reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja mam smoki z Nuka :-) co prawda mój rzadko strzela ze smoka, ale mam na to patent - łańcuszki, które przypina się du ubranka. Przynajmniej jak wypluje nie muszę go co chwilę wyparzać :-)

reklama
Moj maluch tez oduzal sie nukami do czasu wychodzenia zebow i slinienia sie...nuki maja duza powierzchnie przylegania do buzi co powoduje w kontakcie ze slina odparzanie sie...Przeszlosmy wtedy na dostepna w De firme MAM...Kocham te smoki bo sa ladne i praktyczne.
Innowacyjne smoczki dla niemowląt i dla rodziców, którzy wiedzą czego chcą
Mloda tez juz uzywa tego 2-6 miesiecy...polecam i lancuszki maja fajne bo taka gumke ktora sie naciaga na glowke smoka z tasiemka i klipsem...sa tez specialne pudeleczka do przechowywania oraz przy zakupie opakowanie nadaje sie do sterylizacji smoczka...wystarczy nalac odpowiednia ilosc wody i wstawic do mikrofali.

chusteczek jednorazowych nie używamy :no:
pupy niczym nie smarujemy :no:
pieluchy nawet pampers są przesikiwane ,więc od wczoraj przeszliśmy na wielorazówki
Dla mnie bomba :tak::tak::tak:
Mega chłonność i skóra cały czas sucha ,a w pampersach po jednym sikaniu małej skóra była już wilgotna...
Emolientów też nie używamy ,tylko płyn do kąpieli.
A po kąpieli nakładam małej lotion i tyle z kosmetyków...:-D:-D:-D:-D

My mamy smoczek Nuk-a. Taki dostaliśmy w szpitalu i się sprawdza. Mam też Avent ale tym Ula zainteresowana nie jest. W kwestii chusteczek natomiast to teraz mamy Nivea i ja jestem mega zadowolona. Są odpowiednio wilgotne, a dzięki fakturze lepiej zbierają zanieczyszczenia. Pieluch używam pampersa, w szpitalu Bella Happy i też były ok. Krem do pupy to w zasadzie Linomag ale głównie na noc. Sudokremu użyłam może 2-3 razy bo była taka potrzeba, przeważnie jednak nie smaruję i staram się pieluchy zmieniać w ramach potrzeb. Do kąpieli Oilatum a potem emulsja bo skóra była mocno przesuszona. Już jest dużo lepiej więc chyba Oilatum będziemy używać co drugą kąpiel, na zmianę z Nivea.

my mamy smoczek MAM perfect 0-6 i u nas sprawdzil sie super. jest duzy wiec rzadko wylatuje z buzi. probowalismy avent i tt ale maly nie byl wogole zainteresowany.
co do pieluszek to uzywalismy pampers premium care a teraz zwykle pampersy. mam zamiar sprobowac dady ale narazie mamy zapas papmersow bo ciagle ktos przynosi :) wiec musimy je wykorzystac.
pupke wycieram malemu zazwyczaj wacikiem z ciepla woda czasami chusteczkami, na poczatku mialam nivea teraz papmpers i jedne i drugie sa ok.
tez nie smaruje niczym, jak pupka byla czerwona to zasypalam zasypka i na drugi dzien bylo ok

Wczoraj się dowiedziałam, że moje bezsmoczkowe dziecko musi mieć smoczka, bo już sobie kciuka upodobał. szybka akcja do Smyka, wydałam 100 PLN na smoczki i doopa.... Dziecię odmawia współpracy w tej dziedzinie. Nie mam tylko tego firmy MAM, dziś polecimy do hurtowni dziecięcej i poszukamy, może znajdziemy.

Co do pieluszek - ja myślałam, że go odparzają i huggisy, i pampersy i dady, i te Belli co w szpitalu dawali... okazało sie, że matka doopa i nie umie odpowiednio ich założyć. Teraz dociągam te przednie falbanki do tylnych i sie nic nie wylewa przy sikaniu, tylko od razu w ten chłonny wkład wsiąka i jest git i młody na dadzie jedzie, dzieki czemu rodzice nie stana przed dylematem - chleb czy pieluchy:))) Jak młodemu fundowałam odparzenia to Sudocrem działał cuda.

A co do chusteczek - opracowałam już system i jest jedna chusteczka a potem płatek kosmetyczny dziecięcy od huggisa z wodą przegotowana - zero odparzeń, zero pryszczy, zero nic. A sprawdziłam, że choćbym i 5 chusteczek do mycia koopy użyła, to jak na koniec zrobię jeszcze poprawkę woda, to płatek kosmetyczny i tak żółty będzie a z fałdek nic tak nie wymywa jak własnie płatek i woda.

A jak o markach mówimy, to chusteczki zdecydowanie Nivea, zwłaszcza, że pierwsze kupiłam w plastikowym pudełku i teraz tylko wkładam nowe wkłady, w zależności od tego co mam, i nic nie wysycha i się nie bawię z tym klejącym plastrem, tylko wieczko zamykam i otwieram jednym prztyczkiem - polecam.
NIVEA BABY Chusteczki Soft&Care 63 szt. Pudełko | dla dziecka \ Pieluchy i Chusteczki \ Chusteczki NIVEA \ Chusteczki | SuperKoszyk.pl™ - Sklep internetowy

A moja Amelka ma zakupione smoczki TT .Ale ona ich wcale nie ssie.Jej włożyć smoka to największa kara woli w momencie zdenerwowania własną rączkę bo czasem przy cycu też się nie uspokaja bo np za mocno jej leci i się denerwuje.A chłopcy to fajnie smoki ciągneli no ale każde dziecko jest inne:tak:

reklama
my również mamy te smoczki firmy MAM są super małemu bardzo odpowiadają:tak: pudełeczko do przechowywania też mamy tej firmy. Bardzo podobają mi się wzory tych smoczków:-)

Do góry