reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

kugela my właśnie wybieraliśmy między cybexem a romerem ale jak wzięłam ro ręki romera to od razu zrezygnowałam bo ciężki jak cholera. Nam sprzedawca powiedział że te dwie firmy to praktycznie to samo bo te same testy mają itd tylko po prostu się ceną różnią. No i tak jak Tobie mi cybexy bardziej się podobają.

reklama
o ile dobrze pamietam to ktos tu kiedys pisal ze ten stilik bardzo dziecko denerwowal i musieli kupic z pasami- ale nie wiem kto to pisal i czy nie mialam halucynacji:-)

bea, właśnie obawiam się, że z ta swobodą jest odwrotnie z tym "stolikiem" :eek: Mam wrażenie, że dziecko jest strasznie tym wszystkim zabudowanie (z tego względu właśnie te foteliki otrzymały takie dobre noty w testach). A dodatkowo Amelka jest dość drobna i mała i wydaje mi się, że w jej przypadku ten fotelik się nie sprawdzi bo "stolik" będzie na poziomie jej czoła;-). Z jednej strony bym chciała bardzo ten fotelik (ze względu na bezpieczeństwo). Chyba trzeba po prostu jechać i fizycznie obadać :-). Wsadzić dziecko i zobaczyć jak to wszystko wygląda.

DrAsia ale te foteliki sa od 9kg, nie wczesniej niz od 9msc. A 9kg to juz spory dziec (wiem, co mowie :-)) Tak dlugo jak Twoja jest za mala, po prostu nie moze przesiasc sie z fotelika 0-12kg i problem rozwiazany ;-)Ale oczywiscie najlepiej obadac na zywo zanim sie w cos wpakuje kilkaset zloty i to w cos co ma pare lat sluzyc :tak:

Kugela, to fakt:-) pewnie mam takie wątpliwości co do tego fotelika, bo na obecną chwilę nie mogę sobie wyobrazić mojego dziecka jako 9 kg bobasa ;-)

no właśnie dzisiaj kupiłam te puzzle co prawda bardzo kolorowe ale to jedyne które miały atesty i są bez formanidu czy jak to się tam nazywa więc nie wybrzydzałam tylko brałam:) wzieliśmy 2 paczki 10 szt w jednej ale jeszcze jedną dokupimy
Zobacz załącznik 516076 Zobacz załącznik 516077
ja szczerze polecam te puzle kupilismy je dla Oliwki ja k była mala i sluza do tej pory wszystkie od spodu podkleiłam tasma zeby sie czesci nie gubiły i myje je codziennie nawilzanymi chusteczkami polecam w 100% co do fotelika to my zaryzykowalismy nowosc firmy KIDIMO
Fotelik samochodowy Toro 9-25 kg | Foteliki samochodowe Kidimo

PIESZCZOSZKA my ten 4 baby patrzylismy i tez fajowy ale sie zdecydowalismy na ten kidimo no i troche wiecej placilismy niz na alegro bo kupywalismy w sklepie po przymiarce do auta ale ten 4baby tez super sie prezentował

No Elcia dzięki za pomysł z taśmą :-)Bo też takie zakupiłam czekam kiedy dojdą i zaraz sklejam:tak:.Co do fotelików to u nas chyba roczek z hakiem Amelianka będzie miała jak ja o innym foteliku będę myślała ,a wtedy wy już przetestujecie swoje:-)

reklama
DrAsia ja rozwazam kupic go dla mojej starszej 2 letniej coreczki Ameli, a Amelii fotelik przejela by Olka, ale tak jak mowisz ze to by bylo moze niewygodne. Dlatego chce jutro jechac i przymierzyc Amelie do tego fotelika i ona zdecyduje czy to jej sie podoba czy nie... rowazam tez opcje prostszego fotelika z normalnymi pasami, jutro pojade i dam znac na jaki sie zdecydowalismy

Do góry