reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Dobra ale wytłumaczcie mi po co te foteliki takie różne numeracje mają są np 0-13 (taki teraz mam) 0-18 i 0-25,a potem też 9-18,9-25 itp itd:eek:

reklama
azula - pewnie po to, zeby zmylic przeciwnika ;-)

zanetaa - a te foteliki z odchylanym oparciem (nota bene Cybex Pallais 9-36 tez ma te funkcje) mozna montowac normalnie z tylu w kierunku jazdy i oparcie sie tez odchyli? Czy one wtedy sa montowane tylem do kierunku jazdy?

kugela - nigdy nie miałam fotelika 9-36, więc nie wiem, jak dla mnie foteliki większe niż "nosidełka" montuje się przodem do kierunku jazdy, te które się da tyłem to już tą funkcję mają w bonusie, ale faktycznie, jakby się dało tyłem to nie ma jak odchylić oparcia...trzeba by było przesuwać fotel z przodu. jak są przodem to wtedy dół - podstawka się lekko przesuwa do przodu i oparcie idzie w tył, ale to tylko przy całkowitym położeniu, bo o jeden stopień, czy dwa nie ma znaczenia, jakoś miejsce jest.
patrzę na ten konkretny model i nie wiem, nie podoba mi się, taki jest kosmiczny..

edytowane 5razy:/

Ostatnia edycja:
hmmm ja wiem ze sa takie foteliki o ile nie wszystkie ktore mozna minimalnie wyciagnac do przodu kiedy dziecko spi, badz zeby jeszcze za bardzo kregoslupa nie obciazac zbyt dlugim siedzeniem- my tez kupujemy ten przejsciowy fotelik i potem ten ostatni, ktory posluzy juz do konca- a z ta waga to jak dla mnie porabane jest- wydaje mi sie ze logicznymi kryteriami dla rodzica jest czy dziecko siedzi, czy dziecko nie jest juz za duze na jakis fotelik tzn. czy glowka jest chroniona itd

andav, tak, ale producenci musieli znaleść jakieś jedno kryterium, skalę, którą będą stosowali.
nie mogą określić wiekowo, bo każde dziecko inne, w innym wieku siedzi, inną ma wagę, wysokość, nawet szerokość.. nie ma co się sugerować wagą, najlepiej wziąść malucha do sklepu i przymierzać - my przymierzaliśmy Bartka na każdym razem. i trzeba wziąść poprawkę na porę roku i myśleć, czy nada się na dłuższy czas.

zaneta dokladnie o to mi chodzi ze rodzic sam musi wiedziec na jakim etapie jest jego dziecko- nie patrzac na te wagi bo producent nie zna mozliwosci naszego dziecka tylko kieruje sie przypuszczalnymi danymi.

reklama
Do góry