dzieciom bardziej niz sobie..wczoraj kupilam malej kubek niekapek nuka bo myslalam ze skoro podkrada bratu taki sam tylko z twardym ustnikiem to taki z miekkim bedzie ok na jej wiek i co...wkurzyla sie na mnie ze to nie to samo.Takie male i juz charakterek pokazuje.

Do góry