reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

ja nie wiem, jakie sa preferencje wredziolka, on sam sobie wynajduje zabawki wg znanego tylko sobie klucza - od wczoraj w centrum uwagi sa doniczki z kwiatami :-p Generalnie bardzie inetersuje go to, co sam zdobedzie, niz to, co mu sie daje do raczki :sorry2::-)

Szelki z pepowiny? :szok: Nie slyszalam :-)

reklama
Dziewczyny w Biedronce są kombinezony dla dziecii w fajnej cenie - 39.99 :) Kupiłam - ma fajny materiał, polarek od spodu - taki idealny na cieplejszy dzień, albo miesiące przejściowe.

kugela, pomijając fakt, że to przerażające, to jest aż tak głupie, że aż śmieszne. Ktoś dla kiepskiego żartu oddał taki projekt, a inny baran nie patrząc puścił do produkcji? Bo nie chce mi się wierzyć, że ktoś celowo wypuścił serię rajtek z takim nadrukiem dla dzieci... I to do sprzedaży w sieciówkach, a nie kameralnych sklepach ze śmiesznymi bzdetami

Ja wieczorem szykuje sobie butle z woda, w nocy tylko na sek do mikrofalowki, wsypuje mleko i juz.

Pieszczoszka mam ta biala czapke 6-9 ale jest wielka, mysle za za rok bedzie dobra. Ja tez wole czapki bez wiazania, o wiele bardziej twarzowe sa:)

a uzywacie teraz zima bodziaków z krotkim rekawkiem? bo ja teraz to tylko ubieram Olke w długi rekawek
Olisiaaa a ja podostawalam pelno bluzek na dlugi rekaw wiec teraz zakladam najczesciej na krotki rekaw body i bluzke- teraz jak sa mrozy i wychodzimy na dwor to zakladam body ba dlugi rekaw i bluzke.

U nas na codzien mala ubrana jest w dlugi rekaw i rajstopy,czasami zakladam jej krotki rekaw a na ro sukienke z dlugim badz tunike.
W co ubieracie wasze szkraby na noc...?
My w zime mamy body z dlugim rekawem ale cienkie z hm przewaznie a na to spiworek dostosowany gruboscia do temperatury na dworze.Mieszkamy w domku eko ktory my podlogiwe ogrzewanie i w sumie to rzadko je wlaczamy bo jest ogolnie cieplo poza lazienkami bo tam fajnie rano depnac w ciepla podloge.Kocham spiworki bo cala noc nie musze sie martwic o to ze mala sie rozkopie czy zamota w cos.
suse ja tez uwielbiam spiworki i to ze nie musze sie martwic czy sie rozkopal czy nie- u nas minusem jest ze mamy sypialnie na poddaszu i zla izolacje co za tym idzie bardzo zimno- nawet czasem 15 stopni- wiec teraz jak sa mrozy to zakladam mu bodziaka na krotki rekaw, pajaca i wkladam w spiworek i na to jeszczeprzykrywam kolderka:szok: za goraco mu nie jest bo sie nie poci- ja tez jestem z tych cieplolubnych i spie zapakowana na cebulke :zawstydzona/y:

A wtulac to moj sie lubi w pieluszke- nie potrzebuje do tego koldry:laugh2:

moja Laura nie da sie włożyć w śpiworek .. ona tak sie przemieszcza w łóżku ,że u nas by sie nie sprawdził..
Pieszczoszka moj i w spiworku potrafi sie przemieszczac....ostatnio znajduje go w takich pozycjach ze sama sie zastanawiam jak on to zrobil:eek:

Wybralam się dzis na zakupy dla malego. Kupilam mu kilka pajacow do spania, bo te co mial sie juz wypajacowaly i musialabym stopy obcinac;) Chcialam mu tez kupic takie "watowane" spodnie na szelkach, do spania, zamiast spiworka, ale nie znalazlam nigdzie (czyt. w lumpkach) i musze net przejrzeć. Odkad mlody jest mobilny nie lubie go w spiworku klasc, bo on jak sie czasem przebudzi i lata po lożeczku to w śpiworek sie zaplątuje i jest bunt, a w takich ocieplanych spodniach to bryka i jak sie wybryka to zasypia.

Kupilam mu troche zabawek i jedna najfajniejsza - kubek niekapek;)) W sklepie mnie panie wyedukowały, że:

Jak dziecko jest na butli to tych z twardym ustnikiem i zaworkiem nie zalapie najprawdopodobniej, bo nie bedzie mu sie chcialo mocno ciagnać. Te z miekkim zalapie predzej, ale tez nie jest powiedziane, ze zechce w ogole, bo to i tak mniej mile niz butelka.

Jak dzicko jest na cycku to mocniej umie ciagnac i predzej moze zlapac ten kubek z zaworkiem. Ale jak jest na cycku to najprawdopodobniej parsknie matce w twarz, ze mu takie swinstwo daje i oleje kubek.

No to kupilam z miekkim, bo Hubi juz butelkowy. Zjadl obiad, daje mu pic. Otwiera dzioba, wsadzam ustnik w paszczę... Jak on mnie zbluzgal:))) Bleblebuuuubebe:) Leszek mial radoche;)) 1:0 dla Mlodego:)

Ale nie poddałam sie. Wlalam mu tam malo herbaty i dalam do zabawy. I zalapal:) Co prawda tylko lezac na plecach, ale pije z tego sam:)

Kupilam mu tez kosz na zabawki - w tym momencie zabawki sa be, za to kosz jest super;)) Caly sie nim przykrywa;))

Uwielbiam kupowac mu rzeczy - musze sie wstrzymywac. Nawet durne pieluchy sprawiaja mi radoche;)

Flaurka to tak apropo wykorzystywania kosza na zabawki:-DZobacz załącznik 531020 robie za klacz pociagowa:szok:

reklama
andav
moja modelina potrafi nawet raczkowac w spoworze..
Ja tez uwielbiam kupowac dzieciom bardziej niz sobie..wczoraj kupilam malej kubek niekapek nuka bo myslalam ze skoro podkrada bratu taki sam tylko z twardym ustnikiem to taki z miekkim bedzie ok na jej wiek i co...wkurzyla sie na mnie ze to nie to samo.Takie male i juz charakterek pokazuje.

Do góry